Esteban Ocon potpisao novi trogodišnji ugovor s Alpineom

Još je jedan vozač Formule 1 vrlo rano u ovoj sezoni riješio pitanje svoje budućnosti. Nakon Landa Norrisa, koji je produljio suradnju s McLarenom, Esteban Ocon stavio je potpis na dugoročni ugovor s Alpineom…

Esteban Ocon postao je član francuske momčadi na početku prošle sezone, dok je još nosila naziv Renault. Početak baš nije bio bajkovit, no kako je sezona odmicala, 24-godišnji Francuz bio je sve bolji pa upisao svoj prvi plasman na postolje u Bahreinu

U 2021. momčad je promijenila ime i imidž, a u bolidu Alpinea Esteban se prilično dobro snašao te osvojio bodove na četiri od šest do sada održanih utrka. Nije tu bilo vrhunskih plasmana u Top 6, no Ocon je skupio 12 bodova, samo jedan manje od momčadskog kolege Fernanda Alonsa.

Esteban Ocon je ove sezone samo na jednoj utrci bio lošije plasiran od momčadskog kolege

Očito itekako zadovoljni njegovim nastupima, u vodstvu Alpine požurili su vezati Ocona dugoročnim, trogodišnjim ugovorom, a vijest su službeno potvrdili neposredno uoči domaće utrke, i za Alpine i za Ocona – Velike nagrade Francuske. U redovima francuske momčadi vjeruju kako potpis ovog ugovora odražava vjeru Alpinea u francuskog vozača, kojeg vide kao jednu od glavnih zvijezda sporta.

“Vrlo smo ponosni što zadržavamo Estebana kao člana Alpineove obitelji. Od povratka u momčad 2020. godine, Estebanu je raslo samopouzdanje i postao je vozač koji u kontinuitetu osigurava dobre rezultate te pomaže razvijati bolid naše momčadi.”

“Iako je mlad, vrlo je iskusan u Formuli 1 te ima uzlaznu putanju po pitanju sazrijevanja, ali i sposobnosti za volanom. Velika nam je njegova vrijednost sada, ali i za budućnost u kojoj nas čeka izazov zadovoljavanja novih pravila. Imamo puno povjerenje da će Esteban pomoći momčadi i našem brandu u iskoraku na sljedeću razinu te ispuniti sve dugoročne ciljeve”, izjavio je CEO Alpinea Laurent Rossi.

Inače, Oconova suradnja s momčadi iz Enstonea započela je još 2010. godine kad je bio juniorski vozač Lotusa. U Formuli 1 je debitirao 2016. za momčad Manor, a tijekom 2017. i 2018. bio je vozač Force Indije. Što se tiče generalnog plasmana, najbolja mu je sezona bila ona prva s Force Indijom, kad je zauzeo osmo mjesto među vozačima, pritom osvojivši bodove na 18 od održanih 20 utrka.

“Oduševljen sam jer nastavljam s ovom momčadi i nakon ove godine i fantastičan je osjećaj osigurati budućnost s Alpineom. Napredovali smo zajedno otkad sam došao u tim i ciljam na nastavak tog putovanja u budućnosti.”

“Pred nama su odlični izazovi, posebno s novim pravilima od 2022. Siguran sam da možemo ostvariti ciljeve zajedničkim radom i nastavkom ove priče. Često mislim na prošlogodišnju Veliku nagradu Sakhira i postolje, to me motivira kako bismo stvorili još posebnih uspomena poput te”, izjavio je Ocon.

Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Lewis8

Fino, znači opasno računaju na njega.

Related Posts