Seidl: Kao ekipa smo podbacili

Šef McLarena Andreas Seidl bio je jako utučen i razočaran nakon utrke za VN Rusije. Inzistira da cijela ekipa treba preuzeti krivnju za događaje krajem utrke, nakon što je Lando Norris u kišnim uvjetima ostao na gumama za suho te proklizao izvan staze. Tako je prokockao šansu za prvu pobjedu u karijeri i McLarenovu drugu za redom nakon pobjede Daniela Ricciarda u Italiji.

“Naravno da smo razočarani, on [Lando] je vrlo razočaran, no to je dio sporta kojim se bavimo. Opet, najlakše je suditi nakon svega i govoriti da smo mogli uraditi nešto drugačije, što je on mogao uraditi drugačije.”

“Na kraju, nismo bili kao ekipa, podbacili smo. Bila je pogrešna odluka da ostanemo na stazi, no ponavljam – to je dio sporta,” rekao je Andreas.

Norris je samo kratko u početnim krugovima izgubio vodstvo nakon odličnog starta Carlosa Sainza. Nakon što je vratio vodstvo držao je utrku pod kontrolom, i nakon promjene guma imao je dovoljno brzine da se obrani od napada Lewisa Hamiltona i ostvari prvu pobjedu u karijeri. No, sve je pomiješao sudbonosni kratkotrajni pljusak koji je trajao točno koliko je vremena trebalo da se nakon utrke vozači vrate u boks.

U prvim naletima kiše Lando i Lewis su odbili prelazak na intermedije, ali već idućom prilikom Lewis sluša ekipu i ide po intremedije, dok Lando odbija isti prijedlog od svoje ekipe, s čim su se u McLarenu na kraju složili.

“Na kraju, zajedno smo donijeli odluku da ostanemo vani. Kako smo čuli bila je rasprava i između Lewisa i njegove ekipe. On je imao priliku čekati iza, gledati što mi radimo i na kraju uraditi suprotno.”

“Mi nismo imali tu priliku. I željeli smo pobjedu, zato smo zajedno odlučili da Lando ostane vani. Jednostavno, nije radilo ovaj put,” dodao je Seidl.

Unatoč razočarenju i gubitku druge pobjede za redom, Seidl je hvalio Norrisa, te ga podržava i inzistira da će cijela ekipa uzvratiti udarac te naučiti na ovom iskustvu iz Rusije.

“On [Lando] je već dovoljno dugo u sportu te zna da je ovo sve dio igre, i dio učenja također. Ne samo s njegove strane, nego i s naše strane, jer uvijek postoji prilika da mi sa zida utječemo na vozača s dodatnim informacijama koje imamo. Na kraju, zajedno smo odlučili da ostane vani.”

“Mislim da ste mogli u kvalifikacijama vidjeti koliko je Lando sposoban i kako je došao do pole positiona. Zato zajedno trebamo sve proanalizirati i naučiti nešto novo. Na kraju, važno je vidjeti i pozitivne strane iz ovog vikenda te biti potpuno spreman za iduću utrku u Turskoj,” zaključio je Seidl.

Da ipak nije sve tako crno, nakon ovog vikenda McLaren je povećao prednost ispred Ferrarija te sad imaju 17.5 bodova više u njihovoj borbi za treće mjesto u poretku konstruktora.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Takvu priliku neče imati skoro,sam je kriv,ne može on odlučivati u ime momčadi,po kiši sa slikovima,čemu se on nadao??? Ako vozač misli da je glavni u ekipi onda tu nešto ne štima.

mody

Nije trebao jucer pobijedit opet sreca

sladjan87

Realno , LH ne bi imao niti jedan naslov bez tima . No . mora se znati tko je sef a tko samo zaposlenik .

Dani

Koji vozač bi imao naslov bez tima? Pa ne bi imao niti nastup.

Letecibalkanac

Realno, podbacila je ekipa. Vidis da svi ulaze u box, okrecu se po stazi…Nema tu puno price. Naredis vozacu da ulazi u box i to je to. Nije ni LH zelio da udje, ali kada tim naredi, onda ulazi, bez obzira sto je LH sa 7 titula svjetskog prvaka. Prigovarao im je, a na kraju su mu donijeli pobjedu tom odlukom. Tim ima siru sliku nego nekada vozac, a ovdje je Mclaren podbacio. I to nije jedina situacija gdje su podbacili. I Ricia su povukli prerano, a mogli su na taj nacin dodatno zadrzati Lewisa. Nisu odavno bili u situaciji… Read more »

mars32

Najveća istina s kojom se u potpunosti slažem je da dugo nisu bili u borbi za pobjede i cijelom timu treba iskustva da bi se ubuduće znale iskoristiti ovakve prilike za pobjedu.
Bitno je naučiti iz ove greške i to će dugoročno biti vrijednije nego da su pobjedili.
Ono što je ohrabrujuće je brzina bolida i vozač koji se u normalnim uvjetima mogao/znao braniti od bržeg Mercedesa i to daje optimizam za budućnost.

Related Posts