Bottas najavljuje “sebičniji” pristup u borbi za naslov prvaka

Četiri sezone u redovima Mercedesa već su iza njega, slast pobjede protiv svog momčadskog kolege Valtteri Bottas još nije okusio. Za novu sezonu najavljuje svoj zahtjevniji i sebičniji pristup u borbi za naslov prvaka.

Uoči svake sezone Valtteri Bottas mnogo toga najavljuje, a onda kad treba najavljeno ostvariti na stazi, nema rješenja za brzinu Lewisa Hamiltona. Uporno ponavlja da mu je cilj osvojiti naslov prvaka svijeta, ali u protekle dvije sezone jednostavno nije mogao više od osvajanja titule viceprvaka.

Nekoliko tjedana prije otvaranja Svjetskog prvenstva 2021. Finac je govorio o svom pristupu u novoj sezoni: “Lewis je osvojio naslove u svim sezonama koje smo proveli kao momčadski kolege, ali ulazak u novu godinu uvijek je svježi početak i nova stranica, tako da apsolutno vjerujem da se mogu boriti za titulu.”

“Naravno, to je ultimativni cilj ove sezone, to je moj cilj, ali dug je put do toga i treba ići korak po korak.”

Prošlu sezonu Bottas je otvorio jako dobro, pobjedom u Austriji, no kasnije je uspio tome dodati još samo jedan trijumf, dok je Hamilton sezonu završio s čak 11 pobjeda. Što onda finski vozač misli napraviti drukčije u 2021. godini?

“Ove godine od sebe ću tražiti više nego ikad. Moj cilj za ovu sezonu je doći na posljednju utrku u Abu Dhabiju i tada se osvrnuti pa reći da sam dao 100 posto od sebe, da sam napravio baš sve što sam mogao da bih osvojio titulu.”

“To je cilj za ovu godinu, a bit će isti i za sve ljude oko mene, s kime god surađivao. Zahtijevat ću onoliko koliko ću misliti da trebam da bih dobio podršku i informacije koje trebam, a možda tako mogu biti i ponešto sebičniji”, najavljuje Bottas.

Jasno, Finac bi želio od momčadi dobiti isti tretman kao Hamilton, što na nekim utrkama u prošloj sezoni nije baš bio slučaj. Može li 2021. konačno biti godina u kojoj će Bottas barem ozbiljnije ugroziti Britanca, dok mu za osvajanje naslova, s obzirom na ranije prikazano, rijetki daju ozbiljnije šanse…

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike-ferrari

PR sranje nastrebani govor
Sluzio si kao stit Hamsti i sakupljac bodova za Merc
Ono sta je zlosno je sta si sluzio kao stit u 80% situacija u kojima je to bilo apsurdno

TORPEDO

To je čovjek kojega je Russell “razbio” u svojoj prvoj i jedinoj utrci za Mercedes…i dokazao da sa tim bolidom svaki bezveznjak može biti svjetski prvak.

west 44

Ovaj čovjek se trka protiv najboljeg na svijetu,nije mu lako!!!

mika.KA

Koji je vec ovo nastavak? Bottas 5.0

robif

Ništa od toga…Nemaš ti ono nešto za bit prvi

r.u.m.

Botas svake godine dođe s nekom pričom,lani ga je podupirao Mika Hakinen da je luđački pripremljen i da bi mogao ove godine uzeti naslov, sada je došao s drugom pričom e moj Botasiču to imaš ili nemaš od prvog dana i prve utrke ne dolazi to s godinama.

Related Posts