Automobilizam: Novi otkazi

Uz otkazivanje međunarodne brdske utrke na Sljemenu, iz kalendara HAKS-a za PH brisan je i nastup na Rallyju Železniki u Sloveniji.

ZAGREB – Trenutna epidemiološka situacija u Hrvatskoj, ali i okolnim zemljama, uz sve poduzete mjere i ograničenja, veliki je problem koliko toliko redovnom odvijanju hrvatskih automobilističkih natjecanja, čiji se intenzitet, nakon proljetne „blokade“ očekivao, gotovo iz vikenda u vikend, upravo od rujna do prosinca ove godine. Na žalost, pristigle su još dvije vijesti o otkazima.

Prva je iz redova jednog od najvećih hrvatskih autokluba, zagrebačkog „INA Delta“ koji je, u suglasju s domicilnom Općinom Stubičke Toplice, na čijem se prostoru odvija gotovo tri desetljeća znano i popularno natjecanje na brdskim stazama, ujedno domaćinom i suorganizatorom, otkazao održavanje “27. Nagrade Stubičkih Toplica”, što je bila predviđena ovog vikenda, od 4. do 6. rujna na stazi Pila-Hunjka, sa zagorske strane Medvednice. Prvi je to puta da se ova značajna i cijenjena manifestacija otkazuje. Drugo je to bodovno natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske, poslije nemogućnosti gostovanja u Ilirskoj Bistrici, koje se od šest predviđenih po „novom – korona“ kalendaru trebalo odvijati, tako da sada još ostaje za odraditi Buzet sredinom rujna i Dubrovnik sredinom listopada.

Hrvatski relijaši slijedećeg vikenda, 11. i 12. rujna, trebali su gostovati u Sloveniji, na “7. Rallyju Železniku”, koji se uz niz međunarodnih bodovnih sustava, uz slovensko, trebao bodovati i za hrvatsko prvenstvo. Na žalost, nemogućnost nesmetanog prelaska državne granice i važeće odredbe Republike Slovenije u pogledu pandemije Covid-19, uzrokovale su odlukom Odbora za autosportove HAKS-a da briše u kalendaru bodovanje PH. Za ovogodišnje PH u kalendaru još opstaju INA Delta Rally u Zagrebu krajem rujna i dva natjecanja u listopadu – Rally Poreč i Rally Idrija u Sloveniji.

U kartingu trenutno dobra vijest da će Virovitica i AMKK Cobra biti organizatorom i domaćinom dva natjecanja, s po dvije bodovne utrke, ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu.

Autor: Miroslav Krpan

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x