Sainz: Dobra vožnja u uvjetima lošeg gripa u mojoj je prirodi

Od mnogih se vozača u Portugalu može čuti “kukanje” zbog nedostatka gripa, no Carlos Sainz mlađi ne spada u to društvo. Valjda je do relijaških korijena…

Drugi slobodni trening na Velikoj nagradi Portugala sugerira veliku neizvjesnost tijekom nastavka vikenda u svim dijelovima poretka. Čak je 11 vozača imalo zaostatak manji od jedne sekunde za najbržim Hamiltonom. Prvi pratitelji Britanca bili su oni očekivani “sumnjivci” – Verstappen i Bottas, a na četvrtoj poziciji pomalo ipak neočekivano – Carlos Sainz u Ferrariju.

U uvjetima nedostatka gripa Carlos se uvijek dobro snalazi, to je valjda naslijedio od oca, a ovo mu je bilo prvo takvo iskustvo u bolidu SF21 i bio je itekako zadovoljan. Njegov najbolji krug bio je tri i pol desetinke sporiji od Hamiltonovog, a gotovo dvije desetinke brži od Leclercovog u drugom Ferrariju.

“Vrlo, vrlo pozitivan dan za mene. Iskusili smo danas drukčije uvjete na stazi, ovdje imamo vjerojatno najmanje gripa do sada u sezoni. Bahrein, a posebno Imola nudili su puno gripa, a danas je bilo stvarno sklisko. To je iskustvo više, vidjeti kako se Ferrari ponaša u uvjetima lošeg gripa i jakog vjetra. Prošao sam sve procese i imao pristojan dan.”

“Inače volim uvjete s malo gripa. To je u mojoj prirodi, pretpostavljam, i volim kad treba tražiti bolje prianjanje tamo gdje ga baš i nema”, objasnio je Španjolac.

Usprkos dobrome rezultatu na drugom treningu, Carlos je prilično rezerviran u prognozama za subotu. Očekuje žestoki otpor Ferrarijevih rivala.

“Vidjeli smo u Imoli, u petak smo bili nešto bolji nego u subotu, nedjelju. Je li to zbog goriva, motora? Nisam siguran. Drugi timovi naprave velike korake u subotu, tako da bih zadržao oprez i vidjet ćemo kako će proći drugi dan”, rekao je Sainz.

VN Portugala nastavlja se u subotu u 13 sati trećim slobodnim treningom, a kvalifikacije su na rasporedu u 16 sati.

Related Posts