Hamilton priželjkuje pomoć nadogradnji i publike u borbi protiv Red Bulla

Prvaci se trenutno nalaze u vrlo nezgodnoj situaciji. Za pobjedu ne znaju još od 9. svibnja, tako da im je uspješan vikend na Silverstoneu više nego potreban. Lewis Hamilton nada se da će do uspjeha i doći, uz pomoć punog gledališta i nadogradnji na bolidu W12.

Red Bull je u strašnoj pobjedničkoj seriji, a Mercedes u situaciji u kakvoj se nije našao od početka ove ere u Formuli 1. Za Veliku nagradu Velike Britanije branitelji naslova pripremili su određene nadogradnje za svoje bolide i nadaju se da će im to pomoći pri smanjivanju zaostatka u ukupnom poretku – 44 boda minusa konstruktorski, a 32 boda minusa vozački.

O nadogradnjama Hamilton kaže: “Nije to ništa veliko. Ima dosta promjena na bolidu, ali nisu to velike nadogradnje koje bi smanjile zaostatak viđen na prošlim utrkama, no definitivno će nam pomoći u pokušaju smanjivanja tog zaostatka.”

“Jako se veselim tome. Mnogo je rada uloženo u proteklih nekoliko tjedana. Nadam se da će povratak na stazu koja nam malo više odgovara biti dobar za nas i omogućiti nam barem ravnopravniju borbu protiv Red Bulla.”

Lewis na Silverstoneu definitivno ima impresivan skor, na kojem može temeljiti svoj optimizam. Od 14 nastupa na domaćem Grand Prixu, čak je deset puta stajao na pobjedničkom postolju, a sedam puta pobijedio. Naglašava i važnost punih tribina, očekuje se preko 100 tisuća ljudi u nedjelju.

“Od prvog puta kad sam došao i utrkivao se ovdje 2006. godine, a posebno u Formuli 1 od 2007., mogu reći da publika nigdje nije glasna kao ovdje. Uzmemo li u obzir da smo imali sušu u pogledu dolazaka navijača na utrke u prošlih godinu dana, ta nam je energija definitivno jako nedostajala, a sada se pojavljuje ono uzbuđenje i nervoza jer želite biti pravi pred svim tim ljudima i imati najbolji mogući vikend”, govori Hamilton.

Vikend na Silverstoneu donosi i debi novog formata natjecanja, s kvalifikacijama u petak kasno poslijepodne, a sprint utrkom u subotu. Može li sedmerostruki prvak svijeta sve spomenute elemente pretvoriti u svoj prvi trijumf nakon više od dva mjeseca?

“Nadam se da bi to mogao biti slučaj, ali nećemo znati dok ne izađemo na stazu. Ta sprint utrka je jedan novi element. Naravno, lako je za bilo koga od nas zeznuti stvar, ali prilike su tu, što je uzbudljivo. Nadam se da će svi ovi elementi u zbroju smanjiti tu razliku koji su momci iz Red Bulla stvorili u pogledu performansi, te da ćemo im moći parirati ovog vikenda”, zaključio je Britanac.

Prvi izlazak na stazu imat će u 15:30 po hrvatskom vremenu. Bit će to jedini slobodni trening prije kvalifikacija, na kojima će se određivati startni poredak za sprint utrku u subotu poslijepodne.

Related Posts