Preminuo Carlos Reutemann u svojoj 79. godini

Carlos Reutemann, viceprvak Formule 1 u sezoni 1981., preminuo je u svojoj 79. godini života nakon boravka u bolnici više od mjesec dana. Vijest o njegovoj smrti objavila je njegova kćer.

Reutemann je bio jedna od zvijezda Formule 1, i jedan od velikana argentinskog motorsporta. U posljednje vrijeme je imao zdravstvenih tegoba te je od 21. lipnja bio na odjelu intezivne njege u bolnici u Santa Feu u Argentini sve do smrti.

Prethodno je u svibnju proveo 17 dana u bolnici, kada mu je dijagnosticirana anemija i dehidracija. Stanje mu se pogoršalo te je došlo do krvarenja u probavnom sustavu i slabljenja funkcije bubrega. Svi zdravstveni problemi su počeli nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća 2017. godine.

Reutemann je drugi najuspješniji argentinski vozač Formule 1 nakon Juana Manuela Fangia. Tijekom karijere vozio je za Brabham, Ferrari, Lotus i Williams, te je ostvario 12 pobjeda, 46 postolja i šest pole positiona. Godine 1981. je izgubio naslov prvaka za samo jedan bod od Nelsona Piqueta. Također, bio je tri puta treći u prvenstvu, i to 1975., 1978. i 1980. godine, vozeći Brabham, Ferrari i Williams.

Nakon odlaska iz F1 zabilježio je dva nastupa u WRC-u, a nakon toga se posvetio politici u Argentini. Dva puta je bio guverner provincije Santa Fe, a 2003. mu je predlagana kandidatura na predsjedničkim izborima u Argentini, što je Reutemann odbio. Od te godine pa do smrti je bio član Senata.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mars32

R.I.P.

147 kt

R.I.P.

Desmosedici

El Lolo R.I.P.

TORPEDO

Bio je dobar vozač,jedan od onih koji su uvijek u vrhu…počivao u miru

mody

Rio lole bio.he dobar vozac koji se nikad nije bojao rizika u opasnim vremenima f1 pamti se njegovo rivalstvo s alan jonesom bii je jako blizu da osvoji naslov 1981 poslije njega argentinci u f1 nisu imali vise nijednig vozaca koji se borio za naslov

Related Posts