Redovna godišnja skupština Hrvatskog auto i karting saveza

Prvi dan vikenda zasjedaju zastupnici 80-tak klubova i županijskih saveza, a sutradan u Jastrebarskom suci specijalisti imaju godišnji seminar.

ZAGREB – U zagrebačkom Hotelu International, s početkom u 11 sati, u subotu 12.ožujka,  održava se redovna godišnja Skupština Hrvatskog auto i karting saveza. Hrvatski auto i karting savez okuplja  80-tak članica, među kojima je i šest županijskih saveza. Zastupnici će razmotriti izvješća o proteklom jednogodišnjem radu Saveza, tijeku i rezultatima automobilističkog i karting sporta u nas, a razmotrit će se financijsko poslovanje u 2021. godini i planovi za 2022. godinu.

Prošlogodišnja sezona, koja je uslijedila s nizom neizvjesnosti, nakon složene i teške 2020. godine, a još uvijek opterećene brojnim ograničenjima, epidemiloškim mjerama, u konačnici je bila i više nego uspješna, bilo brojem dobro organiziranih manifestacija, ali i sudjelovanjem hrvatskih vozača. Po ocjenama mjerodavnih bila je to zasigurno najsadržajnija sezona oktanskog sporta u nas u povijesti. Veliki broj domaćih utrka u više disciplina upisano je u međunarodni kalendar, pa je time i dolazak inozemnih vozača u Hrvatsku konstanta.

U devet disciplina održano je 59 natjecanja unutar kojih se odvijalo čak 72 bodovne utrke u automobilizmu, dok je karting objedinio tri natjecanja sa šest bodovnih utrka nacionalnog prvenstva. Zasigurno vrijedi istaknuti i uspješnu prvu provedbu WRC natjecanja Svjetskog prvenstva u rallyu. Godina je protekla i u zapaženim ino rezultatima naših asova, a učinjen je i komunikacijski iskorak u redovitom godišnjem obrazovanju i obnovi znanja sudačkog osoblja i vozača, kojih je iz godine u godinu u registru licenciranih sve više. U brojnim sredinama utemeljeni su i novi klubovi, a bude se i prostori u kojima do sada nisu djelovali auto i karting sportski klubovi.

Novu su sezonu ove godine otvorile dvije uspješno provedene manifestacije u kategoriji auto rally show priredbi u Čazmi i Limskom kanalu, dok nas prvo bodovno natjecanje očekuje posljednjeg vikenda u ožujku na novoj međunarodnoj rally priredbi na širem karlovačkom području. Slijedi potom bogat i sadržajan broj manifestacija, sve do sredine prosinca, a u bodovni sustav i ove je godine uključeno nekoliko priredbi u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Austriji.

U organizaciji Komisije za suce i volontere Odbora za auto sportove HAKS-a, u nedjelju 13.ožujka u Jastrebarskom će se na jednodnevnom redovnom godišnjem seminaru obnove znanja (refrešing) okupiti svi suci HAKS-a u rangu specijalista koji će biti informirani o svim novostima za predstojeću sezonu, provesti raspravu sa sportskim direktorima i odgovornim dužnosnicima Saveza. Radni dio počinje u 9 sati u hotelu Princess.

Autor: Miroslav Krpan

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x