Bottas oduševljen bolidom nakon zamjene šasije s Hamiltonom

Mercedes je za Veliku nagradu Francuske zamijenio šasije na bolidima Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa, a prvog se dana na stazi Paul Ricard puno bolje snašao Finac.

Prvi slobodni trening Bottas je završio na prvom mjestu, a od svog momčadskog kolege bio je brži čak 0,335 sekundi. Najbolje vrijeme drugog treninga imao je Max Verstappen u Red Bullu, ali opet je Valtteri bio vrlo blizu – samo osam tisućinki sporiji od Nizozemca, a dvije desetinke brži od Hamiltona.

Očito je kako se Bottas puno bolje osjeća u bolidu, što na neki način potvrđuje njegovu teoriju o određenom problemu na bolidu prije dva tjedna u Bakuu.

“Teško je reći je li to zbog šasije ili zbog uvjeta na stazi, ali osjećaj je mnogo bolji nego prije dva tjedna, to je sigurno. Mogao sam osjetiti da smo vikend započeli na pravi način, sve se činilo prilično dobro i bio sam brz u bolidu do sada.”

“Ovo je toliko drukčija staza od Bakua, ali balans je dobar i gume dobro funkcioniraju. Imam povjerenje u bolid, mogu mu vjerovati i to je najveća razlika”, kaže Valtteri te očekuje veliku bitku s Red Bullom u nastavku vikenda: “Mislim da će biti tijesno. Očekujemo da će oni biti dobri, a za sada se čini da su male razlike između nas i njih. Vidjet ćemo sutra. Siguran sam da oni imaju još puno za ponuditi, a imamo i mi.”

Valtteri Bottas ispred Lewisa Hamiltona (Foto: LAT Images)

Hamilton, s druge strane, nije prezadovoljan svojim rezultatom i tražit će nekakva poboljšanja za subotu. Ipak, kaže da to nema nikakve veze sa zamjenom šasije.

Upitan što će napraviti da bi uhvatio Verstappena i Bottasa, Lewis odgovara: “Gledam sve opcije. Napravili smo dosta promjena, vjerojatno ćemo mnogo analizirati večeras i nadati se da će sutra biti bolje, ali nećemo znati dok se ne vratimo na stazu. Ipak, vremena nisu grozna, blizu smo vrha i u borbi smo.”

“Ne mislim da je promjena šasije imala ikakav utjecaj. Mislim, drukčija je staza, tako da vrlo rijetko imate bilo kakve razlike među šasijama.”

O toj temi govorio je i šef momčadi, Toto Wolff. Naglašava kako se ne radi ni o čemu neobičnom, već da je zamjena dijelova normalna stvar.

“Stalno mijenjamo dijelove, to je dio plana jer ove šasije su prenesene iz prošle sezone, tako da ne akumuliramo milijune kilometara s jednom. Dobro je dobiti povratne informacije, a ako će umiriti misli vozača, imamo i rezervnu koja je sasvim nova pa se uvijek može i ta koristiti.”

“Šasija koju sada ima Hamiltona bila je izvrsna u Monaku kad se Valtteri kvalificirao pri vrhu, ali nikad se ne zna. Slušate inženjere, oni kažu da je sve testirano i čvrsto, da ne bi trebalo biti nikakvih razlika, ali ako vozači osjećaju da nije, onda to definitivno nije vrijedno pokušavanja dokazivanja bilo čega. Onda treba promijeniti”, rekao je Toto.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Kakav je ovo je..ni portal,ako pohvališ nekog obrišu ti objavu,ako kriziriraš dobiješ minus… Pun mi je k… toga sra….

Webmaster

Kritiziraš*.

robif

Sad češ rasturat

Lewis8F

Nisu ni zamijenili samo su mu rekli i odmah se bolje osjeća.

Related Posts