Max: Ovako se ne možemo boriti za naslov

Max Verstappen doživio je već drugo odustajanje u tri utrke ove sezone. Danas je izgubio, kako je rekao, “lagano drugo mjesto” iza pobjednika utrke za VN AustralijeCharlesa Leclerca u Ferrariju.

U 39. krugu od 58, Verstappen je bio prisiljen zaustaviti bolid odmah nakon zavoja poslije startno-ciljne ravnine, te sada zauzima tek šesto mjesto u poretku vozača sa samo 25 bodova, osvojenih pobjedom u Džedi.

“Već smo miljama iza. Trenutno ne želim ni razmišljati o borbi za naslov prvaka. Mislim da je važnije završavati utrke. Ipak, danas je općenito opet bio samo loš dan, jednostavno nisam imao tempo, samo sam pazio na gume pokušavajući jednostavno doći do kraja utrke jer je ionako sve izgledalo kao prilično lagano drugo mjesto.”

objasnio je Max.

“Znao sam da se ne mogu boriti protiv Charlesa i nije bilo ni svrhe pokušavati vršiti pritisak na njega. Ali, utrku nismo ni završili, tako da je to prilično frustrirajuće i neprihvatljivo.”

rekao je Max.

Verstappenovi mehaničari su žurno radili oko njegovog bolida prije početka kruga za zagrijavanje, te očito rješavali neki problem prije utrke. Na pitanje je li to bilo povezano s njegovim odustajanjem, Verstappen je odgovorio:

“Znao sam da postoji problem, tako da je postojao upitnik oko završetka utrke. Ali, takve stvari, ako se želite boriti za naslov, ne smiju se događati.”

Šef momčadi Red Bull, Christian Horner, rekao je da razumije Verstappenove frustracije, posebice nakon već dva odustajanja:

“To je potpuno razumljivo, njegova frustracija. Bio je to stvarno razočaravajući rezultat, ne završiti utrku.”

“Još ne znamo u čemu je problem, ne mislim da je zapravo bio povezan s motorom. Moglo bi biti nešto povezano s gorivom. Ali, moramo vratiti auto u bazu i pogledati što se točno dogodilo. Do tada, nemamo podatke i neke točne informacije.”

Pretplati se
Obavijesti o
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Nije Max kriv što je pukla gurtna. Japanci im prodali fušmašinu. Sad će pasti reklamacija i objava u Potrošačkom kodu. Zatim ide promjena svih gumica i ukrasnih lajsni. A onda juriš. Tako se rješavaju problemi, a ne svađom i uvredama.

mika.KA

Aha..kao i u mclarenu kako su rijesili problem!

mika.KA

Hahaha… Eto ti na sada No.1!!
To je čar jedinice

west 044

Tako se ne brani poklonjena titula!!!

klepesina

tako je kolega

mika.KA

Zadesit ce njega ista sudbina kao alonsa!
Stim da je alonso viteski i na posten nacin dosao do dvije titule ali nakon toga….

Related Posts
6
0
Would love your thoughts, please comment.x