Abiteboul: Volim F1, ali F1 ne voli mene

Slijedi malo “ljubavnih jada” Renaultova šefa Cyrila Abiteboula. Izjavio je kako on voli F1, ali osjeća da ga F1 ne voli i još čeka da mu sport “uzvrati ljubav”.

Pred nama je druga utrka na Silverstoneu za VN 70. obljetnice F1. Tom prilikom šefovi momčadi su se osvrnuli na njihova sjećanja vezana za sport.

Tako je Abiteboul, koji i dalje čeka na Renaultovo prvo postolje od povratka u F1 kao konstruktora, izjavio kako osjeća da ga F1 baš i ne voli.

“I dalje čekam da mi uzvrati ljubav,” rekao je Cyril.

“Volim F1, ali F1 ne voli mene. Imam sjajna sjećanja iz djetinjstva, posebno ona kad je pobijedio netko kome se nitko nije nadao, kao što je Panis u Monaku.”

“To je stalna borba čovjeka i stroja gdje i stroj i čovjek evoluiraju i stalno izvlače dodatne performanse kako bi postigli što bolji rezultat. To me fascinira.”

Dodao je i kako bi volio da je više u fokusu borba vozača, umjesto borba inženjera.

“Promatrajući ono što se događa, na stazi i izvan staze, svi bi voljeli vidjeti da je u fokusu borba vozača na stazi umjesto tehničke borbe u razvoju, da je više u fokusu čovjek. No, mislim da su pred nama dobra vremena. Tehnologija se razvija i toliko toga pozitivnog je stvoreno oko i unutar F1. Siguran sam kako će Formula 1 opstati unatoč svim promjenama,” zaključio je Abiteboul.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x