Giovinnazi: Pritiskao sam previše

Za vrijeme utrke, Antonio Giovinazzi je imao tešku nesreću u srednjem sektoru. Talijan je u jednom trenutku prilično grubo prešao preko rubnika u zavoju Fagnes, izvrtio se i završio u barijerama. Pokušavajući ga izbjeći, George Russell je prešao preko krhotina, slomio prednje kotače i također završio u gumenom zidu.

Giovinazzi je ranije u utrci pokušao održati stabilan tempo loveći Ferrari Sebastiana Vettela. No, kako sam priznaje, tempo je bio prežestok te je nesreća okončala njegovu vožnju na Spa. Srećom, oba vozača su prešla bez ozljeda.

“Trznuo sam s upravljačem na izlazu iz zavoja. Previše sam pritiskao gas dok sam se vozio iza Vettela u DRS zoni. Vozio sam ipak mrvicu na granici. Ponekad kada vozite na ovakav način, nesreće će se dogoditi.”

Podsjetimo, Giovinazzi je i prošle godine završio VN Belgije zbog nesreće. Tada se to dogodilo u zavoju Pouhon. Sljedeća utrka je VN Italije gdje će vozač Alfa Romea pokušati popraviti dojam i povećati bodovni saldo. Za sada ima samo 2 boda koja je osvojio na VN Austrije.

Total
4
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x