Max: Ovo ne izgleda baš najbolje

Nakon što se borio s ravnotežom svog automobila, Max Verstappen je nakon današnjih slobodnih treninga rekao kako momčad ima puno posla kako bi se pronašle optimalne postavke bolida.

Verstappen je u FP1 napravio drugo najbrže vrijeme iza glavnog konkurenta za naslov prvaka Lewisa Hamiltona, ali Nizozemac je zaostao više od četiri desetinke. U FP2 je završio kao ukupno peti te se požalio preko radija na nestabilnost u sredinama zavoja.

“Još ne znam. Mislim, nadam se da će se naravno sve poboljšati, inače ne izgleda baš previše dobro. Vidjet ćemo što se može preko noći odraditi”, rekao je Max za subotnja očekivanja.

“Mislim, probali smo nekoliko stvari u usporedbi s FP1, ali ni FP1 nije bio tako sjajan. Još uvijek malo tražimo što ćemo učiniti. Naravno da je ovdje malo drugačije, nemamo puno podataka, pa imamo cijelu večer pred sobom da pokušamo poboljšati postavke jer današnji dan nije baš najbolji”, objasnio je Max.

Momčadski kolega Sergio Perez završio je na 10. mjestu u FP1, ali se oporavio u FP2 i odvozio četvrto vrijeme. Vozio je s više pouzdanja u bolid, posebno u usporedbi s Verstappenom.

“Sve u svemu, da, prilično izazovan petak. Mercedes je izgledao snažno, ali nadamo se da ćemo preko noći uspjeti naći nekoliko desetinki i biti u kombinaciji za pole”, izjavio je Checo.

Red Bull u borbi za titulu konstruktora zaostaje 33 boda za Mercedesom, a Verstappen dva boda za Hamiltonom.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
brasko

Mogu reći da kada sam popratio malo prvi trening vidim Verstapena na stazi u nekom brzom krugu. I sada vrijeme ide. Verstapen u kadru. I komentatori komentiraju njegovu vožnju. U prvi mah ostah zbunjen. I onda tek skontah da gledam Verstapena. Uopće nisam orepoznao bilid Red Bulka. Ali slažem se. Nije vaš izgledalo konkurentno danas. Barem ne kako smo navikli.

Related Posts