Kvyat: Prije nego sam vidio nesreću, bio sam ljut na Grosjeana

Danil Kvyat izjavio je nakon utrke kako je bio vrlo ljut zbog poteza koji je Romain Grosjean izveo nesposredno prije nesreće, no nakon što je u svom retrovizoru vidio plamen i dim, ta se ljutnja u sekundi pretvorila u ozbiljnu zabrinutost za zdravlje svog kolege s grida.

AlphaTaurijev vozač pri tome je mislio na potez koji je Francuz izveo nedugo nakon starta kada je Grosjean naglo skrenuo prema njemu i presjekao mu put. Naime, nakon starta u velikoj gužvi koja je uobičajeno nastala u prvoj kombinaciji zavoja, Romain Grosjean naglo je skrenuo udesno čime je presjekao put Danilu Kvyatu, a zbog čega je došlo do kontakta između dva bolida i stravičnog izlijetanja. Grosjeanov se bolid potom prepolovio, a prednji dio bolida ostao je zaglavljen ispod zaštitne ograde u vatrenoj kugli iz koje se nakon petnaestak sekundi Francuz nasreću uspio pojaviti gotovo neozlijeđen.

Kvyat je izjavio kako je u prvi mah bio iznenađen i ljut zbog Grosjeanovog poteza, no također, naglasio je i kako je ugledavši plamen vrlo je brzo zaboravio na sve to.

“To je bio doista zastrašujuć trenutak. Nakon starta i nekoliko zavoja, vidio sam ga kako dolijeće s lijeve strane nekon čega je došlo do kontakta. U tom sam trenu bio ljut i začuđen njegovim potezom pri čemu sam pomislio Što ovaj radi?. No u trenutku kada sam u retrovizoru ugledao plamen i dim u sekundi sam zaboravio na to i bio zabrinut za Romainovo stanje. Čim sam vidio sve to u retrovizoru, odmah sam pomislio ovo ne može biti dobro, ali nasreću sve je prošlo bez većih posljedica. ” pojasnio je Rus.

Nakon restarta Rus se našao usred još jednog incidenta, ovoga puta s Lanceom Strollom nakon kojega je Kanađanin također, prilično spektakularno poletio i završio okrenut naopako. Nasreću bez posljedica, no ta je situacija Kvyatu uništila utrku zbog izrečene kazne od +10 sekundi, a koja je prema viđenju Alpha Taurijevog vozača nepravedna i neopravdana.

“U ovom slučaju apsolutno ne dijelim mišljenje sudaca jer ja doista nisam imao kamo. Postavio sam cijeli bolid na unutarnji dio zavoja, no Stroll je iako je zasigurno znao i vidio da sam tamo skrenuo prema meni i zato smatram kako je ova sudačka odluka dosta problematična. Ta je kazna u potpunosti uništila moju utrku i iako sam odradio dobar drugi start utrke i uključio se u sredinu poretka, nakon tih 10 sekundi utrka je bila uništena.” zaključio je Kvyat.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

mislim da je bio pragresivan za strolla i kazna je za ono na startu nije kriv on se mogao zljediti zavrsio naopacke dobro je sve prošlo,, sada opet barein ovalni,, vidjet cemo biti ce brza konfiguracija nego ova,,,

Related Posts