Wolff: Nećemo koketirati s drugim vozačima prije razgovora s Lewisom i Valtterijem

Oba Mercedesova vozača trenutno su na jednogodišnjem ugovoru pa se postavlja pitanje što će biti s vozačkom postavom svjetskih prvaka za 2022. godinu i mogu li se tu očekivati nekakve promjene.

Hoće li Lewis Hamilton nastaviti svoju F1 karijeru i nakon ove sezone? Hoće li Valtteri Bottas voziti dovoljno dobro da bi ga Mercedes želio zadržati? Je li Max Verstappen prva meta Mercedesa za nadolazeću sezonu? O planovima svoje momčadi prilikom predstavljanja bolida W12 govorio je Toto Wolff. Prioritet je svakako nastavak suradnje s Hamiltonom.

“Max je zasigurno izuzetan mladi vozač koji će u budućnosti biti na svačijem radaru, ali mi nećemo koketirati s vozačima izvana prije nego postignemo dogovor s našom dvojicom vozača. Imamo određenu simbiozu u našem odnosu i međusobno razumijevanje po pitanju onoga što želimo napraviti u budućnosti, a to će biti slučaj i u budućim razgovorima s Lewisom.”

“Dogovorili smo se da želimo nastaviti pregovore mnogo ranije ove godine, da bismo izbjegli situaciju koju smo imali 2020. kad smo se doveli u nezgodnu poziciju i ostali bez vremena prije početka sljedeće sezone. Zbog toga smo i potpisali tek jednogodišnji ugovor, koji nam omogućuje opširnije razgovore o budućnosti u utrkivanju i van utrkivanja. I s dovoljno vremena. Nećemo opet čekati kraj sezone”, poručuje Wolff.

Mercedes ima niz od sedam konstruktorskih naslova u nizu. Posljednja četiri osigurali su upravo Hamilton i Bottas, uz prilično stabilnu situaciju u momčadi, tako da nema posebnih razloga za promjene u vozačkoj postavi.

“Ako će Lewis željeti nastaviti s utrkivanjem, mislim da ćemo željeti to raditi zajedno, a s Valtterijem točno znamo što dobivamo i to cijenimo”, izjavio je šef Mercedesove momčadi.

“U isto vrijeme okruženje se mijenja s novim bolidima, novim pravilima i moramo krenuti dalje pravim smjerom. To znači da ćemo prvo razgovarati s dvojicom naših vozača, a onda vidjeti gdje će nas to odvesti.”

Potpisivanje jednogodišnjeg ugovora između Mercedesa i Hamiltona potaknulo je brojne priče o eventualnom odlasku sedmerostrukog prvaka svijeta iz Formule 1. Wolff odbacuje tvrdnju da Lewisu više nije toliko do Formule 1 i utrkivanja.

“Ne sumnjam u njegovu predanost. Prije svega, on uživa u utrkivanju. Mi uživamo u međusobnoj suradnji i o tome smo puno razgovarali. On je u pravu kad kaže da se vremena mijenjaju. Pojavili su se novi prioriteti za sve nas u pogledu življenja i zdravlja, a on je i vrlo strastven u pogledu svojih inicijativa, protiv rasizma i nejednakosti.”

“Tu je i ta velika promjena pravila u 2022. koja će promijeniti Formulu 1 za sljedeće godine, no ne mislim da će to igrati ulogu. Mislim da je pošteno vozaču koji je osvojio sedam prvenstava dati fleksibilnost i mogućnost odlučivanja o tome što želi raditi u budućnosti. Bez obzira je li to utrkivanje ili nešto izvan ovog cirkusa”, poručuje Toto Wolff.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Sve ce bit isto…..

Related Posts