Wolff: Vremena krugova sljedeće godine neće biti brza kao 2020.

Toto Wolff smatra da bolidi sljedeće godine neće biti brži od ovogodišnjih, nakon novih pravila koja smanjuju utjecaj aerodinamike.

U pokušaju da se smanji veliki skok u performansama, a koji su timovi otkrili te stavili gume pod sve veći stres, u pravila za 2021. godinu unesene su brojne promjene.

Osim prilagodbi difuzora i kanala za hlađenje kočnica, ključna razlika bit će na podnici bolida ispred stražnjih kotača. Smanjuje se površina s kojom momčadi mogu raditi na protoku zraka, a koja se može iskoristiti za poboljšanje aerodinamike.

“Aero je znatno smanjen na podnici oko guma i trebat će neko vrijeme da se sustigne ta razina aerodinamike.”

“Još uvijek smo u sredini svog razvoja za sljedeću godinu, ali sumnjam da ćemo brzo doći do kraja. U tom pogledu, i s tim da gume budu još nešto tvrđe, mislim da nećemo biti blizu vremena krugova koja smo vidjeli ove godine. Barem ne u prvoj polovici godine”, rekao je Toto.

Pirelli donosi robusnije gume za iduću godinu u pokušaju da spriječi probleme koji su rezultirali brojnim poteškoćama ove sezone.

“Siguran sam da ćemo se s gumama, nakon što ih shvatimo i pravilno pogledamo podatke i aero utjecaj, moći bolje nositi i da tu možemo nadoknaditi nešto brzine”, zaključio je Wolff.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

Opet toto biti cete opet brzi a pravila se mijenjaju svake godine nagore f1 treba promjene

klepesina

pa svako godine su neke promjene,problem je sto se neko nezna prilagodit i napravit bolid vec lutaju il se prelutaju pa se uhvate sa prstima u pekmezu pa fasuju penalty

Related Posts