Vasseur: Ferrari će nadoknaditi veliki dio manjka snage iz prošle sezone

Prošlo izdanje Svjetskog prvenstva Formule 1, kad govorimo o Ferrariju i timovima koji koriste pogonsku jedinicu Ferrarija, obilježio je izraženi nedostatak snage te pogonske jedinice, a posljedično i loši razultati Ferrarija, Alfa Romea i Haasa. Možda o lošoj godini najbolje svjedoče pozicije u poretku konstruktora – šesta, osma i deveta.

U 2021. Ferrari očekuje značajan pomak kad je u pitanju pogonska jedinica. Novi motor stvoren u Maranellu trebao bi donijeti iskorak, a isto očekuje i šef momčadi Alfa Romeo, koja je u ponedjeljak predstavila svoj bolid C41. S novim motorom Alfa bi željela smanjiti zaostatak za momčadima iz sredine poretka.

“Suradnja s Ferrarijem ide jako dobro. Imali smo važan i dugačak sastanak tijekom zime, pokrili teme iz prošle godine s kojima nismo odradili savršen posao. No, na dobrom smo putu”, kaže Vasseur pa dodaje: “Suradnja je sve bolja i bolja, a s njihove strane, mislim da će nadoknaditi veliki dio onoga što je predstavljalo problem prošle godine.”

Pretpostavimo li da će Ferrarijev novi motor doista biti dovoljno moćan i vozačima ponuditi više snage za borbu s ostalim bolidima na gridu, u redovima Alfe još su se morali pobrinuti da aerodinamički paket bude efikasan. Usprkos nekim promjenama pravila, Vasseur vjeruje da je i na tom planu odrađen kvalitetan posao.

“Iako su postavljena određena ograničenja i promjene pravila, mi i dalje imamo slobodu razvijati bolid sa strane aerodinamike i to smo učinili. Međutim, nije važno koliko razvijete bolid, već morate napraviti bolje od ostalih. Mi smo napravili neka poboljšanja. FIA je odlučila mijenjati pravila kako bi usporila bolide, a ja mislim da se vraćamo na pristojnoj razini”, rekao je šef Alfine momčadi.

Total
6
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
r.u.m.
25.02.2021. 12:16

I dalje je pre kompleksan SPORT F1 , svega ima a osim onog što mi želimo.Vidjeti nekog zamazanog luđaka od ulja i ispušnih pšlinova gdje sjeda u zvjer koja radi tako kao da če ovog časa eksplodirati i onda kada on sjedne da gas to bude simfonija ,melem za oči i uši …
Ti tokeni isto smetaju,previše je sve kompjuterizirano svjestan sam da jednostavno vrijeme ide i neminovno je to što nam dolazi em struja em svemirske letjelice a ne više AUTOMOBILI …

avatar
TORPEDO
24.02.2021. 19:27

Ferrari ulazi sa službenom ekipom u Le Mans Hypercar klasu.
Naravno,smanjenje troškova u F1 preusmjerilo je dio ekipe na novu klasu,pričalo se već o tome.

avatar
Desmosedici
24.02.2021. 22:03
Reply to  TORPEDO

Nisam prije vidio da si ovo objavio..i ja sam to objavio malo opširnije u članku o prvoj vožnji Pereza sa Red Bullom..Pozz.

avatar
Desmosedici
23.02.2021. 22:19

Evo, Sainz doveo svog osobnog sponzora u Ferrari: F1: Estrella Galicia, novi momčadski partner Ferrarija Giacomo Rauli 22. veljače 2021., 17:33 Danas popodne Scuderia i Estrella Galicia najavili su partnerstvo koje će ih ujediniti počevši od ove sezone Formule 1. Nekoliko dana nakon službenog predstavljanja Scuderia Ferrari Mission Winnow 2021 momčadi za Svjetsko prvenstvo Formule 1, najavljeno je novo, važno partnerstvo s novim sponzorom. “Scuderia Ferrari Mission Winnow sa zadovoljstvom najavljuje dolazak novog momčadskog partnera: Estrella Galicia 0.0, koji će biti” službeno pivo “Scuderije u sljedećim sportskim sezonama”, navodi se u priopćenju. Riječi su Mattia Binotta, generalnog direktora i direktora… Read more »

avatar
west 44
23.02.2021. 17:27

Znalo sad će te biti još brži od njih nego prošle godine!

avatar
Desmosedici
23.02.2021. 19:36
Reply to  west 44

..”nanizat” ćemo i još neke koji se tome ne nadaju..

avatar
Desmosedici
23.02.2021. 13:43

Vjerovatno su se na tom sastanku dogovorili i o smjeru razvoja bolida da mogu međusobno podijeliti iskustva. Naime, Alfa je potrošila dva tokena za razvoj prednjeg dijela bolida..nos, ovjes i pripadajuća areodinamika..Ferrari i HAAS su odlučili tokene potrošiti na zadnji dio bolida..tako Ferrari i HAAS ugrađivaju novi uži mjenjač, novi stražnji ovjes i pripadajuću aerodinamiku..dok će Alfa koristiti prošlogodišnji mjenjač i prošlogodišnji stražnji ovjes.

Related Posts
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x