Godišnja skupština – Velika podrška vodstvu HAKS-a

U radu Skupštine sudjelovalo 66 zastupnika od 82 članice, a najzaslužnijim djelatnicima auto i karting  sporta uručena zaslužena priznanja za 2020.godinu

Prva godina ovog četverogodišnjeg mandata na redovnom godišnjem zasjedanju Skupštine Hrvatskog auto i karting saveza, održanom u zagrebačkom hotelu International, ocijenjena je uspješnom, u svakom pogledu, a posebno sagledavajući znatno drugačije okolnosti u kojima živimo i djelujemo posljednje dvije godine.

Hrvatski auto i karting savez okuplja 82 članice, od kojih je 76 klubova širom Hrvatske, te šest županijskih saveza. Od ove godine u rad saveza uključilo se sedam novih klubova: AK Konavle, AK Omega, AK Remetinec, AK Vrbovsko Racing, AK DS Logistika, AKK Potkoš (Fužine) i AKK SIB racing Osijek.

Na početku same sjednice najzaslužnijim djelatnicima auto i karting sporta za 2020.godinu, dodijeljena su najviša priznanja HAKS-a koja zbog okolnosti nisu uručena ranije. Davorin Štetner, predsjednik HAKS-a uručio je plakete za najbolje suce Vlatku Mikulandri iz AKK Mihovil Šibenik (automobilizam) i Mariju Moslavcu iz AMKK Cobra Virovitica (karting). Nagradu za životno djelo primio je istaknuti sportski sudac karting sporta s 50-godišnjim radom Vladimir Matković (AMK Zanatlija Zagreb). Zaslužena priznanja idu i u ruke Mate Šebalja (AK INA delta Zagreb) kojem pripada Nagrada za životno djelo, te Mladenu Momčiloviću (AKK Podravina Koprivnica), kao najboljem sucu tehničaru u karting sportu, ali zbog spriječenosti, priznanja će im biti uručena drugom prigodom.

Vladimir Matković, Mario Moslavac i Vlatko Mikulandra – zaslužena priznanja HAKS-a (snimio M. Krpan)

U proteklih godinu dana, koja je ujedno bila znakovit jubilej 115. godišnjice automobilizma u Hrvatskoj, zabilježeni su zapaženi rezultati u realizaciji programskih ciljeva i zadataka, nastavljena je konsolidacija finacijskih obveza Saveza, kao i smanjenje dugova nastalih u ranijim godinama, a istovremeno se na terenu, širom Hrvatske, ali i izvan granica odvijala, do sada gotovo najbrojnija automobilistička sezona koja je realizirana kroz rekordan broj 54 natjecanja, odnosno 72 bodovne utrke u devet disciplina auto sporta, kojima su priključeni i Esport, te auto show manifestacije. Hrvatska je po prvi puta uspješno udomaćila i WRC Svjetsko prvenstvo u rallyu, a nastavljen je i ciklus značajne međunarodne Euro Nascar serije na Grobniku. Istovremeno je provedeno i karting prvenstvo Hrvatske, za koje najviše zasluga ide u redove AMKK Cobra Virovitica, koja je posljednjih sezona jedini naš natjecateljski karting centar. Kroz svoja sadržajna izvješća, što su ih podnijeli predsjednik HAKS-a Davorin Štetner, te predsjednici dva stručna odbora Dragan Serden (Automobilizam) i Mario Moslavac (karting), istaknuti su brojni klubovi, manifestacije i uspjesi vozača.

Sva izvješća i planovi rada usvojena su s više od 52 glasa za i tek nekoliko protiv od 66 prisutnih skupštinara.

Razmotreni su i dokumenti financijskog poslovanja, izvješća protekle godine i plan za ovu 2022.godinu, a ujedno prihvaćeno i izvješće Nadzornog odbora kojeg je podnio predsjednik Dubravko Marković. Skupština je za novog člana Nadzornog odbora izabrala Marčela Mohorovića iz Pule. Jedini dokument koji s jednim nedostajućim glasom nije prošao, bio je prijedlog o izmjeni, te dopuni Statuta vezan za način rada Skupštine ukoliko ista ne zasjeda „u živo“, a razlog je bio u različitim tumačenjima korištenih pojmova koji to trebaju definirati.

Zasjedanje Skupštine HAKS-a (snimio M. Krpan)

Tijekom četverosatnog zasjedanja bilo je i povremene bučne rasprave, ali u konačnici svima ostaje utisak kako hrvatski oktanski sport na četiri kotača dobro i brzo vozi, te kako ne bez razloga slovi uspješnom asocijacijom u širem dijelu regije i ustroja FIA i CEZ-a.

Sutradan Skupštine, u Jastrebarskom je održan cjelodnevni redovni godišnji seminar sudaca auto sporta najvišeg zvanja specijalista, prvi „u živo“ nakon dvogodišnje pauze  uzrokovane nemogućnošću okupljanja. Uz dosadašnjih 80-tak, u krug sudaca s najvišim zvanjem, priključilo se i deset novih, koji su uspješno položili ispite.

Autor: Miroslav Krpan
Izvor: Hrvatski auto i karting savez – službena stranica

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x