Kružna utrka za FIA CEZ i Prvenstvo Hrvatske na Slovakiaringu 22. i 23. kolovoza

Kraj ljeta hrvatske automobiliste vraća u ring. I to ne bilo koji i bilo kakav, već onaj na slavnoj slovačkoj pisti „Slovakiaring“. Jer kružna utrka za Centralnu Europsku Zonu (CEZ) i Prvenstvo Hrvatske vozit će se upravo ovdje, na kompleksu o kojem su sve do sada mnogi hrvatski vozači tek maštali! Da, baš tako, utrka se boduje i za Prvenstvo Hrvatske!

Sada sa sigurnošću možemo napisati kako san krajem ovog ljeta postaje java. Jer nakon korona stanke, Slovakiaring od 21. do 23. kolovoza bit će domaćin prvog velikog automobilstičkog događaja – Grand Prixa, utrke cestovnih automobila na stazi. Monoposti, GT3 vozila i brojna druga atraktivna vozila jedanaesti put u povijesti kruga postat će vladari piste. Europskoj eliti pridružit će se i hrvatski vozači jer će ova utrka zamijeniti onu predviđenu u Banja Luci, a „preseljenju“ zbog epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini. Kako je došlo do suradnje, otkriva predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, Davorin Štetner.

„Nakon odličnog Grobnika, ukazala se prilika priključiti se promotoru TCR-a te smo nakon nekoliko dana intenzivnih pregovora uspjeli osigurati prostor za PH usprkos velikoj razlici startnina u Europi i Hrvatskoj, koje su bile glavna prepreka održavanja utrke. Zahvaljujem kolegama Deanu Grpcu i Draganu Serdenu na promptnim reakcijama, jer bez zajedničkog djelovanja ovo ne bi bilo izvedivo“, kazao je Štetner.

Manifestacija će biti javna, iako s ograničenim brojem posjetitelja zbog propisanih sigurnosnih mjera i pandemije COVID-19. Napomenimo i to kako je Hrvatski auto i karting savez u suradnji s tvrtkom za međunarodni prijevoz automobila N-long – Neva logostika d.o.o. osigurao besplatan prijevoz trkaćih vozila na relaciji Zagreb – Slovakiaring. Rok za prijavu je petak 14. kolovoza do 12h putem e-maila haks@haks.hr.

Jedno je sigurno: mogućnost nastupa u slovačkom ringu hrvatskim će vozačima donijeti mnogo zabave i novo iskustvo vrijedno divljenja. Bit će to prava poslastica kakvu sve do sada hrvatski „krugaši“ nisu imali prilike iskusiti. Barem ne boreći se za titulu najboljeg u Prvenstvu Hrvatske.

Tekst: https://haks.hr/
Fotografija: https://kukkonia.sk

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x