Jean Todt posjetio Rimac Automobile

Zagreb, 24. travnja 2021. – Tijekom WRC vikenda u Hrvatskoj, Jean Todt, predsjednik FIA-e, posjetio je Rimac Automobile i susreo se s Matom Rimcem, osnivačem i izvršnim direktorom tvrtke za električne hiper automobile i tehnologiju.

Jean Todt i Mate Rimac posljednji su se put susreli tijekom e-Prixa u Buenos Airesu u siječnju 2015. godine, kada su imali priliku voziti Rimac Concept_One, prvi svjetski potpuno električni hiper automobil i prvi automobil Formule E sezone Race Director. Danas, šest godina kasnije susreli su se u sjedištu RImac Automobila i kratko provozali u prototipu druge generacije Rimčevog hiper automobila, C_Two, čija bi proizvodnja trebala započeti za nekoliko mjeseci.

Nakon susreta s Rimcem Jean Todt je izjavio da ga impresioniraju ljudi poput Mate. “Tijekom posjeta vidio sam entuzijazam osnivača i viziju koju je imao kad je započeo deset godina unazad program električnog hiper automobila. Odveo me na malu vožnju kompleksom i bio sam fasciniran ubrzanjem automobila, te vidim puno potencijala”, poručio je Jean Todt.

Rimac Automobile je 2009. godine osnovao tada 21-godišnji Mate Rimac, oborivši svoj prvi Guinnessov svjetski rekord s električnim automobilom izgrađenim u garaži. Danas su Rimac Automobili tvrtka s 1.000 zaposlenika koja dizajnira, razvija i proizvodi ključne sustave elektrifikacije za mnoge svjetske automobilske kompanije, a istovremeno podiže ljestvicu u izvedbi električnih vozila vlastitim električnim hiper automobilima. Za samo 10 godina Rimac Automobili su se iz garaže razvili u globalnu kompaniju a ove će godine predstaviti svoju drugu generaciju električnih hiper automobila, istovremeno proizodeći tehnološke komponente za najveće svjetske kompanije, kao što su Porsche, Hyundai, Aston Martin, Pininfarina, Koenigsegg i drugi.

Nakon posjeta Rimcu, Jean Todt je u pratnji predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza, Davorina Štetnera posjetio servisni park Croatia Rallyja na Zagrebačkom velesajmu a sutra će sudjelovati na ceremoniji proglašenja pobjednika.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x