Hamilton: Siguran sam da će biti strašno neizvjesno, kao na prošlim utrkama

Nakon prvog dana Velike nagrade Abu Dhabija dosta razloga za zadovoljstvo ima Lewis Hamilton, vozač Mercedesa koji lovi svoj osmi naslov prvaka svijeta…

Britanac je na drugom slobodnom treningu imao uvjerljivo najbolje vrijeme 1:23,691 na redizajniranoj i značajno ubrzanoj stazi Yas Marina. Na drugom mjestu iznenađujuće je završio Esteban Ocon u bolidu Alpinea, zaostavši za Hamiltonom tri i pol desetinke sekunde, dok je Valtteri Bottas bio četiri desetinke sporiji od momčadskog kolege.

Max Verstappen je dobio prvi trening, ali na drugom je ostao bez pravog brzog kruga. Imao je četvrto vrijeme, šest i pol desetinki zaostao je za svojim velikim rivalom. Jasno, kao i obično nakon treninga u petak, postavljaju se pitanja koliko su se skrivali aduti za subotnje kvalifikacije, ali Hamilton bez sumnje ima razloga za optimizam.

“Osjećaj nije loš. Počelo je dobro, onda se pogoršalo na prvom treningu, ali je na drugom bilo bolje kad smo napravili neke promjene. Sad još moramo proći kroz podatke i pokušati dokučiti gdje se možemo poboljšati. Meta je uvijek u pokretu, ali sve u svemu, osjećam se dobro.”

“Fizički se odlično osjećam i kao što sam rekao, napravili smo neke pozitivne korake u pogledu postavki bolida. Pokušat ćemo to usavršiti večeras i vratiti se u punoj snazi sutra”, izjavio je Hamilton.

Lewis Hamilton, Mercedes, Abu Dhabi Grand Prix – LAT Images

Njegov krug s drugog treninga bio je skoro 12 sekundi brži od kruga za pole position na prošlogodišnjim kvalifikacijama. To dovoljno govori o redizajnu staze Yas Marina, koja je sada dosta brža, tečnija i ima manje zavoja.

“Sviđaju mi se izmjene koje su napravili na stazi. Na stazi se sada može puno više uživati i puno je tečnija. Između nas je tijesno, to je jasno. Odradili smo prve sesije, no ostaju još nepoznanice što se brzine tiče, ali siguran sam da će biti strašno neizvjesno, baš kao što je bilo na prošlim utrkama”, najavljuje Lewis.

Valtteri Bottas, Mercedes, Abu Dhabi Grand Prix – LAT Images

Njegov momčadski kolega, Valtteri Bottas, ovog vikenda ima oproštajni nastup u bolidu Mercedesa. Na drugom treningu završio je s trećim rezultatom, no imao je i nekih problematičnih situacija. Jedan kontakt sa zaštitnom ogradom, par proklizavanja i blokiranja kotača na kočenjima.

“Ta je sekcija staze sad nešto brža”, kaže Finac o zavoju broj 12 u kojem je stražnjom desnom gumom poljubio ogradu. “Staza i dalje kao da je malo prljava izvan trkaće linije, pomalo prašnjava, tako da sam otišao malo preširoko preko pasice u zavoju ranije i… onda sam platio za to. Srećom, nije bilo štete. Samo lijepi drift.”

“Bilo je lijepo dobiti osjećaj za ovu modificiranu konfiguraciju i definitivno je osjećaj bolji nego prije. Staza je sada puno tečnija i rekao bih da je povećana mogućnost pretjecanja.”

S tim su ciljem preinake i napravljene, no vidjet ćemo u nedjelju koliko će zaista biti lakše pretjecati.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x