Perez: Bio sam u modu za preživljavanje

Sergio Perez osvojio je treće mjesto na Velikoj nagradi SAD-a. Drugi mu je to plasman na postolje u nizu i vrlo važan rezultat za njegovu momčad, no putovanje od starta do cilja utrke u Austinu za Meksikanca nije bilo nimalo jednostavno.

Na prvi pogled reklo bi se – lagana utrka za Sergija Pereza. Startao treći, završio treći. Nigdje nikoga ispred ili iza njega u većem dijelu utrke. Završio 42 sekunde iza pobjednika, a deset sekundi ispred četvrtoplasiranog Charlesa Leclerca u Ferrariju.

Međutim, Checo je utrku opisao kao “najdužu u svome životu”. Još je prije starta otkrio kako nešto nije u redu sa sustavom za piće, a bez vode u vrlo teškim uvjetima koji su vladali na Circuit of the Americas, nije mu bilo jednostavno dovesti bolid do cilja.

“Da, bilo je ludo. Nisam se osjećao dobro već ujutro, a od prvog kruga utrke nisam mogao popiti ni kap vode. Bilo je ekstremno teško, već od 20. kruga bio sam posve gotov. Nisam imao snage. Gubio sam snagu u rukama, u nogama, vid također i nije mi bilo ugodno. Bio sam u modu za preživljavanje, nastojao držati korak.”

“U tom periodu da sam imao neki loš trenutak, ne bih mogao kontrolirati bolid, tako da bila mi je to najduža utrka u životu, nema sumnje. Nikad nisam bio ovako iscrpljen nakon utrke, a nadam se da je posljednji put”, komentirao je Meksikanac.

Sergio Perez na pobjedničkom postolju s meksičkom zastavom (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Pobjedom Maxa Verstappena i trećim mjestom Pereza, Red Bull je utrkom u Texasu smanjio zaostatak za Mercedesom (Hamilton drugi, Bottas šesti) na 23 boda. Zbog toga je Meksikančev rezultat dodatno značajan, a objašnjava kako se ni u najgorem trenutku nije želio predati zbog svojih navijača na tribinama.

“Energija tih ljudi me držala. Obitelj mi je bila tu i stvarno sam želio da me vide na postolju. Sad se veselim Meksiku.”

Perezova domaća utrka vozi se za dva tjedna: “Imamo dobar paket i bit ćemo snažni tamo. Obično je Red Bull bio ekstremno moćan u Meksiku, tako da se tome jako veselim i stvarno se nadam da ćemo opet biti na postolju.”

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Bio si dobar…

rolu

Možemo mi misliti što hoćemo ali tom ljudima treba skinuti kapu do poda …od ubrzanja …svih živih fizičkih i fizioloških sila … dehidracije….itd itd koje trebaju pretrpjeti…

Related Posts