Hamilton: Jedno zaustavljanje bila nam je jedina prilika

Hamilton je poveo današnju utrku ispred Maxa Verstappena u uvodnom krugu, nakon što je vozač Red Bulla izgubio kontrolu u drugom zavoju, da bi opet pao iza Maxa nakon odlaska u boks.

Verstappen je imao uglavnom manje od sekunde prednosti ispred Hamiltona nakon izmjene guma, a momčad ga je ponovno pozvala u boks na kraju 32. kruga.

Mercedes se držao svog plana i zadržao Hamiltona na strategiji jednog ulaska u boks, ali sedmerostruki svjetski prvak nije uspio zadržati Verstappena iza sebe.

“Čestitamo Maxu, danas je napravio sjajan posao.”

“Imali su veću brzinu na pravcima cijelog vikenda, te s obzirom na to da smo imali težak početak vikenda, zaista sam zadovoljan današnjim rezultatom.”

Hamiltona smo redovito čuli kako raspravlja s momčadi o stanju svojih guma tijekom cijele utrke. Nakon što se Verstappen zaustavio po drugi puta, Mercedes je tražio Hamiltona za mišljenje, ali do drugog ulaska za njih nije došlo.

Hamilton je smatrao da mora “ostati vani” jer bi ga odgovor na Verstappenov ulazak ponovo doveo iza njega:

“Već je bio prilično daleko ispred, pa je jedina opcija koju sam stvarno imao, bila ostati vani.”

“Opet bi bio undercut, pa bi on izašao ispred, a ja ne bih mogao pratiti jer su prebrzi na pravcu. Dakle, jedina opcija bila je ostati vani što je duže moguće i nadati se da će gume izdržati.”

Rezultat je označio i treću uzastopnu pobjedu Red Bulla, te povećanje Maxovog vodstva na 12 bodova više od Hamiltona.

“Moramo pronaći određeni tempo, to je sigurno. Možete vidjeti da je većina vremena koju smo danas izgubili bila samo na ravnim dijelovima.”

“Tako da to moramo definitivno duboko analizirati, pokušati shvatiti zašto je do toga došlo, bilo da je to snaga ili aerodinamika. Ali, još uvijek imamo dobar paket”, rekao je Hamilton.

Hamilton je još rekao da nije baš siguran kako je pao iza Verstappena nakon prvog ulaska u boks.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

izgubio si i dosta

Yukihonda

Ham znš ti da je presudila između ostaloga snaga Hondinog stroja… koj bolje trenutno razvija snagu…. to je to…

147 kt

👍💪🇯🇵

Related Posts