VN Turske ponovno na kalendaru F1 za 2021!

Formula 1 objavila je povratak Velike Nagrade Turske u kalendar ovogodišnje sezone. Utrka u Turskoj zamijenit će otkazanu VN Singapura, a datum događaja je 3. listopada.

VN Turske bila je jedna od najboljih utrka u 2020, slavio je Lewis Hamilton i time je potvrdio svoj sedmi naslov svjetskog prvaka. Kišna utrka po Istanbul Parku bila je prva nakon devet godina, a zbog trenutne situacije s koronavirusom gledatelji će uživati u utrkivanju na toj stazi drugu godinu zaredom.

Utrka u Turskoj trebala je zamijeniti već otkazanu Veliku Nagradu Kanade u lipnju, ali zbog komplicirane situacije s koronavirusom i ograničenjima s putovanjem utrka je otkazana. Međutim, nakon truda organizatora utrke, utrka je ponovno potvrđena.

“Nakon rasprave s ostalim promotorima, sigurni smo da će biti moguće putovati na utrku u skladu s našim strogim sigurnosnim protokolima,” službeno je priopćenje Formule 1.

“Trenutno je u ovoj sezoni obavljeno 44 000 testova, a samo 27 ih je bilo pozitivno. To je stopa od samo 0.06% pozitivnih nalaza, a većina ih je iz ranije faze sezone.”

“Osim toga, značajan je dio F1 zajednice cijepljen i uvjereni smo da će većina imati priliku za to do kraja ljeta. Nastavit ćemo s radom koji zaštićuje naše osoblje i države koje posjećujemo.”

Predsjednik Formule 1, Stefano Domenicali, sretan je što se Formula 1 vraća u Tursku. Istanbul Park opisuje kao jednu od “najboljih staza na svijetu”.

“Oduševljeni smo što se vraćamo u Tursku na Istanbul Park. Nadamo se da ćemo vidjeti još jednu fantastičnu utrku,” rekao je Domenicali.

“Zahvaljujemo menadžmentu Istanbul Parka i gospodinu Vuralu Aku za njegov osobni trud u realizaciji ovog događaja. Još jednom smo pokazali našu sposobnost za prilagodbu i postoji ogroman interes za naš sport na brojnim lokacijama na svijetu.”

“Imali smo vrlo dobre razgovore s ostalim promotorima od početka godine i nastavljamo blisku suradnju s njima u ovom periodu.

Total
10
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
robif
25.06.2021. 17:14

Dobra i radosna vijest

avatar
mody
25.06.2021. 15:35

Odlicna staza

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x