Bottas: Osjećam da stvari idu u pravom smjeru, ali tek je subota

Valtteri Bottas nije dobro otvorio sezonu. U Bahreinu nije mogao pratiti tempo momčadskog kolege Lewisa Hamiltona i Red Bullovog Maxa Verstappena, a još je lošiji vikend proživio u Imoli. Tamo se kvalificirao tek na osmo mjesto, a utrci vozio otprilike jednako loše do onog sudara s Georgeom Russellom.

Međutim, možda se Portugal pokaže kao svojevrsna prekretnica za finskog vozača. Istina je da mu se dosta toga posložilo u današnjim kvalifikacijama i da Hamilton i Verstappen nisu uspjeli odraditi svoje najbolje krugove kad je to bilo najvažnije, a Bottas je sretno i spretno ugrabio svoj 17. pole position u karijeri, kojim se izjednačio s Jackiejem Stewartom.

“Dobar je osjećaj biti na pole positionu. Kao da dugo nisam bio tu pa je lijepo odraditi ovako dobre kvalifikacije. Osmijeh je na licu jer na prve dvije utrke u ovoj sezoni, stvarno kvalifikacije s moje strane, pogotovo u Q3, nisu bile kako treba. Izvlačenje maksimuma iz bolida i guma kako bi sve dobro funkcioniralo, to kao da je bila moja slabost.”

“Sada osjećam kao da stvari počinju ići u pravom smjeru. Osjećao sam se dobro cijelog vikenda i znao sam da je ovo moguće, a čini me sretnim što sam uspio sastaviti krug u Q3 i osvojiti pole. Za momčad je također dobro da smo naprijed, posebno uz pritisak u borbi protiv Red Bulla”, komentirao je nakon kvalifikacija Finac.

Bottas i Hamilton nakon kvalifikacija za VN Portugala (Foto: Wolfgang Wilhelm)

Vikend u Imoli za Bottasa nije mogao biti gori. Loše kvalifikacije, loša vožnja i na kraju odustajanje nakon sudara. Iz današnje perspektive ipak kaže da je puno toga mogao naučiti na tim negativnim iskustvima.

“Bilo je mnogo lekcija iz prošle utrke, kao i uvijek, a ja sam pokušao naučiti što više. Uzeo sam to, a sve ono što sam trebao zaboraviti maknuo sam po strani i krenuo dalje.”

“Znam da se naporan rad uvijek isplati i to je ono što govorim i svojoj ekipi. No, danas je samo subota i uvijek sam znao da je pole moguć s dobrim kvalifikacijama, no vidjet ćemo sutra. Sutra je dan koji je najvažniji”, poručuje Bottas.

Moglo bi biti vrlo zanimljivo na startu sutrašnje utrke. Pored Bottasa bit će Hamilton, a iz drugog će reda prijetiti Red Bullov dvojac. Ne treba niti naglašavati kako bi pobjeda Valtteriju mnogo značila za povratak u vrh ukupnog poretka.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Ipak si ti Subota kralj(kao Jehovi subotari)a u Nedjelju si znao bit i dvorska luda

Desmosedici

..i sve to tako dobro biva dok ne počne utrka..tada on sam od sebe ili momčad ili Lewis, od njega “naprave budalu”..eto, neka mu je sutra sva sreća.

Related Posts