Prije nekoliko dana potvrđeno je da će se u 2020. održati dvije utrke u Bahrainu, a danas smo dobili potvrdu da će druga utrka biti održana na adaptiranoj konfiguraciji staze – koja iznosi samo 3.5 kilometara!

FIA je donijela ovu odluku nakon detaljnih analiza različitih konfiguracija staze u Bahrainu, koji je i u prošlosti nudio različite verzije trkaće piste. Podsjetimo, već smo jednom gledali alternativnu verziju staze u Bahrainu. Bilo je to 2010. godine, kada je staza imala čak 24 zavoja i jedan krug je trajao gotovo dvije minute.

Simulacije predviđaju da će kvalifikacijska vremena iznositi manje od 55 sekundi, a vremena u utrci ispod 60 sekundi. Jedini pole position u povijesti sporta unutar jedne minute imao je Niki Lauda na VN Francuske na stazi Dijon-Prenois.

Staza u Bahrainu nudi pregršt alternativnih konfiguracija, a Ross Brawn komentirao je da će “vanjska” verzija staze nuditi najbolji događaj.

“Uzbuđeni smo što možemo objaviti da će se jedna od utrka u Bahrainu održati na vanjskoj stazi. Želimo zahvaliti našim partnerima sa staze za kontinuiranu podršku koju su nam pružali,” kaže Ross Brawn

“Prikupili smo više različitih opcija i zaključili smo da će vanjska staza pružati najbolju alternativu i novi izazov za sve momčadi. Visoke brzine i brzi krugovi  pružat će kvalitetno vrijeme za sve ljubitelje.”

Šeik Salman bin Isa Al Khalifa, glavni čovjek Međunarodne Staze Bahrain je dodao:

“Zahvaljujemo Formuli 1 za sav trud koji su uložili u analiziranju opcija za našu drugu utrku. To će biti odličan prikaz naše staze jer će se održati dvije, vrlo vjerojatno, kontrastne utrke u dva uzastopna vikenda. Naša vanjska staza nikada nije bila korištena za međunarodne utrke, tako da će to biti novi i uzbudljivi izazov za sve uključene,” komentirao je.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
4 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
robif

Daj maknite se od Arapa

avatar
Član
mody

bezveze trenbalo je vratiti jerez isepang a bahrein abudabi out

avatar
Guest
LHx6

Karting staza. Biti će dobra utrka, više krugova.

87 pokušaja prestizanja na ravnicama s DRSom.

avatar
Član
madgalico

Ok ideja..