Prošlo izdanje Svjetskog prvenstva Formule 1, kad govorimo o Ferrariju i timovima koji koriste pogonsku jedinicu Ferrarija, obilježio je izraženi nedostatak snage te pogonske jedinice, a posljedično i loši razultati Ferrarija, Alfa Romea i Haasa. Možda o lošoj godini najbolje svjedoče pozicije u poretku konstruktora – šesta, osma i deveta.

U 2021. Ferrari očekuje značajan pomak kad je u pitanju pogonska jedinica. Novi motor stvoren u Maranellu trebao bi donijeti iskorak, a isto očekuje i šef momčadi Alfa Romeo, koja je u ponedjeljak predstavila svoj bolid C41. S novim motorom Alfa bi željela smanjiti zaostatak za momčadima iz sredine poretka.

“Suradnja s Ferrarijem ide jako dobro. Imali smo važan i dugačak sastanak tijekom zime, pokrili teme iz prošle godine s kojima nismo odradili savršen posao. No, na dobrom smo putu”, kaže Vasseur pa dodaje: “Suradnja je sve bolja i bolja, a s njihove strane, mislim da će nadoknaditi veliki dio onoga što je predstavljalo problem prošle godine.”

Pretpostavimo li da će Ferrarijev novi motor doista biti dovoljno moćan i vozačima ponuditi više snage za borbu s ostalim bolidima na gridu, u redovima Alfe još su se morali pobrinuti da aerodinamički paket bude efikasan. Usprkos nekim promjenama pravila, Vasseur vjeruje da je i na tom planu odrađen kvalitetan posao.

“Iako su postavljena određena ograničenja i promjene pravila, mi i dalje imamo slobodu razvijati bolid sa strane aerodinamike i to smo učinili. Međutim, nije važno koliko razvijete bolid, već morate napraviti bolje od ostalih. Mi smo napravili neka poboljšanja. FIA je odlučila mijenjati pravila kako bi usporila bolide, a ja mislim da se vraćamo na pristojnoj razini”, rekao je šef Alfine momčadi.

6
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
4 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
TORPEDO

Ferrari ulazi sa službenom ekipom u Le Mans Hypercar klasu.
Naravno,smanjenje troškova u F1 preusmjerilo je dio ekipe na novu klasu,pričalo se već o tome.

avatar
Član
Desmosedici

Nisam prije vidio da si ovo objavio..i ja sam to objavio malo opširnije u članku o prvoj vožnji Pereza sa Red Bullom..Pozz.

avatar
Član
Desmosedici

Evo, Sainz doveo svog osobnog sponzora u Ferrari: F1: Estrella Galicia, novi momčadski partner Ferrarija Giacomo Rauli 22. veljače 2021., 17:33 Danas popodne Scuderia i Estrella Galicia najavili su partnerstvo koje će ih ujediniti počevši od ove sezone Formule 1. Nekoliko dana nakon službenog predstavljanja Scuderia Ferrari Mission Winnow 2021 momčadi za Svjetsko prvenstvo Formule 1, najavljeno je novo, važno partnerstvo s novim sponzorom. “Scuderia Ferrari Mission Winnow sa zadovoljstvom najavljuje dolazak novog momčadskog partnera: Estrella Galicia 0.0, koji će biti” službeno pivo “Scuderije u sljedećim sportskim sezonama”, navodi se u priopćenju. Riječi su Mattia Binotta, generalnog direktora i direktora… Read more »

avatar
Član
west 44

Znalo sad će te biti još brži od njih nego prošle godine!

avatar
Član
Desmosedici

..”nanizat” ćemo i još neke koji se tome ne nadaju..

avatar
Član
Desmosedici

Vjerovatno su se na tom sastanku dogovorili i o smjeru razvoja bolida da mogu međusobno podijeliti iskustva. Naime, Alfa je potrošila dva tokena za razvoj prednjeg dijela bolida..nos, ovjes i pripadajuća areodinamika..Ferrari i HAAS su odlučili tokene potrošiti na zadnji dio bolida..tako Ferrari i HAAS ugrađivaju novi uži mjenjač, novi stražnji ovjes i pripadajuću aerodinamiku..dok će Alfa koristiti prošlogodišnji mjenjač i prošlogodišnji stražnji ovjes.