Ferrarijevi vozači imaju slobodu međusobno se utrkivati

Četiri dana nakon predstavljanja novog F1-75 bolida stižu nove vijesti iz tabora „Propetog konjića“. Charles Leclerc i Carlos Sainz dobili su slobodu međusobno se utrkivati bez timskih odredbi. Rezultat je to važnih i sjajnih razgovora preko zime, u kojima su vozači oduševili šefa momčadi, Mattiju Binotta, svojom zrelošću.

„Iz moje perspektive, bio sam jako sretan što sam vidio ovu dvojicu vozača u potpuno otvorenoj i transparentnoj diskusiji ,u kojoj su pokazali dozu zrelosti. Kao što smo dokazali prošle godine, jako dobro se slažu, ali to nije samo način koji možete vidjeti izvana.“

„Kada se pristupa takvoj raspravi, može biti vrlo delikatno. Mislim da obojica pokazuju i dokazuju fantastičnu dozu zrelosti čime sam jako zadovoljan“, poručio je Binotto.

Prošle godine je Ferrari završio treći u poretku konstruktora što je puno bolji rezultat nego godinu prije, ali taj plasman je rezultat konstantnih osvajanja bodova oba vozača jer su upisali (samo) pet podija. Otpočetka prošle sezone vidjela se njihova dobra suradnja, a nastavila se i u drugom dijelu sezone u kojem su bili potpuno izjednačeni i većinu krugova provodili jedan iza drugoga. Takva suradnja se očekuje i ove sezone, ali ipak bliže vrhu ili čak na samome vrhu.

Ferrari F1-75 (Photo: Scuderia Ferrari Media Centre)

Obojica vozača sretni su zbog uspješnih razgovora s momčadi kojima im je omogućeno slobodno utrkivanje, čak i za vodstvo. Sainz je rekao kako je važno za obojicu imati slobodu, da osjete kako imaju dopuštenje napasti, ali i naglasio da će se uvijek poštovati na stazi i da će Ferrari uvijek biti na prvom mjestu, ispred njihovih međusobnih dvoboja.

„Naravno da smo raspravljali o tome, mislim da je to bilo jučer ili prije dva dana“, dodao je Leclerc i nastavio: „Da, slobodni smo utrkivati se i, očito, bez ikakvih glupih rizika jer se borimo za momčad, a konačni cilj je dovesti Ferrari na vrh. Ali bit ćemo slobodni boriti se.“

Sainz je u završnici sezone preskočio Leclerca, ali i Norrisa, u borbi za titulu „best of the rest“ vozača i time je Leclerc prvi put izgubio od momčadskog kolege. Priznao je Monegažanin kako ga je zaboljelo to, ali da je zadovoljan svojim sveukupnim nastupom prošle sezone.

„Postoje neke prilike koje sam izgubio, ponekad zato što nisam imao sreće, a ponekad zato što sam htio previše. Učim iz toga. Mislim da je velika Carlosova prednost to što je uvijek tu. Svaku utrku, uvijek je tu.“

„Ja, ponekad sam previše optimističan i prošle godine to se dogodilo nekoliko puta i koštalo me nekoliko bodova. Tako da sam na kraju platio cijenu i naučio lekciju. Boli, ali idem naprijed. Sada je to u prošlosti. Boli u ovom trenutku, ali kada se osvrnem na sezonu, zadovoljan sam sobom“, završio je Leclerc.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x