Sainz: Bitka za treće mjesto u poretku konstruktora nikad nije bila napetija

Nakon 13 utrka ove godine, od trećeg do petog mjesta u poretku konstruktora samo je jedan bod razlike.

Renault potpomognut postoljima Daniela Ricciarda u protekle tri utrke trenutno prednjači sa 135 bodova, a McLaren i Racing Point izjednačeni su na 134 boda odmah iza.

“Uspjeli smo osvojiti važne bodove u posljednjim utrkama, a borba za treće mjesto u konstruktorima je suludo bliska. Ne sjećam se žešće borbe u sredini poretka posljednjih godina”, rekao je McLarenov Carlos Sainz.

U međuvremenu, gledajući prema Velikoj nagradi Turske, Sainz je dodao:

“Ne možemo si priuštiti da izgubimo bilo koju priliku i svaki dio vikenda je važan. Izvlačenje maksimuma iz automobila, počevši od petka i do kvalifikacija, može napraviti veliku razliku za utrku. Svaki mali detalj može imati utjecaja, a preostale su nam samo četiri utrke, moramo biti fokusirani.”

Za brojne vozače Istanbul Park bit će potpuno nova staza, tako i za Carlosa. No, Sainz radi solidnih rezultata u posljednjih nekoliko utrka želi ovaj vikend slično nastaviti i u Turskoj.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mars32

Možda i završimo 6. ali nije bitno. Brzina bolida u drugom dijelu ove sezone je kompromitirana zbog mogućnosti boljeg razvoja u sljedećoj sezoni. Da se nije dogodila Rusija vjerojatno bi trenutno bili 3. ali vjerujem da će Sainz u preostale 4 utrke nadoknaditi te propuštene bodove.

Related Posts