Hamilton: Ništa nisam mogao učiniti

Iako je Hamilton startao kao prvi na današnjoj sprint utrci za VN Velike Britanije u Silverstoneu, Max Verstappen je bolje startao u utrku od 17 krugova te obranio napade Mercedesa.

Verstappen je brzo postavio dvije sekunde razlike između sebe i Hamiltona. Na pitanje je li gubitak samo jednog boda u utrci za naslov nešto pozitivno iz današnje sprint utrke, Hamilton je odgovorio:

“Svaki bod se računa, pa ne bih to rekao. Ali zahvalan sam što sam završio i sutra ćemo se ponovno boriti, ali mislim da su jednostavno dosta jači u utrci. Jednostavno mi je odmicao, nisam mogao učiniti ništa da ga zadržim. Dakle, stvarno moramo pokušati nekako biti ispred.”

“U Red Bullu su napravili sjajan posao sa svojim motorom, njihovi startovi su stvarno sjajni ove godine. Mi smo izgubili malo performansi na startovima, pa moramo malo više raditi kako bismo pokušali to poboljšati jer gubitak pozicija nikad nije sjajna stvar.”

Komentirajući samu prvu sprint utrku, Hamilton kaže da je ovakva promjena vikenda bila ugodna i nada se da će u budućnosti biti više alternativnih formata:

“Ne znam kako je bilo gledati navijačima, ali mislim da je ovaj vikend bio sjajan u smislu da je i jučer bio zabavan dan zbog kvalifikacija.”

Hamiltonov momčadski kolega, Valtteri Bottas, bio je jedan od četvorice vozača koji su sprint utrku vozili na soft gumama. Završio je treći, ali se Mercedes nadao da će Finac na startu moći prestići Verstappena.

“Pokušali smo učiniti nešto drugačije i očito je cilj bio pokušati ga dobiti na startu ili u prvom krugu”, rekao je Bottas.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1 fan

Svemogući

Desmosedici

Lewis je imao loš start..i Bottas mu se sasvim približio ..ne znam jeli htio napasti Lewisa ali je loše prošao prvu krivinu i Lewiis mu je odmakao.

Nosko

Mogao ga je prestići na prvom zavoju, ali nema dozvolu.

robif

Mogao si bolje startat,za početak…

papaya

Ma nema sanse ove godine,sve prije i dok ga je pratila srića sad je drugacija stvar
Po meni kad je maxu pukla guma oa je Ham ima priliku uhvatit svih 25 bodova plusa,pa onako izletia…
Nije to nista osim toga da mu nije suđeno
Maxa sve ide i redbull radi dobar posa

I da Ham osvoji dvi za redom mislim da je jeddno 90% Max novi prvak

Related Posts