Prvenstvo Europe na brdskim stazama: Muhvić i Pereković u konkurenciji

Kultna portugalska utrka, druga u nizu ovogodišnjeg FIA EHC, uz nastup dva hrvatska asa

RIJEKA – Ovog vikenda, od 6. do 8.svibnja, na kultnoj stazi u sjeverozapadnom dijelu Portugala, nastavlja se ovogodišnje FIA EHC – European Hill Climb Championship, automobilističko prvenstvo Starog kontinenta na brdskim stazama. Tradicija auto utrka u Bragi seže u daleku 1976.godinu, a pred desecima tisuća ljubitelja brzina, među gotovo 200 automobilista u raznim konkurencijama, na 41. Rampa International da Falperra, u konkurenciji za bodove Prvenstva Europe Kategorije I, nastupit će i dvojica hrvatskih asova.

Nakon pobjede u FIA Grupi 2 i drugog mjesta ukupnog poretka na otvorenju sezone u Francuskoj, drugi nastup očekuje Gerovčanina Tomislava Muhvića, člana AKK Petar Klepac, u Mitsubishi Lanceru Evo IX. Vrijedi podsjetiti kako je Muhvić 2013. godine bio europskim prvakom grupe N na brdu.

Svoj prvi ovogodišnji nastup, u vikendu kada se vozi i prva domaća brdska utrka, imat će višestruki i aktualni hrvatski prvak brdskih staza Zagrepčanin Domagoj Pereković (AMK Zanatlija Zagreb), koji će svojim robusnim Mitsubishi Lancerom Evo IX, konkurirati u FIA Grupi 1, u kojoj nastupa i ukupni pobjednik prve utrke sezone Kategorije I Austrijanac Karl Schagerl (VW Golf rallye).

Uz 25 vozača Kategorije I u konkrenciji za europske bodove, na stazu Da Falperra, dugu 5.200 metara, s usponom od pet posto, izaći će i 18 formula i prototipova, predvođenih trostrukim europskim prvakom Kategorije II Talijanom Christianom Merlijem, koji je već u Francuskoj, u prototipu Osella FA 30, pobjedom najavio pohod na novu titulu najboljeg brdskog Europljanina. U subotu od 9 sati voze se tri službena treninga, a tri su bodovne utrke na rasporedu u nedjelju od 8 sati.

Autor: Miroslav Krpan

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x