Vettel o Russellu: Uvijek igra fer

Sebastian Vettel i George Russell su na protekloj utrci imali sličan cilj; nakon starta sa začelja zadatak je bio probiti se što više mjesta naprijed. Tom su zgodom imali nemali broj međusobnih okršaja na stazi. Četverostruki prvak svijeta je pohvalio stil vožnje mladog Britanca.


Zbog kazne uzrokovane promjenama pogonskih jedinica ,Russell je utrku za VN SAD-a započeo s 20. pozicije, a Vettel dvije pozicije ispred. Vozač Williamsa je bolje startao i već u prvom krugu napravio skok za čak šest mjesta. U ogledima dvojice vozača koji su uslijedili nije bilo prljave igre, a Russellove je obrambene tehnike i bonton na stazi pohvalio iskusni Sebastian Vettel.

„Volim se utrkivati s Georgeom. Ovo nam nije prvi put ove sezone da smo imali okršaje na stazi. Čini mi se da je Russell u svakom trenutku svjestan gdje mu se bolid nalazi. Uvijek je pravedan, uvijek igra fer. Jasno je da nekad on ima prednost, a nekad ja. Uživao sam u utrkivanju.“, lijepe riječi upućuje Vettel.

Kada je Vettel prvi put pokušao prestići bolid Williamsa, Russell je pokazao dobru obrambenu tehniku. Vozač Aston Martina je nekoliko krugova kasnije, u kompleksu zavoja 16-18, uspio obići mladog Britanca.

Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21, ispred Georgea Russella, Williams FW43B

Na kraju krajeva, Vettel je iz utrke na COTA-i izašao zadovoljniji. Dosegnuvši deseto mjesto prekinuo je niz utrka u kojima nije osvajao bodove. Niz je započeo nakon VN Belgije.

„Puno dulje smo ostali na prvom stintu jer smo željeli imati prednost u gumama na kraju utrke. Čini se da smo uspjeli u tome. Možda smo u nekoliko krugova mogli napasti AlphaTauri Yukija Tsunode, no i ovako smo napravili dobar rezultat.

U petak smo odradili bolje pripreme za ovu utrku, no mislim da to i nije napravilo razliku. Bila je to teška utrka za sve koji su menadžirali gume, ali mislim da nam je to pomoglo.“, Vettel je pohvalio strategiju Aston Martina.

George Russell nije uspio dobar start pretočiti u bodove. Vozač Williamsa je u Texasu ostvario tek 14. mjesto.

„Uopće nije bilo lako. Bit ću iskren i reći da, iz nekog razloga, ovoga vikenda nismo imali neki obećavajući tempo. Mnogo je toga za proanalizirati.

Napravio sam dobar start, s P20 sam došao do P14. Potom sam se borio da iza sebe zadržim Alonsa i Vettela. Nakon toga je utrka bila poprilično duga i usamljena. Zeznut vikend.“, komentira Russell.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Za razliku od njegovg budučeg timskog kolege…

Related Posts