Bottas o pregovorima s Mercedesom o novom ugovoru: Meni se ne žuri

Toto Wolff je nedavno najavio da će razgovori s Mercedesovim vozačima o njihovim ugovorima za 2022. početi ranije nego inače, svakako ranije nego prošle godine s Lewisom, no Valtteri kaže da se njemu ne žuri.

Otkad je došao u Mercedes 2017. godine, Valtteri Bottas redovito je potpisivao jednogodišnje ugovore. Objave novog ugovora nekad su dolazile ranije, nekad kasnije, no momčad niti u jednom slučaju nije poželjela osigurati dugotrajniju suradnju, već si je ostavljala karte otvorenima.

Finac sada ulazi u svoju petu sezonu s momčadi i situacija nije ništa drukčija. Ponovno ima ugovor do kraja godine, ali ista je situacija s njegovim timskim kolegom, Lewisom Hamiltonom.

Toto Wolff je rekao da su razgovori s njegovim vozačima prioritet i da prije toga neće biti koketiranja s vozačima drugih momčadi, a da bi razgovori o budućnosti trebali početi ranije. Prema Bottasu, ipak ne tako brzo.

“Meni se, iskreno, ne žuri s tim. Ako momčad ima priliku za velike promjene za 2022. i želi imati opciju birati obojicu vozača, mislim da je to dobra stvar za momčad.”

“Iskreno, s moje strane, stvarno nema žurbe. Samo želim punim gasom krenuti u sezonu i pokušati ostvariti svoje ciljeve. S vremenom će i to biti predmet razgovora, ali ne još”, kaže Finac.

U kontekst Mercedesa dovode se brojni vozači, najčešće se spominje George Russell kao izgledno rješenje za budućnost, posebno nakon njegova nastupa u bolidu W11 u Bahreinu prošle godine. Često kruže priče i o angažmanu Maxa Verstappena, no to u ovom trenutku i nije toliko realno.

Bottas bi svoje mjesto za iduću sezonu želio osigurati osvajanjem naslova, konačno jednom pobjedom u prvenstvu protiv Lewisa Hamiltona, što do sada nije uspio napraviti.

“Naravno da je na neki način razočaravajuće jer sam momčadski kolega s Lewisom nekoliko godina, a cilj je svake godine bio isti. No, ono što bi bilo još veće razočaranje je da se osvrnem pa shvatim da sam mogao bolje ili trebao uložiti više truda.”

“Ne želim ostaviti nikakve upitnike nakon ove godine, to je ultimativni cilj. Ako dam sve što imam, izvučem maksimum iz sebe i ljudi oko mene, onda neću imati razloga žaliti”, izjavio je Bottas.

Related Posts