Sainz: Impresivno je bilo vidjeti kako cijeli tim rješava problem nakon VN Francuske

Ferrari je ove godine realizirao proces ekspresnog oporavka od izrazito loše 2020. Taj je proces imao samo jednu mrlju – zabrinjavajuće slab nastup na VN Francuske, ali Carlos Sainz hvali momčad za impresivnu reakciju nakon debakla na stazi Paul Ricard.

Nakon osvajanja slabog šestog mjesta u prošlogodišnjem prvenstvu, talijanska se momčad od početka 2021. vratila u gornji dom poretka te vodi žestoku bitku s McLarenom za treće mjesto među konstruktorima. Bodovno su trenutno poravnati, nakon 11 utrka.

A tijekom prvih 11 Grand Prix utrka ove sezone, imao je Ferrari određenih pehova, kao i sve ostale momčadi. Ništa pretjerano zabrinjavajuće, osim onog katastrofalnog nastupa na VN Francuske, kad su crveni bolidi bili tragično nekonkurentni zbog poteškoća s menadžmentom guma. Charles Leclerc tada je završio 16., a Carlos Sainz na nešto boljem, 11. mjestu.

Međutim, koliko je taj vikend bio loš, toliko je Španjolca impresionirala reakcija momčadi: “Itekako je stavljen naglasak na rješavanje tog problema. Raspad sistema na Paul Ricardu bio je dramatičan, tako da smo svi ostali iznenađeni pa rekli – dobro, moramo to promijeniti i moramo agresivno to riješiti što je prije moguće.”

“Svi smo odletjeli u Maranello, odradili smo nekoliko sastanaka, nekoliko analiza i trebala su nam dva ili gotovo tri dana intenzivnog rada u simulatoru, razumijevanja bolida da bismo shvatili što je na našem bolidu uzrokovalo tako golemi problem.”

“Način na koji je momčad reagirala bio je prilično impresivan. Vidjeti tako veliki tim, kao jedan veliki brod koji gura u jednom smjeru, vidjeti ne znam koliko teorija i projekata za pronalaženje rješenja, bio je to jedan od najimpresivnijih osjećaja koje sam doživio kao vozač utrka”, objasnio je Carlos.

I doista, nakon toga je Ferrari sve utrke završio s oba bolida među prvih osam, upisavši pritom drugo mjesto Leclerca na Silverstoneu i treće Sainza na Hungaroringu. Jedino se odustajanje dogodilo Leclercu u Mađarskoj, ali bez krivnje monegaškog vozača. Bio je nemoćan kad se našao na putu “Strollovoj ralici”.

Total
5
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Mike-ferrari
25.08.2021. 06:48

Ferrrari je to

avatar
Desmosedici
25.08.2021. 11:26
Reply to  Mike-ferrari

Što je ovo sad? Ja pratim F1 već sedam godina..mene učili da su u Ferrariju sve neki nestručni, nesposobni i prevaranti.

avatar
Mike-ferrari
26.08.2021. 06:45
Reply to  Desmosedici

Netko ko tako

avatar
Mike-ferrari
26.08.2021. 06:46
Reply to  Mike-ferrari

Netko tko tako dugo prati bi mogao doci do takvih zakljucaka

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x