Binotto: Imamo puno inovacija

Ferrari je napravio značajne promjene u svojem konceptu bolida i pogona za novu sezonu Formule 1, te novi dizajn sadrži puno inovacija.

U Ferrariju se nadaju da će s novim bolidom dodatno smanjiti zaostatak za svojim glavnim suparnicima, a koji bi trebao biti predstavljen sredinom veljače uoči prvog predsezonskog testa u Barceloni krajem sljedećeg mjeseca.

Velik dio Ferrarijevog nedavnog manjka performansi u odnosu na Mercedes i Red Bull odnosio se na pogonsku jedinicu, ali uvođenje nadograđenog hibridnog sustava tijekom 2021. donijelo je uspješne pomake.

“Gledajući novi automobil i pogonsku jedinicu za 2022., vjerujte mi da ima puno inovacija.”

“Pogonska jedinica se značajno razlikuje od sadašnje, osim hibridnog dijela. Taj dio smo uveli 2021. jer smo pretpostavili kakva bi bila pravila za taj dio trebala biti za 2022.”

“Proces unutarnjeg izgaranja je značajno drugačiji. Dobili smo novo gorivo, a sastoji se od 10 posto etanola, koji je nekako uvelike promijenio izgaranje”, rekao je Mattia Binotto, šef momčadi Ferrari.

Binotto je otkrio da su velike promjene također napravljene i ispod pokrova bolida:

“Kada se gleda koncept automobila, ne radi se samo o vanjskim oblicima već i o onome što ste mogli učiniti ispod karoserije, i to u smislu izgleda, u smislu dizajna ovjesa i potpune arhitekture, uključujući i položaj pogonske jedinice.”

“Način na koji smo pristupili razovju bio je dosta otvoren. Mislim da je momčad napravila značajne inovacije i da je cjelokupni dizajn koji sada finaliziramo prilično drugačiji od projekta 2021.”

Pretplati se
Obavijesti o
11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F-red

Ferrari nel cuore…samo borba za pobjede sve ostalo nije dovoljno..predugo smo cekali…

west 044

<<<<<<<<<<<< ..sličica govori više od riječi!!!

Yukihonda

ove godine Ferrari bi se mogao boriti za titulu… jer sigorno imaju trenutno bolji motor nego Redbull Honda. za 2022g.ima još do početka….

Ljubitelj F1

“Jer sigurno imaju trenutno bolji motor nego RBR Honda”

A to znaš jer imaš neke insajderske informacije?

F-red

Yuki imas 👍 od mene🙂

mars32

Pravila za sezonu 2022 zahtijevaju 10% etanola u gorivu. Svi motori zbog toga imaju gubitak snage u odnosu na sezonu 2021. Honda trenutno razvija 20KS manje nego prošle sezone ali ima još vremena do početka sezone da to nadoknade.

Emil

Dimna zavjesa. Neš ti novosti, ima puno inovacija! A tko nema ove godine puno inovacija?

Ljubitelj F1

Baš to. Pa ove sezone nema tko neće imati inovacije.

Desmosedici

“U Ferrariju se nadaju da će s novim bolidom dodatno smanjiti zaostatak za svojim glavnim suparnicima..” mislim da se ne nadaju tome, već da će biti predvodnici u tehničkim inovacijama i potpuno konkurentni..dakle, sposobni za pobijeđivanje i osvajanje naslova.

bobodomino

Što više konkurentnih to bolje za gledat.

TORPEDO

Istog sam mišljenja…mislim da ćemo ove godine biti u borbi za naslov!

Related Posts
11
0
Would love your thoughts, please comment.x