Ricciardo: Renault više nije ‘slučajan’ bolid

Daniel Ricciardo kaže da je jedan od ključnih čimbenika, koji je pomogao Renaultovom napretku u Formuli 1, taj da više nema bolid s nepoznatim faktorima. Danielovo postolje na VN Eifela “natjeralo” je Renault da se bori za treće mjesto u prvenstvu konstruktora.

Jedna od ključnih prednosti Renaultovog bolida u posljednje vrijeme bila je njegova pouzdanost, te je od VN Belgije završio u prvih šest na svakoj utrci.

“Od početka sezone, to je kao novi automobil u odnosu na prošlogodišnji u smislu brzine i pouzdanosti. Stražnji dio automobila “pokupio” je puno aerodinamičkog utjecaja, pa nam je to dalo samopouzdanja kod stiskanja papučice gasa kako bi bolje izašli iz zavoja. Bilo je to oko Silverstonea, mislim da smo imali nekoliko nadogradnji i to se stvarno osjećalo kako smo u osnovi uspjeli pronaći jednostavnost u postavljanju automobila i to nije bilo slučajno, već odlično pripremljeno.”

“To je sada i dokazano: učinili smo to na stazama s niskim i velikim potrebama aerodinamičkog utjecaja. Dakle, da, mislim da je to dobar paket i trebali bismo imati u to povjerenja do kraja sezone”, rekao je Ricciardo.

Snažna forma Renaulta na VN Eifela bila je posebno značajna jer se pojavila upravo na stazi s visokom aerodinamičkim utjecajem s kojim se momčad borila početkom godine, a Esteban Ocon sada računa da može u svakoj utrci ići na ozbiljniji rezultat.

Related Posts