Alonso: Nedostajao mi je ovaj osjećaj

Neumorni dvostruki prvak pokazao je kako ga dvije godine izvan sporta, a niti predsezonska nesreća na biciklu nisu uspjele usporiti. Svoj Alpine A521 uspio je progurati u završni dio kvalifikacija za prvu Veliku nagradu sezone, gdje se na kraju kvalificirao kao deveti.

Ipak, cijeli vikend nije baš dobro izgledao za Alpine. Iz momčadi su se nadali borbi s McLarenom, Ferrarijem i AlphaTaurijem, da bi vrlo rano u kvalifikacijama ostali bez Estebana Ocona, koji se uslijed žutih zastava pri svom zadnjem pokušaju nije uspio kvalificirati bolje od 16. mjesta. 

“Bilo je dobro”, rekao je Alonso. “Smatram kako moramo biti zadovoljni s kvalifikacijama. Nije bilo samopouzdanja u nijednoj vožnji ovog vikenda. Malo sam se mučio s osjećajem stražnjeg dijela bolida u vjetrovitim uvjetima, a sada je u kvalifikacijama sve bilo mirnije. Smatram kako nam je noć pomogla s hladnijim temperaturama, tako da sam mogao malo bolje napadati, osjećati bolid te je bilo zabavno.”

Španjolac nije krio zadovoljstvo nastupom u kvalifikacijama kao i ukupnim povratkom u Formulu 1. “Nedostajao mi je ovaj osjećaj”, izjavio je Alonso pa dodao: “Moram vam reći kako je voziti bolid s malo goriva, na novim gumama koje pružaju vrhunske performanse u prvom krugu, ugodan osjećaj za vožnju. Nedostajao mi je taj osjećaj.”

“Mislim kako je nastup u kvalifikacijama odličan. U utrci morate prilagoditi tempo očuvanju guma i ostalim stvarima. Ali u kvalifikacijama, maksimalne performanse su nevjerojatne.”

Iako kreće s devetog mjesta na startu, Španjolac me misli tu stati. Vjeruje da može još napredovati, čak i uz pratnju nekolicine brzih vozača iza njegovih leđa.

“To je plan”, rekao je on. “Smatram da moramo biti svjesni kako neki bolidi koji počinju iza nas, možda nisu ušli u Q3 jer su pokušali proći na srednjoj smjesi guma, a imaju dobar tempo i vjerojatno su brži od nas. Dakle, moramo napasti, ali istodobno imati jedno oko na retrovizoru jer su iza nas brzi automobili.”

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

Nece daleko s ovom kantom

Pratiteljcro

Alonso ratnik. Cini se da nije puno brzine izgubio u mirovini. Vjerujem da mu nece trebati vise od 5,6 utrka na potpuno privikavanje.

Related Posts