Hamilton: Nisam pogriješio u Bakuu

Mercedes je nakon utrke u Bakuu otkrio da je Hamilton slučajno aktivirao prekidač za takozvane “magične kočnice”, odmah nakon ponovljenog starta u posljednja dva kruga utrke za VN Azerbajdžana.

Kočiona ravnoteža se tako na njegovom bolidu pomaknula dramatično na prednje kočnice, zbog čega je došlo do velikog pregrijavanja tog sustava, a samim time i gubitka željenog učinka.

Hamilton je rekao da taj incident u Bakuu ne smatra svojom pogreškom:

“Ne smatram to pogreškom. Ne možete uvijek biti savršeni, pogreškom se primjerice smatra kada izletite izvan staze radi propuštenog mjesta kočenja.”

“Ali, ovdje se radilo se neprisiljenoj pogrešci, to se moglo dogoditi bilo kada, a nama se nažalost  desilo u prilično lošem trenutku. No, naučili smo nešto novo i idemo dalje.”

Na pitanje je li Mercedes uspio pomaknuti položaj gumba sa stražnje strane upravljača uoči Velike nagrade Francuske, Hamilton je odgovorio:

“Nismo ga pomaknuli, samo smo postavili pokrov oko njega kako se ne bi više mogao slučajno dodirnuti u budućnosti, ali to je kratkoročno rješenje.”

“Očito je da to nije tako lako promijeniti, jer je sve dizajnirano bez mogućnosti nekog pomaka, pa ćemo dugoročno rješenje razraditi u  budućnosti.”

Lewis je rekao da se raduje povratku na “konvencionalnu stazu” ovog vikenda. U protekle dvije utrke postigao je samo sedam bodova, a Mercedes se posebno borio sa zagrijavanjem guma na uličnim stazama u Monaku i Bakuu.

“Posljednje dvije utrke definitivno su bile jako teške za cijelu momčad. Morate grube stvari izgladiti i to je definitivno izazov, zato smo puno i naučili”, rekao je Hamilton.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Letecibalkanac

Mora de se covjek zaista sali. Da nije kriv Bottas? Nekada premasi sam sebe.

robif
robif

Pogledajte

Il Mostro

a ne, ja sam

Gigi

Znaci greska koja to nije, nis ne kuzim, objasnjenje u rangu nasih politicara. Reci slucajno sam stisnuo i amen a ne tu toplu vodu izmisljat, stisnuo sam al nisam pogrisio a opet izletio je sa staze.

Lewis8

Govori o vozačkoj pogrešci vezanoj uz vožnju i umijeće vožnje.

Čak je jasno i naznačeno u tekstu.

pogreškom se primjerice smatra kada izletite izvan staze radi propuštenog mjesta kočenja”

O tome govori.

F1 fan

A ovdje nije propustio mjesto kočenja? Otišao po cevape hahahah

Gigi

Malo me ova izjava podsjeca na kerumovu “dok ja vozim brzo ne vozim brzo” 🤣

robif

A najbolja od Keruma je bila kad se raja bunila za ceste da su pune rupa….”A šta mislite kako je tek meni u Ferarriju koji je par centimetara od tla”….

Related Posts