Alfa Romeo ostaje u Formuli 1

Alfa Romeo, tim s bogatom prošlosti u Formuli 1, danas je objavio kako je potpisan višegodišnji ugovor sa Sauberom o nastavku suradnje.

Nakon više od 30 godina izbivanja, Alfa Romeo se 2018. vratio u Formulu 1. Te godine su potpisali više godišnji ugovor o komercijalnom i tehničkom partnerstvu sa Sauberom. U 2019., s potpisom novog ugovora, produbili su svoju suradnji te je tim promijenio naziv iz Alfa Romeo Sauber F1 Team u Alfa Romeo Racing.

A danas, samo par dana prije početka VN Velike Britanije, Sauber i Alfa Romeo su objavili kako nastavljaju suradnju te kako taj nastavak predstavlja “novo poglavlje u dugoj i prestižnoj povijesti dva brenda s impresivnim trkaćim nasljeđem”.

Naglašavaju kako su postavili “ambiciozne ciljeve” za razvoj iz godine u godinu, te kako im nova pravila i velike promjene koje na snagu stupaju iduće godine daju priliku da naprave “značajan korak naprijed”. Također ističu kako oni već duže vremena rade s financijskim ograničenjem koje će tek od iduće godine biti po prvi put uvedeno u Formulu 1.

Novi sporazum još će više produbiti njihov odnos jer je dogovoreno da se Sauber Motorsport i Sauber Technology spoje s Alfa Romeovim odjelom za cestovna vozila.

“S velikim zadovoljstvom želimo objaviti produljenje našeg partnerstva. Alfa Romeo je bio nevjerojatan partner kroz posljednjih nekoliko godina, i još smo više uzbuđeni zbog zajedničke budućnosti.” izjavio je danas šef Alfa Romea, Frédéric Vasseur, te dodao:

“Nova pravila otvaraju nam vrata da napravimo dodatan korak prema naprijed i duboko vjerujem da smo u savršenoj poziciji da napravimo značajna poboljšanja. Radujemo se zajedničkoj budućnosti te daljnjem napretku prema vrhu poretka. Ovaj dobar odnos je vrlo bitan za cijelu našu kompaniju, i van staze. Nasi dosadašnji rezultati su jasno pokazali razinu tehnologije i proizvodnih sposobnosti odjela Sauber Engineering, i uvjereni smo da će suradnja s Alfa Romeo i na tom području imati značajan utjecaj na auto industriju.”

I CEO Alfa Romea, Jean-Philippe Imparato također je jako zadovoljan radi nastavka suradnje:

“Kao povijesni talijanski automobilski brend, Alfa Romeo je nastao na stazi. Utrkivanje nam je u krvi, a danas ga s ponosom stavljamo u sam centar našeg brenda. Pokreće nas strast i izvrsnost. Za nas Formula 1 predstavlja napredni poligon za buduću elektrifikaciju naših proizvoda, te imamo u potpunosti istu viziju za budućnost. Osim toga, moto sport donosi neprocjenjivu medijsku prisutnost na globalnoj sceni, koju želimo iskoristiti za uspješnu budućnost.”

Alfa Romeo je već potpisao novi Concorde sporazum koji ih veže za F1 minimalno do kraja 2025. Trenutno se nalaze na 8. mjestu u poretku konstruktora nakon devet odvezenih utrka, a za njih ove godine voze Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi. Tko će za njih voziti od iduće godine još uvijek nije potvrđeno.

Total
15
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Il Mostro
15.07.2021. 08:16

🇮🇹 C.S. 🇮🇹
🐍🍀

avatar
bare
15.07.2021. 02:56

Odlična suradnja se nastavlja. Sauber će i dalje pedantno zaljepit Alfinu naljepnicu na bolid.

avatar
mody
14.07.2021. 21:56

Mislim da kimi 99 9 posto odlazi

avatar
west 44
14.07.2021. 21:26

Ovi ionako služe samo da popune broj!!!

avatar
147 kt
15.07.2021. 05:13
Reply to  west 44

Kako.

avatar
147 kt
14.07.2021. 20:12

FORZA ALFA ROMEO. CUORE SPORTIVO. 💪💪💪💪🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹

avatar
TORPEDO
14.07.2021. 22:27
Reply to  147 kt

“Alfa Rosso”…kod boje je 480001

Related Posts
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x