Automotodrom Grobnik ovog će vikend ugostiti prestižnu EuroNASCAR seriju punog naziva “NASCAR Whelen Euro Series”. Tijekom subote i nedjelje vozit će se peta i šesta utrka sezone za klase EuroNASCAR PRO i EuroNASCAR 2, nakon što su ranije ove godine održane utrke u Italiji i Belgiji.

Ukupno je prijavljeno 45 vozača iz 22 momčadi za hrvatski NASCAR GP, a na “Grobničkoj ljepotici” možemo očekivati četiri uzbudljive utrke, po dvije u svakoj klasi.

 

Vodeći vozač prvenstva u klasi EuroNASCAR PRO je dvostruki prvak Alon Day. Izraelac i njegov PK Carsport Team sve su ovosezonske utrke završili među pet najboljih, a pobjedom u prošloj utrci na stazi Zolder došao je na 142 osvojena boda. Dan ranije u Belgiji je slavio mladi Danac Lasse Sorensen (DF1 Racing), drugi u ukupnom redosljedu s deset bodova manje od Daya, a vodeći u poretku juniora. Bod iza njega je Talijan Gianmarco Ercoli (CAAL Racing), a četvrto mjesto drži branitelj naslova Loris Hazemans (Hendriks Motorsport) s 21 bodom zaostatka za Izraelcem.

Ono što je nama posebno zanimljivo, u kategoriji EuroNASCAR PRO nastupat će i naš legendarni automobilist Niko Pulić, vozeći Ford Mustang momčadi Alex Caffi Motorsport i to prikladno sa startnim brojem 1.

U kategoriji EuroNASCAR 2 vodeći je Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport) sa 133 boda, iako ove sezone nije upisao nijednu pobjedu. Dva boda manje od njega ima dvostruki pobjednik iz Vallelunge Tobias Dauenhauer(Hendriks Motorsport), a još bod manje osvojio je Alessandro Brigati (Feed Vict Racing), što jamči vrlo uzbudljivo nadmetanje u toj kategoriji.

Zbog mjera zaštite od širenja virusa COVID-19, priredba će biti održana iza zatvorenih vrata te pristup Automotodromu Grobnik za gledatelje neće biti dopušten. Međutim, svi ljubitelji automobilizma kvalifikacije i utrke moći će pratiti putem Kreator TV-a i YouTube kanala Kreator TV-a.

Program će početi vrlo rano već u subotu, uvodnom emisijom od 8:35, a u 9 sati kreću kvalifikacije za kategoriju EuroNASCAR PRO. Odmah potom kvalifikacije će voziti skupina EuroNASCAR 2, a subotnje su utrke na rasporedu od 11:45 za EuroNASCAR 2 te 15:15 za EuroNASCAR PRO. Subotnji program moći ćete pratiti na ovoj poveznici:

Vozači u nedjelju ujutro imaju samo kratko zagrijavanje. Utrka klase EuroNASCAR 2 na rasporedu je u 10:30, dok će ekipa EuroNASCAR PRO kategorije svoju drugu utrku vikenda voziti od 14:15. Kreator TV će imati bogat popratni sadržaj s javljanjima sa staze te razgovorima s brojnim gostima. U nedjelju prijenos možete pratiti na linku:

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o