Vozači Mercedesa mnogo sretniji s bolidom

Lewis Hamilton je tijesno pobijedio ispred Maxa Verstappena na prošloj utrci u Bahreinu, ali je i svjestan bitke s kojom se Mercedes suočava kako bi nadoknadio zaostatak za Red Bullom i opet imao najbrži automobil.

Mercedes se tako vratio u formu u Imoli na današnjem treningu, s Bottasom i Hamiltonom na prvim pozicijama u oba treninga.

“Počevši od ovog vikenda, ako usporedim s Bahreinom kako se osjeća automobil, sigurno se osjeća bolje. Kao što sam rekao jučer, to je drugačija staza, drukčije površine i razine prianjanja, ali barem je vikend počeo na pozitivan način, a bolid je u smislu postavki bio solidno podešen. Ima tu još stvari za podešavanje, ali sveukupno sam puno sretniji s bolidom nego prije tri tjedna”, rekao je Bottas.

Finac je rekao da još uvijek ima nekih problema koje Mercedes mora riješiti na W12 u Imoli, ali da je i dalje zadovoljan postignutim napretkom.

Hamilton je ponovio Bottasove riječi, vjerujući da je napredak koji je napravio Mercedes kombinacija vlastitog rada i Imole kao prikladnije staze za W12.

“Momčad je definitivno naporno radila kako bi pokušala shvatiti što se dogodilo na prošloj utrci na kojoj smo bili slabi, te gdje možemo pokušati popraviti bolid s boljim postavkama”, rekao je Hamilton.

No, sedmerostruki svjetski prvak je svjestan da još nije poznato koliko Red Bull zaista može biti konkurentan, nakon što je ta momčad imala loš dan u Imoli.

“Mislim da još nismo vidjeli najbolje od Red Bulla”, rekao je Lewis.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
papaya

I ja sa njima…ali zeca ni na vidiku,kamoli u šumi,a kamoli tek za veceru

Related Posts