Leclerc priznaje da bi volio sudjelovati u utrkama 24 sata Le Mansa

Charles Leclerc kaže da bi pristao voziti za Ferrarijevu momčad u utrkama 24 sata Le Mansa ako se ukaže prilika. Ferrari je u srijedu najavio da će se vratiti u prvu klasu trkaćih sportskih automobila 2023. godine ulaskom u Le Mans Hypercar klasu Svjetskog prvenstva u utrkama izdržljivosti. Leclerc je prošle godine sudjelovao na virtualnom događaju Le Mans koji su vodili Motorsport Games, a nakon toga je izjavio da bi volio sudjelovati i u stvarnom životu.

Govoreći o Ferrariju uoči sezone 2021., Leclerc je rekao da bi u budućnosti prihvatio voziti utrke 24 sata Le Mansa iako mu je sad fokus Formula 1.

“Volim Le Mans, oduvijek sam bio ljubitelj Le Mansa. Ako se ukaže prilika, vrlo rado ću se pridružiti. Trenutno mi je glavni fokus Formula 1, Ali opet, ako postoji prilika, zašto ne?”

Šef Ferrarijeve momčadi Mattia Binotto tvrdi da razmatranje ulaska u takmičenje 24 sata Le Mansa nije rezultat ograničenja budžeta u F1 koje je uvedeno za sezonu 2021. Iako se Binotto distancirao od vođenja LMH tima, rekao je da će biti otvoren za svaku suradnju gdje to bude moguće.

“Ne, to uopće nije posljedica financijskih propisa. Program je razmatran sa stanovišta kompanije da bi mogao biti od interesa, a mi smo odlučili uključiti se.”

“Hoću li biti ja glavni? Mislim da bismo trebali shvatiti da je Ferrari jedinstvena kompanija, nije važno tko je glavni, a tko odgovoran. Ali ne, ja neću biti direktno zadužen za to.”

“Kao Scuderia Ferrari, u potpunosti smo fokusirani na F1 program. Ali bez sumnje, ako kao F1 tim budemo mogli pružiti podršku nekim znanjem i stručnošću, učinit ćemo to, jer smo jedinstvena kompanija”, dodao je Binotto.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 44

Le Mans 66 velika pobjeda Forda i početak dominacije legendarnog GT 40 i veliki poraz Ferrarija i bahatog Enza ovjekovječen i filmom. Ferrari od 66 nikada više nije pobjedio na ovoj trci!!!

Desmosedici

Jest još mnogo puta u manjim GT klasama..sve u svemu 36 pobjeda na LeMansu..ima li netko više?..ali zato će se opet vratiti i u najjaču klasu i opet pobijediti..a za Ford ne znam.

Desmosedici

P.S. Pa gdje si baš našao Ford da se narugaš Ferrariju? Da si spomenuo Porsche, skinuo bih ti kapu i rekao: “Znaš! Svaka čast majstore!” Ovako ti ne mogu reći ništa nego “Bijedno i zločesto”. Da ne bi obmanjivao one koji to slabije prate ja ću im kazati..najduži niz od 7 uzastopnih pobjeda u generalnom plasmanu na 24h LeMansa je imao Porsche 1981.-1987. ..zatim slijedi Ferrari sa 6 uzastopnih pobjeda 1960.-1965. ..a Ford je imao sa tim “opjevanim” GT 40, eto 4 pobjede u nizu 1966.-1969. ..neću spominjat Audi koji je ipak ikona ove utrke, ali bi ga netko uvijek… Read more »

Desmosedici

Evo, da se ne lažemo..ovo se odnosi samo na generalni plasman, pobjedu u najjačoj klasi, ne u onim manjim klasama..dakle generalni pobjednici 24h LeMansa..nisam upisao sve momčadi..samo najbolje i najpoznatije: Porche 17 pobjeda, Audi 13 pobjeda, Ferrari 9 pobjeda, Jaguar 7 pobjeda, Bentlery 5 pobjeda, Alfa Romeo 4 pobjede, Ford 4 pobjede, Mercedes 1 pobjeda, Sauber Mercedes 1 pobjeda..

west 44

Moj post gore se odnosi na objavljeni članak i samo je jedna zanimljivost u vezi toga s obzirom da postoji i film o tom događaju, a tvoji postovi su čisto prodavanje pameti odnosno prepisivanje s wikipedie, ubacivanje postova pod članke koji nemaju veze s njim,pa ne znam kako ne kužiš da onaj koga to zanima će o tome tamo i pročitat tako da tvoje prepisivanje zamara ali pošto si ti egotrip to je jače od tebe. Eto kad već hočeš može i Porche, uglavnom koja god ozbiljnija ekipa dođe ta vas ispraši i ode kući!!!

Desmosedici

Tvoj post je tako proziran, a odnosi se na tvoju prikrivenu namjeru da se narugaš sa Ferrarijem..brojke su egzaktne i one ne lažu..Ferrari ima 36 pobjeda na 24h LeMansa od toga 9 u generalnom plasmanu što znači da je 9 puta bio pobjednik cijele utrke, a povukao se 1973..znači, prije velikih uspjeha Porschea i Audia koji su ostvareni u novo vrijeme..u ovom stoljeću..i ti bi se tu nešto rugao? Rugaš se sam sa sobom.

TORPEDO

24 sata LeMansa je jedinstvena utrka u svijetu motosporta,uz Monte Carlo i Indianapolis.
Po svojem značaju,tradiciji i utjecaju neusporedivo sa ičim drugim!!
Još bih tu dodao i rally Dakar…u svemu je ravnopravan osim po godinama i tradiciji.

Desmosedici

Da..ali ovo su kružne utrke na autodromu ..circuit..trkaćoj asfaltnoj stazi..a Dakar je više neka vrsta relija..ja bih onda recimo i rally WRC Monte Carlo stavio uz bok ovih legendartnih utrka.

Related Posts