Kup Hrvatske u Gran Turismo Sportu: Nositelji opravdali ulogu favorita

Iza nas su prve dvije utrke Kupa Hrvatske u Gran Turismo Sportu. Hrvatski auto i karting savez u suradnji sa zajednicom Gran Turismo Hrvatska uspješno su debitirali kao organizatori prvog povijesnog Kupa Hrvatske u Gran Turismo Sportu.

Iznenađenja nije bilo. Najbolja šestorica, ujedno i prvi nositelji u ždrijebu, opravdali su svoje pozicije te ostvarili dvostruke pobjede. Maksimalnih 20 bodova osvojili su: Mihael Matika, Antonio Pren, Ivan Zanze, Darko Kamenčić, Igor Perković i Robert Kresaj.

Odvožene su dvije utrke. Prva je bila na stazi Fuji, smještenoj podno istoimene planine, gdje su vozači pružili fantastične borbe u svim skupinama. Posebno treba istaknuti borbe u skupini C gdje je u početnoj fazi čak 5 vozača bilo unutar 3 sekunde razmaka. Nakon bokseva to se suzilo na 3 vozača koji su nastavili borbu sve do zadnjeg zavoja utrke.

Druga utrka se održala na hrvatskoj stazi koja je u Gran Turismo svijetu smještena podno Biokova. Dragon Trail je staza koja je više tehnička i traži iznimnu hrabrost i preciznost u pokušajima obilaženja. Bilo je nekoliko incidenata, ali sve u svemu smo vidjeli jako dobre i lijepe vožnje od prvog do zadnjeg kruga.

Obje “planinske” staze su ispunile očekivanja i sada vozači čekaju sljedeće utrke i automobile: Brands Hatch i Barcelonu, Fiat 500 Abarth i Ford Mustang GR.4.

Novi spektakl na rasporedu je već u nedjelju.

Related Posts