Prvaci dogovorili detalje ugovora – Hamilton ostaje u Mercedesu barem do kraja 2021.!

Službeno je potvrđen novi ugovor između Lewisa Hamiltona i momčadi Mercedes za 2021. godinu!

Izuzetno uspješna suradnja koja traje od 2013. godine nastavlja se i u nadolazećoj sezoni, što znači da ćemo 2021. na gridu imati četiri svjetska prvaka. Lewis će braniti naslov, a među ostalima, njegovi će izazivači biti Fernando Alonso u Renaultu, Kimi Raikkonen u Alfi i Sebastian Vettel u Aston Martinu.

Lewis HamiltonMercedes je stigao iz McLarena na kraju 2012. godine s jednim naslovom prvaka svijeta, osvojenim 2008. godine. Nakon jedne sezone “uhodavanja”, krenuo je fantastičan period za Britanca, koji je u sljedećih sedam sezona osvojio još šest titula. Izmaknula mu je jedino ona 2016. kad je uspješniji bio momčadski mu kolega, Nico Rosberg.

Također, Lewis je u suradnji sa svojim kolegama i članovima tima poveo Mercedes do svjetskog rekorda, sedam uzastopnih naslova u Svjetskom prvenstvu konstruktora. Prošle godine Hamilton je srušio rekord po broju pobjeda u Formuli 1, a osvajanjem svog sedmog naslova prvaka poravnao se po broju titula s Michaelom Schumacherom.

Lewis slavi sedmi naslov prvaka, potvrđen na VN Turske

Nakon svih tih uspjeha, logičan je bio nastavak suradnje Hamiltona i Mercedesa, no ipak se priča oko novog ugovora protegnula na gotovo cijelu sezonu 2020. pa i duže. Zbog svih izazova vezanih uz pandemiju koronavirusa, gustog kalendara natjecanja i lova na ranije spomenute titule, pregovori su stalno odgađani. Očekivalo se da će ugovor biti potpisan mnogo ranije, krajem prošle godine ili odmah po ulasku u 2021. godinu, no na koncu smo morali čekati sve do 8. veljače.

Ovom objavom definitivno dolazi kraj raznim nagađanjima o eventualnom neslaganju unutar Mercedesa i možebitnom Hamiltonovom odlasku iz Formule 1. Svjetski prvak bit će na gridu barem još u 2021. godini.

“Uzbuđen sam jer ulazim u devetu sezonu sa svojim kolegama iz Mercedesa. Naša je momčad zajednički ostvarila nevjerojatne stvari i gledamo prema budućnosti sa željom za ostvarivanjem novih uspjeha, uz kontinuiranu težnju prema napretku, na stazi i van nje.”

“Odlučan sam nastaviti putovanje koje smo započeli kako bismo automobilizam učinili raznovrsnim i drukčijim za buduće generacije i zahvalan sam Mercedesu što pruža ekstremnu podršku mom pozivu da se riješi to pitanje. Ponosno mogu reći da naše napore dodatno pojačavamo ove godine pokretanjem fonda posvećenog raznolikosti i uključivanju u sport.”

“Inspiriran sam svime što možemo zajedno izgraditi i jedva čekam povratak na stazu u ožujku”, izjavio je Hamilton.

Potvrdom da će Lewis Hamilton voziti za Mercedes kompletiran je grid Formule 1 za 2021. godinu. Zadovoljan ovakvim raspletom je i šef njemačke momčadi, Toto Wolff.

“Stalno smo bili usklađeni s Lewisom u toj želji za nastavkom, ali vrlo neobična godina kakva je bila 2020. dovela je do toga da je trebalo malo više vremena za završiti proces. Zajednički, odlučili smo produžiti našu sportsku suradnju za još jednu sezonu i započeti dugotrajniji projekt kojim želimo na višu razinu podići težnju da u našem sportu bude izraženija raznolikost. Lewisovi natjecateljski rezultati ravnopravno stoje uz sve ono najbolje što je svijet sporta ikada vidio i on je vrijedan ambasador našeg branda i naših partnera.”

“Priča o Mercedesu i Lewisu zapisana je u povijesne knjige našeg sporta tijekom prošlih osam sezona, a još smo uvijek gladni natjecanja i dodavanja novih poglavlja u tu knjigu”, poručuje Wolff.

38 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Berislav

Obzirom da se može ovdje pročitati cijela bulumenta ‘gluposti’ u prisutnim komentarima, pitam, što se to desilo momčadima na gridu u ovih zadnjih osam godina nisu u stanju da po važećim pravilima LEGALNO naprave bolide koji mogu biti konkurentni recentnom prvaku? Možda pored raznoraznih teorija urote netko zna pravi odgovor. Neka vam je sa srečom u ovoj sezoni.

Desmosedici

To bi se trebali zapitati baš vi uvaženi Gospodine..kako to vrhunski inžinjeri raznih nacija koji imaju neograničene resurse godinama ne mogu napraviti pogon konkurentan..mislim na razini Mercedesova pogona..Ferrari se tu bio opasno približio pa je njihov “guru dobio po turu”..mislim na Zimmermanna..a nisu to neki šarlatani a ovi drugi posjetioci iz svemira sa nekom nama nepoznatom tehnologijom.. strojarstvo je opće poznata znanost proširena po cijelom globalnom svijetu..i inžinjeri koji rade na svim tim pogonima su iz čitavog svijeta..nema tu tako velikih tajni..bolid, mislim šasiju, neki mogu napraviti i bolju, kao recimo Red Bull, tj. Adrian Newey..Dajte objasnite nama teoretičarima urote… Read more »

TORPEDO

TOTO WOLF “Zajedno smo se složili oko jednogodišnjeg ugovora. Prva stvar – 2022. godine imamo veliku promjenu pravilnika. Druga stvar – želimo vidjeti u kojem će se smjeru razvijati svijet, ali i naša firma. Treća stvar – pregovore smo odradili jako kasno.” “Daimler, odnosno Mercedes, je u velikom procesu transformacije prema električnoj mobilnosti, a to sa sobom novi investicije. Živimo u financijskoj realnosti koja je drukčija od one od prije par godina.” Očekivano,u prijevodu…znači da će kao Honda podviti rep i pobjeći…a što se drugo od takvih moglo i očekivati…nemaju oni F1 u svom DNA,nikad imali…sad me samo strah za… Read more »

Desmosedici

Ti neće nikada navijati za Ferrari, već uvijek za onoga koji je naopasniji takmac Ferrariju..i bez obzira na rezultat ti će uvijek biti iskompleksirani i nesretni jer nemaju svoj pravi indetitet ni svoje “ja”.

Deyo

Niti je on siguran da će moći ovako dominirati, mada je bolje reći da je bio više kao klaun u cirkusu, niti Wolf i gang, da će se ovo smjerujija od 2014. moci nastaviti. A šteta, bilo bi fino da od 2022. bude ujednačeno, onda bi pale maske i videli bi pravog Hamiltona kao što je nekoc bilo, čim ga stave pod pritisak krenu sudari i zakucavanja.
Sve ovo je bila krajnje arongantna i prljava Britanska politika.
Politički i kroz prizmu biznisa, jeste najvijeci, kroz sportku prizmu, ni u ludilu!!!

TORPEDO

Odavno već govorim o tome da britanci nisu mogli smisliti da jedan nijemac bude najbolji na svijetu pa su namjestili svog…

robif

4 sv.prvaka…haha.pa i NK Zagreb je bio prvak HNLa…i Grčka je osvojila Euro 2004 mislim…i nestali bez traga

TORPEDO

Nevezano uz temu htio bih prokomentirati vjerojatno zamrzavanje motora? Zbog jedne ekipe (Red Bull) i njihovih prijetnji o navodnom odlasku iz F1 ide se u zamrzavanje motora.To mi isto toliko nepošteno koliko i tokeni svih ovih godina koji su išli na ruku Mercedesu. Prije svega što F1 nije natjecanje aerodinamičara koje će se izjednačavanjem motora previše naglasiti… Jedini koji su u toj situaciji zadovoljni su Red Bull i Alpha Tauri,prije svega RB.Dobro znamo da bez tvorničkog motora nitko nema šanse osvojiti svjetsko prvenstvo,dok bi izjednačavanjem snage baš gore opisani imali najveću prednost u geniju Adriana Neweya…briljantnog aerodinamičara,ako je još što… Read more »

Desmosedici

Da..miswlim da će se nastaviti ta nepoštena praksa..vidjećemo tko će tu na kraju profitirati a tko izgubiti..ali u principu to nije u redu ni u d

Desmosedici

..duhu F1 koji se zasniva na slobodi tehničke kreacije bez umjetnih ograničenja.

dansla

O. K. i to je riješeno, idemo sad po 8.

klepesina

4 svjetska sampiona trojica bivsih sampiona tu ne postoji niti jedan izazivac jedino sto mogu izazvat to je momcadskog kolegu i to je upitno

Desmosedici

Ovo sve mi izgleda na tragu onoga što piše u prijevodima one dvije kolumne koje sam vam objavio jučer i prekjučer..mislim da je Ola Kallenius preuzeo inicijativu i kontrolu nad situacijom i da je “spustio na zemlju” i Totta i Lewisa..dakle, ugovor za sada na jednu sezonu, kako izgleda nema ni klauzule o mogućnosti veta za izbor momčadskog kolege..novac će sigurno biti izdašan kao i uvijek i kako zaslužuje da dobije najuspješniji vozač F1..mislim da to nikad nije ni bio problem u ovoj sapunici oko obnove ugovora.

klepesina

Ma uzece im Ham koliko oce para i na koliko oce eto to je moje misljenje

Desmosedici

nerće..svakako će ga platiti pristojno kako i zaslužuje..Njemci s

Desmosedici

..pardon..uteklo mi je na forum..dakle da dovršim misao..Njemci su doduše prepustili Englezima da tu “vode kolo” kako bi uspjeli u ovom projektu da ne budu “politički minirani”..ali ipak je to njihovo..to oni plaćaju..Njemci ne funkcioniraju tako da bi to bilo kako ti zamišljaš..nema tu balkanluka niti latinos ponašanja..ne daju se ucjenivati..plaćaju pošteno ono što si zaslužio i dok to možeš odrađivati..pogledaj samo Bayern i sve će ti biti jasno..Bayern sve osvaja bez preskupo plaćenih zvijezda jer vjeruju u sebe, u svoj rad, red i znanje..dovode perspektivne mlade igrače za skromne novce, od njih naprave vrhunske igrače koji mogu sve..što će… Read more »

klepesina

zaboravio si napisati MISLIM jer i nije nista drugo nego to

klepesina

prvo se dogovori sam sa sobom ciji je mercedes dal britanski il njemacki

Desmosedici

Davno sam to elaborirao, ali se moram ponavljat..Mercedes je vlasništvo svojih dioničara i to tako funkcionira u globalnom svijetu..ali ipak je to njemački ponos i njemačka kompanija..ako govorimo o ovoj F1 momčadi tu se stvari po tom pitanju kompliciraju..Mercedes je to tako svjesno i pametno odigrao da nmebi imao političkioh problema..momčad ima sjedište u Engleskoj i tu se sve proizvoidi i odrađuje..stručni kadar im je većinom sastavljen od Engleza i Talijana, najmanje od Nijemaca..tu vlada engleski duh i engleska atmosfera..i sve im zasad ide kao “po loju”.

TORPEDO

Meni se to čini ovako..dobro zna da će kao i svih proteklih 8 godina imati apsolutnu dominaciju sa Mercedesom i osvojit će siguran 8 naslov.
Međutim,ako se izjednače motori (sad bi neki “pametnjakovići” sa foruma rekli..nije motor nego PU…a ja kažem,nije drek nego se pas posrao…toliko o tome) i ako netko napravi bolju šasiju za 2022 od Mercedesa,nema više dominacije,nema više pobjeda…i vjerujem da će se “herojski” povući iz F1 da ga ne išamaraju mladi lavovi.

Gigi

Sve je moguce kako si napisao samo mi nije jasno kako ce Ham znat tko je napravio bolju sasiju za 2022?

TORPEDO

Još uvijek vjerujem u genij Adriana Neweya,iako nakupio i on godinica…a ne kaže se bezveze da je staroga psa teško naučiti nove trikove.
Dolaze mladi sa svježim idejama,i sigurno će netko napraviti odličan posao,možda i Mercedes…ali motori će biti svima isti i to će jako izjednačiti grid.Dominacije kao što je bila zadnjih 8 godina više biti neće,a mladi lavovi kucaju na vrata…a 37 godina na leđima?

klepesina

nikada u f1 nista nije bilo a niti ce biti izjednaceno nit ujednaceno nije cak ni blizu nikada bilo uvjek je bila dominacija i tako ce i biti

klepesina

da dovrsim uvjek je bilko 1-2 tima u borbi za sampionat i ne brini nece se desiti da sve ekipe budu tu negdje po performansama od toga nema nista bez obzira da sve ogranicis

Desmosedici

Da..uvijek je tako bilo, ali ipak ne kako ti kažeš..treba razlikovati pojam konkurenta momčad i dominantna momčad konkurentna momčad znači da je sposobna za pobjede i za naslove..tada u principui bude još takve dvije do tri momčadi i to je pravo takmičenje i bude zanimljivo i neizvjesno..to je bila praksa većine dobrih sezona u F1..drugi pojam je dominantna momčad koja nema nikakvu ozbiljnu konkurenciju čemu smo svjedoci u ovoj hybrid eri..i prije toga je bilo povremenih sličnih situacija kao Mclaren 1988/89, Williams 1992/93, Ferrari 2002. i 2004. Red Bull skoro pa svo vrijeme 2010-2013..eto to je ta, ali bitna razlika..slažem… Read more »

klepesina

ama kolega ovde vrvi od strucnjaka samo mi nije jasno kako ih ne vide ovi iz oivih poernulih ekipa a nista moracemo im pisat steta da oved dangube talenti

Desmosedici

Daj nas ti predloži..svi vide tvoj kapacitet.

mika.KA

Sir Lewis Hamilton!

klepesina

Jedan i jedini SER LEWIS HAMILTON

Desmosedici

Ima i Sir Oliver iz Alana Forda.

klepesina

Pa da u pravu si kolega sve sto valja ima titulu SIR

Desmosedici

Ti si rekao o Ser a ne Sir?..to ti je ono kao Sluga ili kao Gospodin..pa se ti odluči na što si mislio.

TORPEDO

Vauuuu,koja vijest…samo su budale mogle misliti da neće potpisati? Dobit će više love (40 miliona) i mogućnost reklamiranja osobnih sponzora na kacigi i odijelu. Interesantno da je potpisao samo na jednu godinu sa mogućnošću produžetka na 2022,možda zato jer nije siguran da će imati apsolutnu dominaciju pa ga strah konkurencije? Izgleda da će biti zamrzavanja motora do 2025,a to će ujedno značiti da će motori biti izjednačeni po pitanju snage. Citiram sa MAX F1 portala… ““Pretpostavljam da će osim Red Bulla i Toro Rossa glasati i tri Ferrarijeve momčadi, Ferrari, Alfa Romeo i Haas, kao i Renault.” Marko ne spominje… Read more »

robif

Kao kad su izbori kod nas…toliko strke i svega,a zna se tko ce pobjediti…

Gigi

Ovaj ugovor ce uci u anale.

TORPEDO

Čega hahaha???

Gigi

Zaboravio sam navodnike stavit 🤣

rolu

ZAKON KOMENTAR…..BAR NAS JE NASMIJAO…..

Related Posts