RSSD 2021. – Najavljen nastup 92 posade iz sedam zemalja

Konferencijom za medije započelo je odbrojavanje posljednjih dana do 11. izdanja Rally Showa Santa Domenica.

Osim programa 11. RSSD-a i najave dolaska velikih imena iz svijeta autosporta, predstavljene su i brojne novosti. Konferenciji su prisustvovali i govorili iz perspektive vozača višestruki prvaci g. Nenad Lončarić i g. Niko Pulić. U ime Organizacijskog odbora obratili su se g. Daniel Vojvodić – predsjednik, te pomoćnik direktora natjecanja – g. Krešimir Majhen. O važnosti ove manifestacije za Grad Sveta Nedelja govorili su gradonačelnik Grada Svete Nedelje – g. Dario Zurovec. Ispred Grada Samobora obratila se gradonačelnica Grada Samobora – gđa. Petra Škrobot. Generalnog sponzora 11. RSSD-a Val int – Valvoline Distributor predstavio je g. Tomislav Schwager.

Uz riječi najave toga što vas čeka ove godine na poznatom makadamskom spektaklu, pozornost je skrenuta i na aspekt sigurnosti.  Organizatori su istaknuli kako je ove godine organizacija natjecanja bila posebno otežana u uvjetima pandemije, no kako ništa organizacijski tim RSSD-a ne može spriječiti da naprave spektakl.

Ove godine lista prijavljenih sastoji se od 92. posade iz 7 europskih zemalja, čak 20 suvozačica i jedne vozačice, čime je konkurencija zagarantirana kako među samim posadama tako i među članicama nježnijeg spola.

Nenad Lončarić i Niko Pulić istaknuli su kako će ove godine biti napeto zbog velike konkurencije, ali i da će dati sve od sebe da naprave što bolji rezultat. Prisjetimo se, na ovogodišnji RSSD najavljen je dolazak četverosturokog pobjednika RSSD-a – Beppa Harracha, dvostrukog pobjednika – Petera Range te jednostrukog pobjednika – Simona Wagnera, tako da je jasno kako će do posljednjeg brzinskog ispita biti napeto u borbi za sam vrh i titulu pobjednika 11. izdanja Rally Showa Santa Domenica.  

U subotu 27. studenog, oktanski vikend započinje izdavanjem startnih brojeva i upoznavanjem staze. Nakon toga, u 14:00 sati slijedi shakedown, koji svaka od posada ima priliku proći 5 puta i isprobati svoja vozila. U 19:00 sati na trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji posade će se predstaviti na ceremonijalnom startu i time završavamo prvi dan ovog spektakla.

U nedjelju, 28. studenog, prava rally akcija na makadamu započinje već od 8:00 sati sa prvim brzinskim ispitom. Slijede ga brzinski ispiti u 10:00, 12:30 te 14:30 sati. Na kraju dana punog adrenalina, proglasit će se pobjednici te istima dodjeliti zaslužene nagrade.

Također, spomenuto je i iznenađenje koje vas očekuje na skokovima šoderica. Zato požurite, jer 11. Rally Show Santa Domenica vas čeka!

Detaljnije vijesti možete pronaći na www.rallysantadomenica.com

Related Posts