Prve fotografije prototipa bolida za 2022.!

Od sezone 2022. Formula 1 se totalno resetira. Nova pravila stupaju na snagu, te ćemo gledati potpuno nove bolide. Danas, uoči trkaćeg vikenda na Silverstoneu za VN Velike Britanije, imamo priliku prvi put uživo vidjeti prototip bolida prema novim pravilima za sezonu 2022. i nadalje.

Bolid je otkriven uživo putem društvenih mreža, a na predstavljanju su bili prisutni svi trenutni vozači.

18 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
bare

Samo da maknu ove gnjusne poklopce na felgama…

mody

Licu na bolide iz ranih 90ih krila vazno da su bolidi blizu jedni drugih od 2000 kada je bernie poceo unistavat f1 nismo.vidjeli bogzna da su bili svi blizu jedan drugog vidjeli smo dosta dominacija i to je pridonijelo ovoj promjeni.volio bi da vrate v8 i nadolijevanje goriva … mercedesova dominacija je kriva za promjene .. nadajmo se da cemo.gledati prave utrke vise razlicitih vozaca …….. f1postaje dosadan sport zbog dominacija 2014 15 16 samo cijelu sezonu su pobjedivali 2 vozaca ne znam ali zelio bi vidjet da pobjeduju willams renault alfa romeo Toro rosso ne samo veliki moto gp… Read more »

LUTHER

bolid izgleda zaimljivo..ali… previše je “jednostavan” na što nismo navikli, pogotovo u odnosu na bolide 2000tih (početak i sredina 2000tih).. vuče na indy car… ako budu zanimljive utrke, biti će nam svejedno kak izgleda… mislim da će najzanimljivije biti kako će tj gdje će ekipe naći “sive zone”… iskreno, fale mi vremena kad su momčadi mogle biti inovativne.. npr dvostruki difuzor, f duct.. dodatna kočnica (mclaren), ferrari je 2007 ili 2008 imao svojevrsni f duct na samom nosu bolida odmah do hvatišta nosa i same šasije…

mars32

Meni bi bilo zanimljivo da su napisali tko je pripremio ovaj pokazni prototip, koja ekipa ima već toliko spremnih komponenti za sljedeću godinu.

Desmosedici

Ovo je samo kao neka maketa..ogledni primjerak kako bi to ugrubo trebalo izgledati..bit će tu od momčadi do momčadi različitih ideja i izvedbi i različitih detalja..nadam se i nekom unikatu tj. nečijoj tehničkoj genijalnosti.

TORPEDO

Ružno…formula Indy…katastrofa ako budu ovako izgledali 🙁

F1 fan

Sve više sliči na one neke druge kategorije a ne na f1. Meni je ovo osobno užas, najljepši bolidi su bili od 2003. Pa nadalje , 2012. Je bilo čudnih noseva ali ok svejedno daleko bolje od ovog. Mislim da ćemo žaliti jako za starim izgledom bolida. Nikako mi se ne sviđa prednje krilo i ovi kao blatobrani Sad , sa druge strane u teoriji bi sa ovim bolidima bilo omogućeno lakše praćenje i duže, bolida što je ispred , neće biti gubljenja prednjeg kraja zbog prljavog zraka, dali će to u praksi biti tako, ostaje za vidjeti. Ide drugo… Read more »

Desmosedici

Meni su najljepši bolidi bili oni full ground effect concept..bolidi od 1977-1982..bolidi sa vrlo malim ili čak potpuno bez ptednjeg krila..njima ništa nije smetao prljavi zrak.

Lewis8

Znači, samo treba proguglat bolide 77-82. Haha, kakva smeca od bolida.

Od 77. do danas ti još imaš nostalgiju bolida kao kad si prvi put počeo na TVu primjećivati F1.

Toliko vrhubskih izgleda i dizajna ima u erama nakon 77.,a tebi je i dalje prva koju si vidio najbolja.

Ti uooće aktivno ne pratiš F1. Niti danas niti prije. Gotov sam siguran da niti ne gledaš utrke. Možda pokoju.

F-red

Svaka promjena gdje ce vozacke sposobnosti biti u prvom planu i gdje ce bolidi biti ujednaceniji je dobro dosla…nadam se da ce konacno formula postati ono sto treba da bude uzbudljiva i zanimljiva..

F1 44

Staze tipa monaco mogu biti proslost.

Desmosedici

Sreća što je ovo samo osnovna filozofija ozgleda bolida, kso radna matrica a stvarni izgled će svakako biti drugačiji, nadam se i ljepši..ne sviđa mi se što opet imaju veliko prednje krilo koje je ovisno o čistom zraku ispred sebe.

Lewis8

Hahaha, zbalac. Kako lupaš.

Upravo je prljavi zrak smanjen drastično.

Ti baš nemaš pojma, ahhaha.

Evo predstavljanje na oficijalnom kanalu

https://youtu.be/hBmWJOy9vT4

Desmosedici

Problem nije to što sam ja rekao nego što ti ne razumiješ što sam ja rekao.

Lewis8

Haha, ma naravno. Kralj si dvosmislenosti. Smanjili su utjecajc prljavog zraka gotovo na nulu.

Glavno da bi im ti maknu prednje krilo. Haha ,znalac.

Niti nisam sumnjao da ti smatraš kakocti znaš bolje od svih tih silnih inženjera u F1. Recimo nitko od njih niti ne žudi niti ne predlaže to štovti govoriš. Haha.

White Lion

To sro si reko da je prednje krilo ovisno o cistom zraku jednostavno nije istina.
Naravno da je cisti zrak bolji za bolide i da prednja krila bolje bolje koriste svoju aerodinamiku kada na njih ne idu ispusni plinovi i vorteksi, ali da je ovisno onda se uopce ne bi moglo voziti iz bolida.

yolle

nekako mi sliče na formulu indy

1borna

Puno je opet raznih krilaca i zakrilaca, bit će opet lomljenja i kod najmanjih dodira? Indy je nekada bio daleko jednostavniji (i on je krenuo putem raznih aero dodataka) pa se moglo gurati na stazi bez oštećenja i nastaviti vožnju!

Related Posts