Imenovan Odbor za karting sport HAKS-a

Krajem prošlog tjedna Upravni odbor imenovao je novi saziv Odbora za karting sport – krovnog tijela za hrvatski karting! Tako će karting u mandatu 2021. – 2025. voditi odbor u sastavu:

Mario Moslavac – predsjednik OKS-a
Hrvoje Škugor – zamjenik predsjednika OKS-a
Mihael Kin – sportski direktor OKS-a
Mladen Momčilović – predsjednik Tehničke komisije OKS-a
Tomislav Kolec – predsjednik Komisije za suce i volontere OKS-a
Adriana Sekulić
Kristijan Habulin
Vladimir Matković
Lora Vukas

Nakon Izborne skupštine HAKS-a održane sredinom veljače, prvi čovjek hrvatskog kartinga postaje Mario Moslavac iz Virovitvice, ujedno i predsjednik AMKK „Cobra“, karting javnosti već dobro poznat.

“Karting je prije svega nekoliko godina u Hrvatskoj bio vrlo uspješan. Kasnije su de dogodile neke promjene; dogodila se i korona. Prijašnji sustav natjecanje je funkcionirao izvan Hrvatske. Sada to želimo mijenjati. Napravit ćemo apsolutno sve da se ponovi 2008. – 2013. godina, kada je hrvatskom scenom vladalo 50-ak stabilnih karting vozača. Napravit ćemo karting natjecanje na hrvatskim karting stazama”, kazao je Moslavac.

Namjera je Prvenstvo Hrvatske vratiti u Hrvatsku. Staza u Virovitvici jedina za to ima tehničke predispozicije. No tu priča ne staje, jer već su u tijeku razgovori za ugrađivanje u sustav natjecanja staze u Novom Marofu, a kojoj su potrebni popravci. Preliminarni razgovori čelnih ljudi HAKS-a s vlasnikom već su odrađeni, kao i razgovori za aktivaciju karting staze u Puli. Tu je još staza u Belici kod Čakovca, a najavljena je i gradnja nove staze kod Šibenika. Moslavac otkriva kako nije isključeno ni partnerstvo sa slovenskim Savezom, ali održavanje utrke u Sloveniji nije prioritetno.

“Samo virovitvička staza ima licencu za državni rang. Želja nam je u skoro vrijeme aktivirati Novi Marof. To nam je bitna staza, jer može primiti utrke državnog, europskog i CEZ ranga. Međutim, nitko nema čaroban štapić da sve promijeni u tek nekoliko mjeseci. Stoga nam je cilj u  2021. napraviti stabilno Prvenstvo Hrvatske u kartingu. Već idućeg tjedna sastaje se Odbor za karting sport. Na stolu će se naći pravilnici i kalendar natjecanja”, istaknuo je Moslavac.

Jedan od imperativa je i karting slalom na tlu hrvatske. Kartinzi postoje, nastojat će se još nabaviti potrebna oprema. Već su najavljene dvije organizacije; jedna na području Zagrebačke, druga na tlu Dubrovačke županije. Rezultati bi trebali dati i predstavnika za Olimpijadu auto i karting sporta koja se nakon lanjskog Rima ove godine seli u Francusku.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x