Velikoj nagradi Singapura ugovor produžen za sedam godina

Formula 1 produžila je ugovor s organizatorima Velike nagrade Singapura. Prema tom ugovoru, utrke najprestižnije trkaće serije odvijat će se na uličnoj stazi Marina Bay barem do 2028. godine.

Velika nagrada Singapura prvi je put održana 2008. godine i redovito je bila dio kalendara Formule 1, sve do pojave pandemije koronavirusa, zbog koje utrka nije održana 2020., niti 2021. No, staza Marina Bay trebala bi ponovno ugostiti F1 zvijezde tijekom ove godine, od 30. rujna do 2. listopada. Tada će se održati 18. utrka sezone, a ukupno 13. VN Singapura.

No organizatori te utrke ne zaustavljaju se na tome. Singapore GP i Singapore Tourism Board potpisali su s Formulom 1 produljenje ugovora, čime su osigurali održavanje utrka sve do 2028. godine.

“Oduševljen sam jer će Formula 1 nastaviti s utrkivanjem u Singapuru još sedam godina”, kaže CEO Formule 1 Stefano Domenicali. “Ulična staza Marina Bay ugostila je 2008. prvu noćnu utrku u povijesti Formule 1, a Singapur je nastavio oduševljavati navijače, timove i vozače. Singapur ima posebno mjesto u F1 kalendaru, a ovo produljenje ugovora dio je naše dugoročne obaveze s ciljem razvoja sporta u Aziji.”

Organizatori su se pak obvezali provesti tranziciju prema samoodrživim poslovnim modelima singapurskog Grand Prixa, s naglaskom na smanjenje ugljičnog otiska. Time žele ići ruku pod ruku s ciljevima samoodrživosti koje zagovara Formula 1.

“Planovi kojima se planira smanjiti ugljični otisak ovog eventa su impresivni i podudaraju se s našim planovima da do 2030. kao sport želimo postati ‘Net Zero Carbon’. Veselim se nastavku naše uspješne suradnje s VN Singapura i turističkom zajednicom pri povratku Formule 1 u ovaj nevjerojatni grad”, poručio je Domenicali.

Pretplati se
Obavijesti o
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
schumy

Nebi izbacio Montreal, to nije ulična trka.
Singapur nije u istom “levelu” sa Monakom – to je takva trka da pitaš svakoga vozača ako bi jedamput pobijedio u utrci F1 gdje bi to volio učiniti – odgovor bi bio MONAKO!

given2drive

Spada pod ulicnu kao i melbourn npr…ali nije tipicna ulicna…i naravno da je monaco monaco..ni singangapur i baku zajedno ne mogu biti bolji od monaca….moja namjera je bila ta da ima i zanimljivih ulicnih utrka😉😉

mody

singapur je najteza staza u kalendaru puno zavoja vrucine reflektori navijači je vole nije bila 3 godine valjda ce bit ove godine onda kad je dosla 2008 bila je ono spektakl 1 noćna sada imamo 4 nocni utrke katar abudabi bahrein

schumy

Singapur nije ni po čemu posebna saza – što će ti najurivanje F1 jurilica po cestama nekog (bogatog!!!) grada? I to još noću?! Kakve tu ima ” ljepote?!
Prave staze su SPA, Monza, Imola, Malezija a od ovih “ulučnih” trka jedino Monaco zaslužuje biti u kalendaru F1 jer to nije staza – to je institucija F1 !

mody

Sve je bolje od abu dabija I bahreina singapur je teska staza Ima 25 zavoja

F1 fan

Singapur bolji od monaka 5 puta budu realan

given2drive

Izbacio bi i montreal??

Related Posts
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x