George Russell zahvalan je na halo zaštiti nakon sudara s Giovinazzijem

George Russell osjeća se vrlo zahvalnim što je imao halo na svom Williamsu u trenutku sudara s otpalim kotačem s bolida Antonia Giovinazzija na VN Belgije.

Giovinazzi se izvrtio na izlazu iz Les Fagnesa u desetom krugu utrke te udario u zaštitnu ogradu. Njegov Alfa Romeo odbio se natrag na stazu, zbog čega je Russell bio prisiljen naglo skrenuti kako bi ga izbjegao te se i sam zabio u zaštitni zid na suprotnoj strani staze. Giovinazziju je tijekom sudara otpao kotač te udario u prednji dio Russellova bolida. Srećom, sudar je po obojicu vozača završio bez ozbiljnijih posljedica. Na stazu je izašao sigurnosni automobil i nije bilo potrebe za crvenom zastavom.

Russell je nakon povratka u boks izjavio kako nije imao sreće prilikom sudara te kako nije bilo načina da ga izbjegne. Također je izrazio zahvalnost na postojanju halo zaštite, nakon što je gledao kako se otpali kotač odbija prema njemu.

„Da sam skrenuo u desnu stranu, tamo je bio Antoniov bolid, a na lijevoj sam strani staze imao jak sudar s kotačem. Moram reći da mi halo pruža veću sigurnost u bolidu. Kada sam vidio da taj kotač ide prema meni, taj prizor mi je bio prilično strašan.“

„Zato sam vrlo zahvalan što imamo halo na bolidu. Fizički se osjećam dobro, ali sam očito pomalo frustriran, no utrkivanje je ponekad takvo“, zaključio je Britanac.

Giovinazzi je objasnio kako je razlog sudara bilo posljedica preupravljanja u trenutku izlaska iz zavoja.

„Nažalost, osjetio sam zanošenje stražnjeg dijela bolida pri izlasku, nisam mogao ništa učiniti. Žao mi je momčadi zbog toga što se danas dogodilo, no moram resetirati svoj um za Italiju. Žao mi je Russella jer sam uništio i njegovu utrku. Nije imao sreće i žao mi je zbog toga.“

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

najtezi sudar ove sezone dobro je russel prosao

1borna

Giovi prečesto griješi i izlijeće (pogledajte njegovu statistiku), nije on za F1 jer je opasnost
za druge!

Related Posts