Max: Problemi s radijom nisu otežavali pobjedu

Max Verstappen kaže da problemi s radio vezom na današnjoj VN Francuske nisu zakomplicirali njegovu pobjedu, jer su se dogodili nakon njegovog posljednjeg ulaska u boks.

Kad se Verstappen vratio na stazu kako bi dovršio utrku, “zadužen” za smanjivanje zaostatka od 18 sekundi i pretjecanje oba vozača Mercedesa, u momčadi mu ponekad nisu mogli čuti njegove radio poruke.

Savjetovali su mu da pokuša pomaknuti mikrofon ugrađen u njegovu kacigu, ali čini se da to nije imalo velikog utjecaja jer je utrka ulazila u završnu fazu, gdje je Verstappen koncentrirano grabio prema Lewisu Hamiltonu i vraćanju u vodstvo utrke.

Verstappen je objasnio da čak i ako ne bi pristao na neke prijedloge koje mu je momčad u to vrijeme govorila preko radija, a on s druge strane tražio nešto drugo, svejedno se ne bi razumjeli, što je u biti bilo manje bitno pošto se znalo što se mora napraviti.

“Ne znam u čemu je bio problem. Bilo mi je doslovno pored usta. Pokušao sam nešto promijeniti i uvijek je bilo u istoj poziciji kao i na prethodnim utrkama”, rekao je Max.

Na pitanje je li mu problem s radio vezom otežao završnu vožnju, Verstappen je odgovorio da nije:

“Jednostavno nisam mogao razgovarati s momčadi. Oni bi mi naravno davali sve potrebne informacije, no najvažnije je bilo da su zaustavljanja obavljena.”

Verstappen je također rekao da je pobjeda na VN Francuske, stazi kojom je do sada dominirao Mercedes, vrlo obećavajuća za nastavak sezone.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Yukihonda

Maks.. TOTO se tuži na šarafanje u boksu BULLA… zato si pobijedio.. Toto je prolupa…

Related Posts