Charles Leclerc do dominantne pobjede u Australiji, odustajanja Sainza i Verstappena!

Ferrarijev Charles Leclerc nastavlja nevjerojatni početak sezone i dolazi do druge pobjede u tri utrke na Velikoj Nagradi Australije! U 7 ujutro po srednjoeuropskom vremenu počela je prva utrka u Australiji od 2019., a Leclerc je za Ferrari osigurao treću pobjedu u posljednje četiri utrke u Australiji.

Drugi je završio Sergio Perez, koji je donio barem malo sreće u redove Red Bulla. Naime, Max Verstappen odustao je iz utrke u 40. krugu nakon što se njegov Red Bull zaustavio na izlasku iz drugog zavoja. Za aktualnog prvaka ovo je drugo odustajanja u tri utrke.

Kao najveći osvajači bodova Australiju će napustiti aktualni konstruktorski prvak, Mercedes. George Russell završio je na trećem mjestu i osvojio prvo postolje u karijeri. Četvrti je završio Lewis Hamilton, koji je ostao razočaran jer je Safety Carom izgubio mjesto na stazi od svojeg momčadskog kolege.

Fantastičan vikend imali su vozači McLarena. Lando Norris dogurao je do petog mjesta, a sa samo četiri desetinke zaostatka za njime je kroz cilj prošao i Daniel Ricciardo na šestom mjestu. Leclerc je uzeo prvi Grand Chelem u karijeri – vodio je svaki krug utrke, uzeo je pole position, najbrži krug utrke i pobjedu.

Sedmoplasirani je Esteban Ocon, čiji momčadski kolega Fernando Alonso nije imao utrku za pamćenje. Španjolac je startao na tvrdim gumama, a zbog Safety Cara u 22. krugu izgubio je teško stečeno vrijeme. Doduše, okolnosti na stazi odlično je iskoristio Valtteri Bottas koji je u svojoj Alfi Romeo stigao do osmog mjesta i četiri osvojena boda. Deveti je bio Pierre Gasly.

Prve bodove u sezoni za Williams osvojio je Alexander Albon, koji je završio na desetom mjestu nakon što je prvi i jedini put u boks otišao u zadnjem krugu utrke.

Charles Leclerc odlično je odradio početak utrke. Glatko je obranio na startu prvo mjesto u poretku, dok je Max Verstappen bez greške sačuvao drugo mjesto. Hamilton je s odličnim početkom dobio dvije pozicije i skočio na posljednju stepenicu postolja.

Jedna od velikih promjena u Formuli 1 ove godine je i uklanjanje pravila o Q2 gumama. Vozači sada imaju slobodan izbor gume na kojoj će početi utrku, a prvih osam vozača uzelo je medium gume. Tvrde gume uzeli su Sainz, Alonso, Magnussen, Vettel, Stroll i Albon. Ferrarijevom vozaču tvrde su gume zadale dosta problema na početku utrke. Pao je na startu s devetog na 14. mjesto u poretku. Ubrzo je završio u šljunku u desetom zavoju, kada je završila njegova utrka.Veliko razočarenje za Sainza koji je završio kao drugi u Bahreinu i treći u Saudijskoj Arabiji.

Lando Norris izgubio je dvije pozicije na startu utrke i pao je na šesto mjesto, gdje se smjestio ispred Daniela Ricciarda koji je imao čisti start na sedmoj poziciji. Esteban Ocon ostao je osmi, a Pierre Gasly je na startu skočio s 11. na 9. mjesto ispred Fernanda Alonsa. Stroll je iskoristio kaos na početku utrke i Safety Car, koji je zbog Sainza izašao na stazu i otišao čak dvaput u boks. Najprije je stavio medium, pa ponovno hard gume kako bi vozio na njima do kraja utrke.

Leclerc je s nekoliko najbržih krugova Magnussen radi veliku grešku u 17. krugu u šikani između devetog i desetog zavoja, zbog čega je izgubio 13. mjesto od Guanyua Zhoua. Verstappen odlazi u boks u 19. krugu gdje je medium zamijenio s hardom, a na stazu se vratio na sedmom mjestu ispred Gaslyja, koji u tom trenutku gubi osmo mjesto od Alonsa koji iskorištava DRS zonu za manevar. Problemi za Red Bull na mediumu bili su vidljivi i na primjeru Sergija Pereza, koji nije uspio pobjeći Hamiltonu koji je bio u DRS zoni. U 20. krugu i Perez ide na boks, također na hard gume.U 22. krugu u boks odlazi as domaće publike, Daniel Ricciardo koji se na stazu vraća deseti, točno ispred Alexa Albona i Strolla.

U 21. krugu u boks odlazi i Hamilton, kao i Lando Norris. Idući krug otišli su na tvrde gume Gasly i Zhou. U 22. krugu na tvrde gume odlazi i Leclerc, koji je imao skoro devet sekundi prednosti u odnosu na Nizozemca. Ipak, na stazu je ponovno izašao Safety Car, kojeg je ovoga puta na stazu pozvao Sebastian Vettel. U prvoj utrci sezone četverostruki je prvak ostao kratkih ruku nakon što je ostao bez kontrole nad svojim Astonom Martinom u četvrtom zavoju.

Veliki gubitnici tijekom Safety Cara sigurno su Leclerc i Fernando Alonso, koji je počeo utrku na hard gumama i time praktički dobio zaostatak jednog zaustavljanja u boksu. Ipak, Španjolac se našao u kvalitetnom položaju na stazi, gdje je bio četvrti. Verstappen je iskoristio ponovni restart kako bi odmjerio Leclerca,ali Monegažanin brani prvo mjesto i u idućem krugu bježi iz DRS zone. George Russell dobio je dva mjesta u odnosu na Pereza i Hamiltona za vrijeme drugog Safety Cara, što je značilo da je bio na trećem mjestu.

Perez i Hamilton bez većih problema prestižu Alonsa koji je na starim tvrdim gumama, a osim njega u boksu još uvijek nisu bili sedmoplasirani Kevin Magnussen i desetoplasirani Alex Albon. Na osmom i devetom mjestu bili su vozači McLarena. Leclerc bez ikakve greške u 35. krugu ima već 4.6 sekundi prednosti u odnosu na Verstappena, koji danas jednostavno nije imao brzine parirati Ferrarijevom vozaču.

Velika drama u 40. krugu! Red Bull Maxa Verstappena ponovno ostaje bez snage, Nizozemac zaustavlja svoj bolid s brojem 1 na izlasku iz drugog zavoja, a na stazu izlazi Virtualni Safety Car. Priliku iskorištavaju Fernando Alonso i Kevin Magnussen, koji nisu bili u boksu cijelu utrku. Uzeli su medium gume za posljednjih 20 krugova. Nitko drugi nije se odlučio za promjenu guma, a razočarenje je veliko za Verstappena koji uz pobjedu u Jeddi ima dva odustajanja s drugog mjesta utrke.

Mercedes je sigurno veliki dobitnik s odustajanjem Verstappena. Russell se ponovno našao na trećem mjestu, a Hamilton četvrti. Pet sekundi vremenske kazne dobio je Lance Stroll zbog promjene linije na startno-ciljnoj ravnini.

Ovaj vikend, pa i sezona, doista nemaju u milosti Fernanda Alonsa. Španjolac tek u 46. krugu prestiže Haas Micka Schumachera za 12. mjesto, a ispred njih izgradio se pravi ‘DRS vlak’. Bottas i Gasly zapeli su iza Lancea Strolla, koji je i treći put išao u boks kada je Verstappen odustao. Ocon je siguran na osmom mjestu, a Albon je i dalje na sedmom mjestu bez zaustavljanja u boksu.

Leclerc je u 50. krugu postavio novi najbrži krug utrke s 1:20.9s, a boksu je javio da bi trebali otići u boks po nove gume i najbrži krug utrke. Njegovo vodstvo u 50. krugu nad drugoplasiranim Perezom bilo je 15.9 sekundi. Perez idući krug radi grešku u predzadnjem zavoju i gubi još tri sekunde nad Leclercom.

Gasly je, u međuvremenu, konačno prestigao kažnjenog Strolla koji zbog vremenske kazne ionako ne bi završio u bodovima. U 52. krugu istu proceduru radi i Valtteri Bottas, koji se ponovno plasira u bodove u Alfi Romeo. Albon je u 58. krugu otišao u boks po prvi put u utrci, a kroz cilj prolazi kao deseti i uzima prvi bod u sezoni, što znači da je Aston Martin jedini bez boda u 2022.

Pretplati se
Obavijesti o
183 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ovdje na forumu često pročitam hvalospjeve o Alonsu..OK, odlično se drži za svoje godine i grize kao uvijek..međutim kada bolje pogledamo, ove prve tri utrke Ocon ga je izdominirao..stalno je od njega bolji u kvalama i uvijek u Q3..izvlači maksimum i na utrkama i stalno osvaja bodove..a njega nitko da pohvali?..Bottasa također..možda nije najbolji izbor za top momčadi ali je veoma solidan i iskusan..taman za momčad kakva je Alfa..već sam pisao prije početka sezone da se od njega nadam da će sa svojim iskustvom i rutinom često osvajati bodove sa Alfom. Alfa je i prošle sezone imala solidan bolid sa… Read more »

ZMija

komentar ti je na mjestu
ali ovdje je bitno komentarisati samo dvojicu vozaca
e sada ima jos i onaj treci

viruslaki

Odmah na početku kažem: navijam za Ferari. A sad bih zamolio kolege koji navijaju za Ferari da unesu malo skromnosti i da manje ponižavaju ostale. Naime, dugo smo čekali da se vratimo na vrh, veoma dugo. Budimo dostojanstveni, poštujmo druge navijače. Stara poslovica kaže: “U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi!” Iskreno, meni prvom nije bilo prijatno slušati hvalospjeve o konkurentskim vozačima i bolidima, pa ne želim isto to da serviram drugima. Što se mene tiče svi ovi vozači su pakleno dobri vozači i u pitanju su nijanse koje ih razdvajaju. Jer, budimo realni, niko od nas… Read more »

viruslaki

Dobih minus? Stvarno ne vrijedi pricati. Ljut sam na sebe sto sam uopste dozvolio sebi da pokusam nesto reci.

Mike-ferrari

Nije ti ovdje to stav navijaca Ferraria ,Maxa, Bulla… ili slicno
Ja to u vecini komentara gledam kao vracanje(milo za drago) pojedinim navijacima
Hama ili Merca koji su mrzitelji svega ostaloga
Ak si citao ovdje proslih godina znat ces o cemu pisem

papaya

Glasnogovornik…ima loših komentara od strane mercedesa ,ali ima i loših od strane drugih ekipa….
Palac gori za Ferrari…pohvale i samo pohvale

papaya

Imate plus od mene,vjerojatno ne znaci ništa,ali plus je plus😂😂😂

mody

ovi mercedes vise nije brz i tesko da ce vise imati 13 pobjeda usezoni to nek zaborave navijaci merda bolje za prvenstvo,

Emil

Eeeee, kad konj popije kanticu energetskog pića. Je li to prijevara ili sreća? Da li je konj možda ukrao kanticu ili se ona sama ponudila dok zvjezdice padaju? Ko će ga znat?
Dobro je da zbog embarga nema Ruske votke jer bi to tek bilo ludilo brale!

mika.KA

Ok,leclerc najbolji vozac danasnjice!?
Wtf? Cek,ima bolid do 2sec brzi od ostalih!
LH ima sporiji bolid preko sec i uspije parirati perezu, čak ga i prestici!
Neznam da je to uspio leclerc napraviti prosle sezone. Tu ga je redovito sainz derao!

papaya

Za mene je Ferrari pojam f1,usudio bi se reći najveća momcad bez koje F1 nebi imao smisla

Leclerc potpuno zasluzeno prvi (bez greške) davno je F1 imala tako lipo odgojenog vozača
Ferrari zasluzeno i kao kontstruktor na prvom mistu

Međutim stvoren je moćan bolid i na tome samo velike cestitke

E sad kad oni imaju dominantnan bolid to je vanserijska vožnja Leclerca,a dominantan bolid mercedesa je dominantan bolid😂😂😂😂😂

Znači,sad kad bi sili Leclerca u Mercedes on bi opra Hamiltona u Ferrariju

Tako zaključuju veliki virtuozi i znalci(čast iznimkama)

F-red

Nazalost u posljednje vrijeme bolid igra kljucnu ulogu po meni 80% vozac 20%.
Cijeli grid se moze podijeliti na 5-6 izvrsnih vozaca pa onda isto toliko vrlo dobrih 7-8 dobrih i 2-3 prosjecna..
Prosle sezone sam pisao da teske staze poput Monaca su mjerilo kvalitete vozaca kada i losiji bolid moze sa dobrim vozacem pobijediti…
Po meni u prvoj grupi su Hamilton Max Leclerc Norris i Russell vozaci koji mogu napraviti razliku ..Koji od njih bude imao najbolji bolid bit ce prvak..Mozda jos i Sainz..

mika.KA

Upravo to papaya!
Budemo vidjeli kako sezona bude prolazila kako ce se stvari odvijati.
Cekam samo da f1 dode u EU e onda pocinje show!!
Mislim da je i max malo kao “popustio” jer jedno je biti lovac (kao prosle godine) a druga stvar kada si lovina.

pero iz bukurešta

kakav si zatupljeni fan!!!!
Čak mi se čini da imaš i više problema

TORPEDO

Haha,kako jadan pokušaj
Leclerc ima 2 sekunde brži bolid od svih a Hamić još sekundu sporiji…to je znači 3 sekunde…a uspijeva parirati Perezu…znači da je ipak nadčovjek.
Samo gdje u tu računicu spada Russell koji ga prošao?
Batman i Robin?

mika.KA

aj malo citaj sa razumjevanjem!!
leclerc ima brzi bolid DO 2 sec od ostalih.
LH ima sporiji bolid od pereza 1sec.

TORPEDO

Opet idemo na računicu…Leclerc ima bolid 2 sekunde brži od ostalih,a Hamić ima bolid 1 sekundu sporiji od Pereza.
Znači opet dolazimo do 3 sekunde sporijeg mercedesa?
Nameće mi se zaključak…mercedes je kanta,a Ferrari je vrhunski stroj.
To si htio reći?

mika.KA

Da,ferrari je za sada vrhunski stroj i leclerc je za sada samo ok vozac koji to koristi.nista posebno nije napravio na utrci.
Ajd opet procitaj! CL ima DO 2 sec brzi bolid od ostalih. Znaci kljucna rijec DO.
Znaci nije brzi 2sec od merca ali od williamsa je.

TORPEDO

Ti si navijač Hamića a ne mercedesa,al moraš znati da će mercedes ove godine ili iduće objaviti da napušta F1. Ismijavali ste Edia Jordana a čovjek je u svemu imao pravo. Izgubili su najbolje inžinjere koji su otišli uglavnom u RedBull a ekipa koja se želi takmičiti to ne radi. Zaključak…mercedes je samo prolaznik u F1 kao što je bio i 1955…a Ferrari i McLaren su tu uvijek….Ferrari od 1950 a McLaren od 1966. Što se Leclerca tiče…on je vrhunski vozač ma koliko god ga ti htio omalovažiti,i tvoja mržnja prema Ferrariju je očita…ali uzalud ti. Ono što je Leclerc… Read more »

mika.KA

Da,ja sam navijac LH! i? I da merc napusti f1 kakve to veze ima!? Ne kuzim sta si sa time htio reć? Merc i LH su vam digli ljestvicu jakooo visoko sa rekordima koju mozda nikada (da,napisao sa mozda) necete stici i prestigao je kao nedodirljivog. To vas boli i imat cete taj kompleks zauvijek! Zato svaku utkku nalazite nesto da mozete pljuvati LH i merc. Sad kao leclerc vanzemaljac a ono nis posebno. Eto vam i maxa! Treba biti konstantan. Ne mrzim ja ferrari i sam kazem da za sada ima raketu od bolida. Ali mi se nikada necemo… Read more »

TORPEDO

Ferrari je najstarija,najbolja,i najtrofejnija ekipa F1 ikad.
Dovoljno i točka!
Pa vi plačite i cmizdrite.

amadeus2022

Kakav stav, čovječe pa navijači navijaju za svoje favorite ali ne mrze druge već ih poštuju. Ja sam primjerice navijač Alonsa a prije Sene i formulu gledam isključivo radi utrkivanja i borbe na stazi. Lewis mi iskreno nije bio ništa posebno jer on se samo vozio u krug u “raketi” od bolida i “borio” se uglavnom protiv momčadskih kolega tako da…

B4c4

Perez u kvalama vozi 1:18.240 dok Hamilton 1:18.825.
Ja tu ne vidim 1 sec prednosti ili brži bolid. Nemojte dizati Hamiltona u nebesa čovjek je brz samo koliko mu bolid dopusti, nikakva vanserijska vožnja ili neke gluposti, šta onda reći za Russella koji je već 2 puta bolji od Hamiltona.

Heel and toe

Mercedes vrhunski bolid bar 7-8 godina … S time da je LH izgubio u takvom bolidu 2 naslova, po toj tvojoj logici ako je CL zasad samo ok vozac u vrhunskom bolidu, onda je LH dosad u isto tako vrhunskom bolidu bio ispod prosjecan vozac… Ti sam sebe pokopas… 😂

FanAlonso333

Ma ne baljezgaj gluposti

ZMija

ove sezone lekler ima dominantniji bolid od ostalih i uspjeva to materijalizovati
i tu se svi vidim slazemo

Race Engineer

Zaslužena pobjeda Leclerc. Russel 2. u prvenstvu, Mercedes 2. u konstruktorima. Dobro je to. Russel je imao sreću otići u box pod safety car, i time došao ispred Lewisa. Iako ga je Lewis stizao na kraju jer je dobro čuvao gume, javljeno mu je iz boxa da se udalji od Georgea jer mu je motor na limitu pregrijavanja. Mercedes je odlučio žrtvovati utrku i imao 1,7kg dodatnih senzora na svakom bolidu, kako bi dobili čim više podataka za rješavanje problema, ali sve u svemu odlično su završili. Pouzdanost je isto krucijalna stvar, i očito se vidi u RB da se… Read more »

rolu

Čestitke Lecu zasluženo kapa do poda . Žao mi je Sainza zbog svoje greške jer bi mogao do postolja po mom mišljenju.. Ferrari trenutnu ima najbolji bolid kompletno gledajući PIKADO STRELICA BOLID kako ja vidim tlocrtno je ove sezone top …

John Coltrane

Solidna utrka – naravno, ne moze se usporedivati s prethodne dvije, ali to nismo ni ocekivali.
Iako je to vec davno bilo ocito, Lec je stvarno izvrstan vozac, inteligentan, super brz, profesorskog stila voznje. Dakle, cista suprornost onom nasilnom siledziji Maxu. Iako sam McLarenovac u dusi, treba bit objektivan i skinut kapu takvom jednom vrhunskom vozacu kao sto je Lec, pa cak i ako vozi za ljutu konkurenciju 😀
McLaren najugodnije iznenadenje, nazire se svijetlo na kraju tunela, znacajan iskorak su napravili. Merc je isto bolje izgledao nego u prve dve utrke.
Karma jos jednom pomilovala RB.

Desmosedici

Bravo Mali! Uvijek sam govorio da si najbolji na gridu..bolji i od Maxa..drugi se ne mogu sa vama uspoređivati.

TORPEDO

Stalno napominjem Leclercovu utrku u F2 kad je sa 14 mjesta došao do pobjede u 8 zadnjih krugova,jednostavno neponovljivo!
https://www.youtube.com/watch?v=bh2wAbEJ7c4

schumy

Forza Ferrari ! Leclerc je dana s 3 puta (start+ 2 x SC) morao odrađivati start utrke ispočetka što je majstorski učinio! Što se Merc-a tiče sada se vidi Lewis-AMG i njegova “snaga” – ,ladi Russel mu je očitao pravu lekciju iz početnice F1. RB ima ozbiljnih problema – ali to je i za očekivati, ne može se motor jednako razvojati pod paskom tvorničkog tima (Honda) ili sada u nekom “zrakopraznom” prostoru – ni vamo ni tamo… Ostali – tako, prosječni za zapaziti je velemajstorski potez Williamsovih inženjera koji su Albonu priskrbili 1 bod ! Sve u svemu – solidna… Read more »

Fittipaldi1946

Što se Merc-a tiče sada se vidi Lewis-AMG i njegova “snaga” – ,ladi Russel mu je očitao pravu lekciju iz početnice F1.Koju si ti trku gledao?

klepesina

ti onda stvarno nisi gledao trku da jesi znao bi da je lewis samo i samo zbog safety cara izgubio poziciju i znao bi da je nadoknadio 4 sekunde zaostatka u odnosu na rasela na 6 krugova starijim gumama i znao bi da mu je javljeno da ne ide u napad kad je pitao pitt wall zasto ga dovode u tu situaciju

TRUCKDRIVER

“Leclerc je dana s 3 puta (start+ 2 x SC) morao odrađivati start utrke ispočetka što je majstorski učinio!”

Ponjuši mi ispuh i gledaj kako odlazim.
Zabavno.

Fittipaldi1946

U intervjuu za Njemački RTL Luca di Montezemolo je govorio o problemima s kojima se Ferrari susreće u zadnje vrijeme. Kao glavni problem navodi kako nisu zaposlili nijednog visokokvalitetnog inženjera, kao što je to bio slučaj s Jamesom Allisonom. No, nije da nisu pokušavali. Bili su u kontaktu s Adrianom Neweyjem i Andyjem Cowellom, mamili su ih u Maranello, ali bezuspješno. Prema mišljenju Montezemola, njegovi nasljednici su podcijenili probleme pred kojima su se nalazili. Bili su prisiljeni zaposliti inženjere iz cestovnog sektora koji nisu imali potrebne kvalifikacije za Formulu 1. “PRELAZAK NA HIBRIDE 2014. NAS JE DOSTA KOŠTAO. PODCIJENILI SMO KOMPLEKSNOST PROJEKTA. U ITALIJI NIJE BILO ISKUSNIH LJUDI U TOM PODRUČJU,… Read more »

Desmosedici

??????..što si nam time htio poručiti?..da sada ovi inžinjeri u Ferrariju ne znaju raditi svoj posao?..izgleda da si se pogubio kao i Mercedes..ili je to samo tvoj jal kao i kod Luce plemenitog di Montezemola?

Fittipaldi1946

Ako si dobro pročitao shvatit češ što sam htio reći.Od kada su u momčadi talijanski inžinjeri nisu ništa napravili za razliku kada su pokupili sve najbolje šta se moglo.Ne mrzim nikoga pa ni Ferrari nego je to činjenica koju ti je potvrdio bivši šef momčadi!

Desmosedici

Eto ovaj F75 napravili Talijani..

TORPEDO

Prijatelju moj,mrziš Ferrari iz dna duše

Swan

Solidna utrka. Nisam očekivao da RB neće moći pratiti Ferrari. Leclerc oba puta pod SC bez problema se odvojio od Verstapena.
Sainz me dosta razočarao. Očekivao sam da će si dati vremena uz takav bolid i toliko DRS zona.
Merc malo bolji u utrci, izgleda da su našli neki tempo barem za utrku.
Sredina poretka je dosta blizu jedna drugome pa se tu imalo šta gledati.

TORPEDO

Sainz je solidan vozač,čak neloš…ali u usporedbi sa Leclercom stepenica niže.
Iako su mnogi ovdje tvrdili kako je Sainz bolji.
Leclerc je klasa…prije njega je to bio Alonso,prije M.Schumacher…..

Swan

Pa meni se Sainz stvarno sviđa kao vozač. Zato me malo to razočaralo kako je završio. Ne želim ga uspoređivati s drugima, ali gdje god da je bio dobro je vozio.
Zanimalo me koliko je Ferrari jak u takvoj situaciji kada se mora probijati.

Nosko

I mene je to isto zanimalo, kako bi izgledao Ferrari kada se mora probijati.

amadeus2022

Mislim da smo danas vidjeli pravo stanje stvari bar što se prve četiri momčadi tiče. Ferari za sada najuvjerljiviji, bez obzira na odustajanja, Red bull sigurno druga momčad (vidli smo kako je Perez riješio oba Mercedesa i najveći pomak za Mclaren. Alpine, Hass i Alfa imaju potencijala, i bilo bi fakat predobro da se i oni uključe u borbu za postolja!

TORPEDO

Charles Leclerc je najbolji vozač na gridu…što se čudite?
I Ferrari je najbolja ekipa F1 ikad.
Gdje su oni igrači koji su tvrdili da Ferrariju motor rade automobilski inžinjeri koji nemaju pojma…
A moram se osvrnuti i na Lewisića…joj,joj…sedmerostruki prvak pa ništa,a najbolji vozač od Krapinskog pračovjeka…pa opet ništa…i Russell brži joj,jo…koja sramota!

Swan

Joj joj. Možeš li objasniti zašto je sramota završiti iza Russella?
I vidjelo se da u Lewisu još ima vatre kada ga je SC prekinuo u napadu na Pereza.

Prozivaš ljude koji su pisali da da Ferrarijevi inžinjeri nemaju pojma?
Pa Ferraria nije nigdje bilo zadnjih 10ak godina.

TORPEDO

Lewisić je dobar koliko mu je dobar bolid.
Znači prosječi vozačić koji je imao sreće sjediti u daleko najdominantnijem bolidu zadnjih 8 godina.
To si htio reći zar ne?

papaya

Jeli Leclerc dobar koliko mu je dobar bolid,ili Ferrari ima lošiji bolid od konkurencije ali duplo boljeg vozaca??

Fittipaldi1946

Mogu ti I ovdje odgovoriti na tvoj komentar.Kada već tako dugo pratiš f1 reci mi koji je to vozač bio svjetski prvak sa kantom od auta?

TORPEDO

Ovako od prve da ne moram previše misliti…Keke Rosberg.
A sad brzo na Wikipedijicu i traži zašto sam baš njega spomenuo…pošto nemaš znanja i godina iskustva o toj temi.

B4c4

2007 Kimi ne sa kantom ali sa lošijim bolidom da.
Realno McLaren je bio bolji bolid te godine i Kimi je prvak samo zato što su se Hamilton i Alonso klali na stazi, Kimi je mudro skupljao mrvice što su ova dvojica rasipali.

Fittipaldi1946

Kad je najbolja ekipa ikad zadnji put nešto osvojila?Kada je imala najbolje inžinjere koje je pokupila iz svih drugih ekipa!Rory Byrne iz Bennetona,Jean Todt iz Peugeota,Ross Brown iz Bennetona,John Barnard iz Bennetona,James Alison iz Benettona,Pat Fry iz McLarena i puno onih manje poznatih.Jedino od tih recimo najvećih inžinjera nisu uspjeli dovesti Adriana Neweja tada iz McLarena a danas u Red Bullu.Za momčad koja je uložila najviše novaca u razvoj porazno je da nema naslova toliko godina!Ako i malo pratiš formulu vidiš o kojim se tu imenima radi.Zadnji naslov 2008!Možda nas ove godine iznenade i uzmu taj dugo čekani naslov bez… Read more »

TORPEDO

A kad je zadnji put mercedesić nešto osvojio u F1?
Mislim da je to bilo 1955?
A tko je zaslužan za to…pa skoro osobno nacistički diktator Adolf Hitler?
Mercedes je cijelu ekipu zajedno za šefom Alfred Neubauerom pokupio iz razdoblja prije 2 svjetskog rata iz nacističke njemačke.
I što ćemo sad?
Inače formulu 1 pratim od 1976…a ti?

Swan

Čitam i ne vjerujem šta ti pišeš.
Russell je završio ispred Lewisa. Nije ga razbio 1vs1. Dogodilo se Russellu ono šta je Lewisa dosta ovih godina išlo-sreća. SC i ulazak u pravo vrijeme.

TORPEDO

Lewisić je dobar koliko mu je dobar bolid…to je karakteristika prosječnih vozača a ne nadljudi kako ste ga hvalili. Pisao sam lani kako sam neopisivo zadovoljan što je potpisao na još dvije godine,najviše zato što će i oni koji su mislili da je najbolji ikad shvatiti da je samo prosječan i ništa više i da će mit o njemu naglo splasnut i razotkriti istinu. Najgore je što je on sam umislio da je veličina,i sjećam se njegovog komentara pred godinu-dvije kako bi se trebali ostali više potruditi da ga uhvate u vrijeme kad je imao bolid 2 sekunde brži od… Read more »

Swan

Hahah
Pa ti onda želiš reći i da su Alonso, Rosberg i Bottas prosječni vozači??
Sa svima njima je vodio borbe u istom bolidu i dobro je prolazio.

Čovjek je veličina F1. Kao šta su Vettel i Alonso.
Naravno kada su ostale ekipe iza tebe sa zaostatkom od 2sec da se trebaju potruditi oko svoga bolida.
Ferrari i RB su to napravili.

Nitko mu ne može oduzeti ono šta je napravio sa McLarenom i sada s Mercedesom.

TORPEDO

Uvijek je vozio bolide sposobne za napad na svjetskog prvaka.
Schumacher je u Ferrarijevom periodu od kante napravio pobjednički bolid.
On se prvi pojavljivao u tvornici a zadnji odlazio i tjerao ekipu na maximum.
Lijepo je jedan talijan opisao kako su dolazili i polako se skupljali prijepodne…a Schumacher se nacrtao prije 8 i za par mjeseci natjerao sve da počnu raditi kad i on.
To je radnik a ne gotovan kojemu je jedina briga kako dizajnirati kacigu ili dijelove bolida?

Fittipaldi1946

Pročitaj moj tekst još jednom i možda shvatiš što sam htio reći.

TORPEDO

Plačite i cmizdrite Hamiltončićevi fanovi,baš mi drago 🙂

B4c4

A s kojim je to ljudima Mercedes bio prvak? Njemcima možda i što je najgore u njemačkim tvornicama.
Ferrari barem nikada nije napustio Italiju što se za Mercedes ne može reći.

west 044

Skinuo vam Schumachera sa vječnog trona zato ga ni ne volite luzeri!!! Uništio vam snove o nedodirljivom božanstvu kojem ste se klanjali sve do nedavno a sad ode u zaborav i on i njegovi rekordi luzeri, ha,ha,ha!!!

B4c4

VR46 nema najviše titula ne drži sve rekorde i smatra ga se največim. Šta vrijedi Agustiniju sve titule kada se više cijene od VR46. MJ27 nema najviše prstenova, nema najviše MVP pa svi kažu da je najveći. Šta LH ovo sve vrijedi kada se više cijeni Senna i Schumacher.
Pozz i ugodan ostatak dana.

west 044

Samo cvili luzeru i tješi se cvilidreto!!!

dxdy

Nitko ne vidi podatak da je Alonso imao najbrži prvi sektor. Ostala 2 Leclerc.

dxdy

Vodonoša Lewis 😀

F1 fan

Kako ono bješe? Dajte mu russela ? Pa evo dali smo mu. Mali tek došao u momčad već piški po najvećem

Webmaster

Šamaranje.

west 044

Gdje ti Vettel !!?

F1 fan

Ne brini se ti za vettela, mnogi moraju još puno papati da bi ga dostigli, vjerojatno neće nikada..
Prati ti svog crnog sennu, tj crnu prevaru kad nema sekundu brži bolid, odmah kaže da ima problema privatnih hahaha

west 044

Taj lazar je davno dostignut i prestignut i poslan u povijest kao i slavnijii mu zemljak Schumacher!!!

Fittipaldi1946

Kako bi to završilo da nije bilo safety cara?

schumy

Tako da bi Leclerc bio 55 sec ispred Maxa i ostalih ! Danas je 3 puta morao starzati ispočetka (start + 2 x SC) pa im je opet shuhao “prežganu juhu! A Lewis-AMG je zaista dobar vozač i BASTA (!) ništa više ! 1996 je Scumaher došao u Ferrari – bio je “kanta” 1995 su Berger i Alessi uvijek bili oko sredine grida. 2 trka 1966 u barceloni (kiša!!!), sa tom kantom Schumy je došao prvi i samo drugog (2) nije prestigao za krug.! To je odgovor na nečiju tvrdnju da nijedan vozač nije sa kantpm osvojio prvenstvo. To je… Read more »

B4c4

Da li je SC sastavni dio trkačkog vikenda ili je i to uvedeno samo da LH ostvari loš rezultat.

dadoMKCG

StručLJak, Koliko smo svi vidjeli vidjeli Russel je imao sreću i ušao pod SC u box. Toliko. Ili si kupi veći TV da bolje vidiš ili idi igraj se u pijesku.

F1 fan

Isto kao što je hamilton imao u bahreinu jel da? Tad niste spominjali sreću

Webmaster

“Prve bodove u sezoni za Williams osvojio je George Russell, koji je završio na desetom mjestu nakon što je prvi i jedini put u boks otišao u zadnjem krugu utrke.” ???????????

F1 fan

Kako je perec prošao izvana pokraj ham, impresivno. Ne sjećam se kad je Australija isporučila dobru utrku, pa tako nije ni očaj put. Ferari kompletan bolid, nema šta. A max, baš težak udarac, već drugi put bez bodova radi kvara, dok rival uzima pobjedu. Ovo bi moglo biti odlučujuće

Pratiteljcro

E bas to, sto se tice prvenstva ova razlika u bodovima je kriticna i to vec sada nakon samo 3 utrke.

Webmaster

Kako je Russel mogao osvojiti bodove za Mercedes i Williams majstore????

Nosko

Bravo za Ferrari i čestitke Leclercu na sigurnoj vožnji i čistoj pobjedi, potpuno zasluženo. U onim porukama za jedan bod za najbrži krug, se vidi kako grize, i to mi se sviđa. Mislim da je zakapario mjesto prvog vozača u momčadi i da tu neće biti promjene, niti dileme. Max je nešto pokušavao, ali se vidjelo da ne može i da ovaj vikend nije na ti sa bolidom, žao mi je radi odustajanja. Checo mi je bio dobar, napravio je sve što je trebao. Na startu on nije bio kriv za gubitak pozicija, jedino je imao onu jednu grešku kod… Read more »

mika.KA

Sta je tebi danas bilo zanimljivo?
Gledati lh kako se bori sa perezom ili borbu za 1 bod odnosno 10mjesto?

Nosko

Sve sam napisao, šta ti nije jasno?

amadeus2022

Meni je bilo zanimljivo kako Perez s vanjske strane obilazi Hama!

Pratiteljcro

 U utrci mi se nije dopalo druga DRS zona, iza ciljne ravnine. Tj nedostatak još jedne nove aktivacijske linije prije nje same. Ovako je vozač sa DRS-om iz prve zone, poslije pretjecanja u prvoj zoni, nakon zavoja, opet ponovo mogao otvoriti DRS makar se nalazio ispred.”

E tocno to! Ovo danas nije uredu. Ah tipicna glupa pravila u F1 koja se mijenjaju kako se kojem sucu digne. Palac dolje za ovo.

Yukihonda

Ferrari odličan.. Sainz baksuz… Max uvjek maxmalno… izgleda da bolid ne prati njegovu agresiju to se vidjelo poslije drugoga sefticara…Perez nisam pogodio… ali sam zadovoljan… vidi se da je bolid mojih još težak… Alonso koma… bilo bi bolje da manje priča.. Merc… vrijedno skuplja bodove… ništa nije gotovo… vidjeti ćemo bistrije poslije Imole… generalno sa moje percepcije prosječna staza i ništa posebno se nije dogodilo…. eee albon dobar…

Pratiteljcro

Sve potpisujem samo max cijeli vikend nije djelovao maximalno…ako me kuzis.
BOLIDlengviđ je od petka izgledao los. Nakon svega i sam max izjavljuje kako nije imao dobar balans i vjeru u bolid, tocno tako su i izgledale njegove voznje od petka do nedjelje.
Ima RB jos puno posla a bome i mercedes. Tjesi me sto albon spominje kako nitko od timova trenutno nerazumije gume i sigurno svi timovi ce napredovati, osnove za to imaju na bacanje. Ova sezona je nesto kao polureset generalnih pravila od proslih sezona zato i ocekujem “cuda”

west 044

Ferrari za sada najjači!!!Red Bull izgleda lomljiv što je znala bit odlika nekih Newijevih bolida u prošlosti-brzi ali fragille dok Mercedes ide na bolje pogotovo u utrci . Riješi će oni to nema sumnje.

mody

puno si gledao crtica

FerrariHR

Od starta sezone Ferrari mi ostavlja moćan dojam, dva odlična vozača, jak motor, bolid posložen vrhunski, pit wall na griješi…
Bez obzira što sam ferrarista, vidim da je mnogima drago što je Ferrari opet u vrhu. Malo normalne komunikacije nebi škodilo na portalu, ali šta se može..
Jedvo čekam Imolu, a vjerujem i većina vas. Pozdrav

papaya

Cestitke prijatelju…uživaj u vrimenu prid vama….sve zasluženo ,ništa poklonjeno…

Veliki FERRARI tamo di mu je misto…

mody

Nikakve promjene na ovoj stazi tesko pretjecati

Pratiteljcro

I dalje je tesko ali napredak se ipak vidi. Prije je samo ciljna ravnina bila kao opcija za obilazenje i to samo ako bi vozac ispred napravio gresku. Sada je moguce cistim paceom barem probati napasti na onom dugom pravcu gdje su izbacili sikanu, pa onda ako vozac i neuspije moze se postaviti za napad s nutarnje strane za bolji izlaz na pravac +DRS i na kocenju obici, to je uspjelo magnusenu.
Albert park je uvijek bio tezak za obilazenje a sada zbog promjena vozacima je ipak nesto lakse.

Mike-ferrari

Ideeemo
Bravo bravo
Forzaaaaa
Velika steta za Sainza

Pratiteljcro

IMO ako vozac sam napravi gresku to nepada pod stetu. Poz Mike

Mike-ferrari

A cuj sve je krenulo losim kvalama(crvena zastava) pritiskom
Jbg znam da vozaci ovog ranga nebi trebali padati pod taj utjecaj ali uz ovako dobar nastup mogli smo skupiti bodovnu zalihu
U tom kontekstu je steta

Pratiteljcro

Zalis za bodovima heh, sta mislis kako je tek maxu i alonsu? 🙂
Uzeti ce ferkan sve dok moze tu nema dileme.

mody

vratite adelaide

papaya

Tko je ova baba sandra

mika.KA

Tranvestit neki!
Mozda yuki 😂

al.ko14

Nije bas zanimljiva utrka kao prve dvije….al svakako cestitke Lecleru i Ferkanu….lijepo ih je vidjeti na vrhu i drago mi je zbog njih….steta za Maxa….Hamilton dobar kao i uvijek….nije Russell bas lagan protivnik al se drze zajedno….a kralj karaljeva Alonso,bas mi zao sto nije u bodovima

Bobo2411

ispravite me ako sam u krivu…Maxovi fanovi se nakon prošle sezone raspisali – Max je najbolji na svijetu….a Max stalno gubi od Lcerca, rb ima podjednak bolid kao i ferrari..čak su i brži na ravnom..prošlu utrku je Max uz dosta sreće pobjedio(žute zastave) a danas nije ništa pokazao…dva puta ga Lcerc ostavio na + 8 sec..u kvalama isto Lcerc bolji..kako to sve ako je Max ismijavao Lcerca prošlu sezonu?

Pratiteljcro

rb ima podjednak bolid kao i ferrari..”

Sa takvim misljenjem nista cudno pa se “cudis” sto je max izgubio od leca.
Da nepricam kako max cijeli vikend nije na “ti” sa bolidom tj balansom plus ta prednost ferarija i rezultat je nemoc u utrci. Vrlo, vrlo jednostavno.

Bobo2411

e to sam čekao..kada je Ham nekaj napravio onda je to bio bolid zaslužan a kada je to Mxx onda je to maestralna vožnja koja nema veze sa bolidom 😉 kada Hamu ne štima bolid onda je “papak koji ne zna voziti” a kad Maxu ne štima bolid onda je to izgovor…

Pratiteljcro

Vidim na kojem si nivou i neznam zasto se uopce raspravljam sa tobom.
Izbaci to njesra iz sebe nekom drugom pa neka krene show a ja cu si napravit sendvic i citati u nevjerici.
Sve sam ti rekao fer je ovaj vikend bio ubojit.

papaya

Pa decko ti je sve lipo objasnia…evo i ja te pitam,fer je bio ubojit,slažem se…a kako se zove kad bi mercedes bio ubojit???

Razgovarajmo

Pratiteljcro

Jaoooo samo sam tebe ceko, kako si me samo izvrijedao prosle godine kada sam se ja ubacio kao padobranac tebi u razgovor s drugom osobom a ti sada isto to radis! !
Sta te sad sekira o cemu bi se karao samnom sta te muci?

papaya

Jedno je ući u razgovor sa argumentima a drugo je kad kreneš sa vriđanjem što i sad opet radiš i samim tim si sam završia rasparavu na koju nikad nisi ni zna odgovor

Pratiteljcro

Lažeš,Lažeš,Lažeš,Lažeš,Lažeš,Lažeš,Lažeš,
Lažeš,Lažeš,Lažeš,Lažeš,Lažeš,Lažeš,Lažeš,

F-red

👍👍

Bobo2411

poanta je u ovome…Max pobjedi ma to je maestralna vožnja i on je najbolji na svijetu…pobjedi netko drugi – ma to je zbog bolida 🙂 🙂

Pratiteljcro

Ja vjerujem u tebe, da ces jednog dana iskoraciti iz tog pateticnog balona koji te ogranicava u kojem zbog dualisticne stvarnosti trazis “zrtvu” da se “bori” sa tobom sve dok se nepoubijate i svo sranje tj LAZI iz tebe nestanu!! To ti je priroda stvarnosti nisam ju ja izmislio samo sam je svijestan,ti nisi, a ti sine nadi si nekog ravnog sebi pa da si poizbijate te iluzije iz vas samih. adio slijepce na to je isus mislio kada je “vratio vid ” Lazaru, ne doslovno da je lazar dobio nove oci nego je nesretni Bobo2411 pardon Lazar povratio “inner… Read more »

Pratiteljcro

“We had the best car this weekend there is no secret there”
Ovo upravo izgovara Leclerc pred novinarima. bobo smrade hahahaha

Bobo2411

pa kakve to veze ima? jel Max kao najbolji na svijetu??pa nije ono da je ferrari brži 2 sec pa da mu red bull ništa nemože..još uvijek je rb najbrži na ravnom..

Pratiteljcro

još uvijek je rb najbrži na ravnom”
Bio jeste u prve 2 utrke ali ovdje, cini se kako to nije slucaj. Nema jos konkretnih cinjenica da se napravi zaskljucak. Najgore je napamet lupetati nesto.

Webmaster

Max je najbolji da,uz pomoć frenda Massia.

TRUCKDRIVER

The best car u rukama odličnog šofera.
Drugačije ne može.

Pratiteljcro

Apsolutno. Lec je vec sada legenda.

Bobo2411

osim ako vozi Max..onda je samo Max zaslužan a ne sa
mo bolid 🙂 🙂 🙂

Pratiteljcro

Bobo zamaglile su ti se navijacke naocale. Krpu u ruke i udri bobo smrade…..cak si i premlad da skuzis ovu referencu…..

TRUCKDRIVER

Činjenica je da je Max (uz Leca i neke druge, a za razliku od onih koji to nisu) materijal za prvaka bez obzira na sve.

Pratiteljcro
F-red

Pa vrlo jednostavno Leclerc je kompletniji i inteligentniji vozac od Maxa ..bolidi su tu negdje ferrari bolji u zavojima rb na pravcima ..jos problem sa poskakivanjem kod ferrarija ..Max je “sirovi”vozac sve na misice bez razmisljanja .Leclerc potpuna suprotnost uz dozu agresije kombinacija za duuugu.. vladavinu f1 stazama …

papaya

Pa i ja smatram da je tako jednostavno….lec je bolji od Maxa

Bobo2411

pa to i ja mislim…Maxovi fanovi se raspisali da je najbolji na svijetu i to još nakon onakvog osvajanja prvog naslova….daleko je on još od toga po meni..mora se još skulirati i koncetrirati na vožnju..

Pratiteljcro

Neznas ti nista o voznji to je preocito. Mora da si novi u formuli tipa pratis ju 3 godine.

Bobo2411

je je pratim ju 35 god i nikada nitko u toj povijesti nije došao na ideje na koje se je došlo u zadnjoj utrci prošle god a i sa time do naslova Max-a…što je vidljivo po sadašnjoj korekciji pravilnika F1 ..da netko opet ne bi slučajno došao na ideju da pusti samo dio bolida zaostalih za cijeli krug jer si je netko evo slučjano preveo “any” kao nešto drugo 🙂 a u cijeloj povijesti F1 se nitko to nikada nije sjetio 🙂

Pratiteljcro

nikada nitko u toj povijesti nije došao na ideje na koje se je došlo u zadnjoj utrci prošle god a i sa time do naslova Max-a”

A sto je po tebi dobar zavrsetak sezone voznja pod SC-om?

Bobo2411

ako pravila tako kažu onda da…kaj da se razbio krug-dva kasnije nema sc jer se zadnja utrka ne završava pod sc???

Pratiteljcro

Brojao sam sam i lijepo se vidjelo da vec nakon 2.5 kruga staza je bila cista i tada su bolidi koji zaostaju trebali vracati se na svoja mijesta. Ali NIJE se dogodilo jer su Toto i Horner kmecali na radio vezu masiju i vrsili pritisak.
Taman i da se to dogodilo ljubljeni hamilton bo ostao na starim gumama a max na novom hardu i ostalo bi jos 2 kruga cistog utrkivanja gdje bi ham ispusio. Sta bi onda komentirao da se taj pravedan scenarij raspleo?

ZMija

malo si ocajno bezobrazan i nekulturan sa komentarima prema bobi
ali si pogodio poentu dogadjaja od prosle sezone
i slazem se potpuno sa ovom tvojom konstatacijom
P.S/
MOLIM TE DA I UBUDUCE PRAVIS OVAKVE KOMENTARE
baz nepotrebnih frustracija a komentar ima pravu
vrijednost

klepesina

ja sam to uporno govorio sve do nedavno da je napravljena istorijska kradja i namjestaljka sve na vodu maxa verstapena al samredovno pusio minuse ovde i osude

Pratiteljcro

Da je bila crvena zastava lewis i merc koji su isli na siguricu bi profitirali tek tako! Kroz cijelu utrku ham/merc imali su ideju da U SVAKOM TRENU budu isperd maxa kroz cijelu utrku i to su i radili. Igrali su na sigurno a prekid utrke bi ih nagradio samo tako jer bi na restartu mogli staviti nove gume bez ikakvog penala i profitirati!! A da se to dogodilo ti bi tada rekao da je to uredu. Ham bi profitirao samo tako, iza njega bi bio max a ham bi opet odmaglio kako je to i dokazao u toj trci… Read more »

Pratiteljcro

Pricas napamet vrtis nesto kao gramofonsku plocu. Ugasi ju!! bolje dodi sebi…

F-red

Pa neznam bas tko bi trebao doci k sebi ja ili ti ..ocito si zaludjen Maxom da nevidis situaciju objektivno..pa pokusavas sam protiv svih .Podjecas me na malog bebaca lewis 8..

Pratiteljcro

I tvoj nick cim ga procitam kroz glavu mi prodje misao “fucking red” i nazalost nije odnedavno…
Toliko si “objektivan” i “bitan” i dokle god budes pisao hardcore navijacka sranja kao ovo iznad ja cu te sprdati jer to zasluzujes.
Imas magle na cvikerima krpu u ruke i udri. zbogom

F-red

Nema ti pomoci previse si uzbudjen zbog Maxovog odustajanja pa “seres” po svima koji misle drugacije..idi popij terapiju i lezi…odmori malo prenaporno je ovo za tebe a i za nas….

Pratiteljcro

Nisi prvi a ni zadnji ovdje koji maksimalno polira svoje zaludene cvikere! Sta da ti ja radim treba ti jos 300kg riže!
A neki ovdje i sami kazu da prate f1 35 godina pa svejedno nerazumiju u sta to gledaju nedjeljom kad upale tv.
To ti je realan scenarij ako nenadodes i neprobudis se u meduvremenu. Manje navijanja vise razmisljanja je moto i tvoj je prijatelj.

F-red

Kaj mislis da si pametan pa brises komentar ..jel ti uopce razumijes to sto pises? Tvoj slucaj je malo tezi odi do psihijatra vjeruj bices mi zahvalan..
Odjebi idiote!!

Pratiteljcro

Korisnici nemogu brisati komentare samo admini mogu.hahha Od tebe samo neznanje.

Ferrari kralj f1

To care kralj se vraća!

Lambo

Russell osvojio 3 i 10 mjesto. Hehehe. Drago mi je što je napokon završio na postolju.

given2drive

Cestitke leclercu perezu i russellu…steta za maxa i sainza…ogromna strateska greska alpnea i alonsa ali zato izvrsna odluka williamsa…sama utrka tipican albert park…

OT…admini…nadam se da cete upisati vremena ostalih utkrka (do socija) na stranici gp1😉😉

Fittipaldi1946

Ferrari odličan bez obzira na Sainza,Red Bull tri odustajanja u tri trke (dvaput Verstappen) imaju oni većih problema nego šta se prikazuje u javnosti a Mercedes sve bliže Red Bullu ali još daleko od Ferrarija.Hamiltonu dvije trke za redom safety car uzima bodove.Veseli povratak McLarena.Alonso isto izgubio uz pomoć safety cara.Ostali manje više očekivano.

amadeus2022

Koliko smo mogli danas vidjeti Perez je bez ikakvih problema riješio oba Mercedesa tako da neki napretku Merca na žalost ja nisam vidio. Russel je sve tri utrke konstantan i to je to za sada.

mody

Tesko je pretjecati na ovoj stazi nije bilo bas zanimljivo takticka utrka.maxu opet crknuo bolid veliki problemi na pocetku sezone ferrari skuplja bodove leclerc je odlicno odvozio za 2 tjedna imola

papaya

Dominantno od strane Leclerca i Ferrarija i potpuno zasluženo….

Trazenje od strane Hama da ga vrate na njegovu prirodnu poziciju je dno dna..moj roki stisni gas pa ga priđi ako možeš….

Sad nevalja dominacija ili je ipak oku ugodna???

Bobo2411

a di je to Ham tražio????

papaya

Možda sam krivo razumia,bila je neka poruka par krugova prije kraja…isprika ako sam loše razumia engleski

lando

Rekao je momčadi da ga dovode u nezgodnu situaciju, nitko nezna šta su mu javili iz boxa….

papaya

Aha…ISPRIKA

NIJE MI ENG JAČA STRANA

Huka

Javili Ham u da popusti gas i odvoji se od Russela radi pregrijavanja motora 😉

safeth

Čestitke za Leclerca..Možda griješim, ali čini mi da je Red Bull u većim problemima od Mercedesa…Ako griješim ispravite..!!

Ferrari kralj f1

Glavno da Ferrari skuplja bodove i da se kralj vraća na vrh. Za ostale meni nebitno iako bi se čak mogao složiti sa tvojim komentarom!

dxdy

Red Bull ima veći problem jer je vezan uz motor i hidrauliku. Mercedesov problem je najvjerojatnije u ovjesu i prijenosu snage. Vodeća trojka konstruktora ima problema ali Ferrari za sada se bolje nosi sa njima. Vidjet ćemo u slijedećim utrkama kako će se kolo sreće okretati. Forza Ferrari.

klepesina

cestitke lecu na pobjedi cestitke ferariju na odlicno napravljenom dominanto bolidu.Sad ono sto bih dodao moracete se sloziti sa mnom 2 odustajanja redbulla u 2 trke dal mozemop ovu sezonu nazvat boljom od proslogodisnje kada su se dva pilota borila do zadnjeeg kruga naravno da ne vec sada mozemo leca proglasit sampiono jer ne stize se ova prednost kad imas ovako dominantan bolid.Da podvucem meni je jako drago da se ferari vratio i ja im cestitam uvjek sam govorio ako napravis boilid onda zasluzujes sve da osvojis ovo je moj osvrt na poredjenje sezona ove i prosle godine kada je… Read more »

B4c4

Jedan od realnijih fanova merca 👍👍.
Ja bi ipak pričekao da momčadi donesu nadogradnje. A nikada ne znaš šta se može desiti, ovo što se desilo Maxu može i Leclercu. Ili se može desiti kiks kao i Sainzu. Za utrku dvije se sve okrene, primjer Silverstone prošle god.
Pozz i živ bio.

klepesina

pozz drug takodje

doby43

Čestitke Ferrariju i Leclercu. Čista i mirna pobjeda. Šta bih posebno izdvojio da vozači koji vole pritiskat gas ne prolaze dobro sa gumama. Pitanje glasi koliko su uopće gume kvalitetne za nova pravila. Primjer su Max, Alonso, Magnusen,… Agresivna vožnja ne donosi prednost. Ako se Max bude htio borit za prvaka, triba će bit na pole positionu ili odma preći Ferrari u prvom krugu. Drugi primjer je Williams i Albon. Bravo! Mogao je cilu utrku odvozit na jednom setu guma. Osvojio je bitan bod za svoju momčad. Hard gume su se pokazale kvalitetnim, dok medium i soft tako tako u… Read more »

klepesina

rusell pokazuje zube koju si ti trku gledao lewis je sve izgubio zbog safeta a rusel tu dobio lewis je bio na 5.00 sec udaljen od rusela pa je sveo na 1 sek sa 6 krugova starijim gumama

doby43

Točno. Sve ovisi tko će bit isprid poslije starta i prvog kruga. Oboje jednako dobro voze.

klepesina

u ovome slucaju je ham ispao zrtva safeta sledeci put neko drugi to je to

Pratiteljcro

Sve bitno si spomenuo dobar komentar.

Pratiteljcro

Albon upravo govori novinarima kako realno nitko od timova nerazumije ponasanje guma “does not know anything”
Alonso je u utrci tako brzo prokuhao “zutu” gumu, ocito ni oni nerazumiju ponasanje guma, isto je interesantno kako je samo hard guma na svim bolidima radila odlicno.

mika.KA

Cestitke leclercu.
Utrka toliko zanimljiva da je nazanimljivija bila borba za 1 bod!!
U 15 krugova leclerc napravi 20sec prednosti i črestigne 13 u poretku!
Znaci isti k drugo pakovanje!!

dxdy

a to ti bilo zanimljivo kad Lewis dominirao?

147 kt

Bebac Ljuiz ajde mozes se vratit iz ilegale. Fan ti je zavrsio 4. Hura.

147 kt

Samo na odustajanje Maxa.

147 kt

Alfista znas da se tim tonom ne komunicira sa drugim Alfistom.

Ferrari kralj f1

Hahaaaa trogloditi samo na odustajanje a ja ti sad ponavljam pa pa Mercedes! Kralj se vratio!

Ferrari kralj f1

Šteta za Red bull ali očito im bolid nije pouzdan no najbitnije da Ferrari skuplja bodove. Idemo dalje u nove pobijede!

147 kt

Pusteno im je na volju muljat do kraja 2021. Novi bolidi i pravila su ih prizemljili. Mislili su lako cemo.

Ferrari kralj f1

Dobro Pamtim komentare nekih simpatizera Mercedesa koji su likovali kad Ferrari nije bio konkurentan e da su bili mali pametniji znali bi da svakoj dominaciji dođe kraj i da tko se zadnji smije najslsađe se smije. I još uno palente moraju pojesti u mercedesu da ni se približili Ferrariju koja će uvijek biti najjača i najtrofejnija momčad F1! A njih to boli.

147 kt

Sve potpisujem.

TRUCKDRIVER

Kroz povijest su se i do sada izmjenjivali vodeći, pa čak bili i naporno dominantni.
S obzirom da danas nije smak svijeta i u buduće će se izmjenjivati,pa se ne zna ko će se zadnji smijat.
Samo se nadam da će se tome priključiti i ostale F1 institucije.

Pratiteljcro

tako je

F-red

Bravo Leclerc kakva dominantna utrka …ove godine definitivno najveci kandidat za prvaka..Max niti u jednom trenutku nije bio ozbiljna prijetnja..Merc veliki napredak RB nije uspio pobjeci ..

B4c4

Mislim da je Mercedesu i McLarenu odgovarala samo konfiguracija staze.

F-red

Moguce ..ali u odnosu na McLaren Mercedes je napravio preveliku razliku ..to me navelo na takav zakljucak..

147 kt

Cestitamo pobjedniku. Steta za Carlosa i Maxa. ESSERE FERRARI.🇮🇹💪

Ferrari kralj f1

Tako je a gdje su pljuvači istog sad ih nema ili će navijati za Ferrari ove godine?!😆😆

147 kt

Kak sam ti jucer rekao. Povukli se u ilegalu i lupaju minuse.

zjurina

Yeeeessss Bravo Charles ! Forza Ferrari !

Related Posts
183
0
Would love your thoughts, please comment.x